“What we wore today”: Ovaj bračni par u veljači je otvorio Instagram i TikTok profile i osvojio svijet

27.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#TikTok | #moda | #odjevne ideje | #Instagram

U moru #ootd i “What I wore today” videozapisa na Instagramu i Tiktoku, objave koje nikad ne preskačem i ne “svajpam” dalje su one u kojima su glavni akteri Aki i Koichi. Umirovljeni par svakodnevno nas veseli i inspirira svojim odjevnim kombinacijama. One naginju klasici, no u outfitima uvijek pozornost ukrade neki interesantan detalj ili poželjan modni dodatak.

Naše TikTok otkriće, Aki i Koichi

Aki i Koichi rođeni su u Tokiju i u braku su 38 godina. Kroz desetljeća, putovali su diljem svijeta, a trenutno žive u Kaliforniji, odakle nas i časte svojim sjajnim odjevnim kombinacijama na Instagramu i TikToku. Profil vodi njihova kći Yuri koja kaže kako je ona “Kris Jenner Aki i Koichi”, šaljivo se referirajući na majku i menadžericu slavnih Kardashian-Jenner sestara koja je odigrala ključnu ulogu u njihovom uspjehu i izgradnji njihovih karijera. Također, na primjeru Yurinog Instagram profila, gdje na dnevnoj bazi objavlje svoje stajlinge, možemo vidjeti kako je dobar smisao za modu – nasljedan.

Društvenim mrežama pridružili su se relativno nedavno, početkom ove veljače, i u kratkom roku skupili pozamašan broj pratitelja: na Instagramu ih je više od 325 tisuća, a na TikToku preko 137 tisuća. Koliko su pratitelji oduševljeni, najbolje govori njihov feedback i engagement: više od 3,7 milijuna likeova na objavljene videozapise i komentari u kojima im pratitelji kažu koliko uživaju u njihovim objavama i odjevnim kombinacijama.

Svaki videozapis počinje na isti način: on ili ona postave kameru, udalje se od mobitela i zatim, u “TikTok maniri”, pozdrave pratitelje i predstave svoje stajlinge. Iako TikTok najčešće stavlja fokus na (prolazne) trendove i objave zbog kojih nam se nerijetko čini da je sve oko nas must have, Aki i Koichi osvajaju drugačijom filozofijom i estetikom. Pokazali su da dobar stil ne mora biti kompliciran, ali i da ne zahtijeva žrtvovanje udobnosti. Naime, njihove su kombinacije idealne za svaki dan, mogu se kopirati za ured ili za slobodno vrijeme, a pritom svaki styling prati i doza originalnosti zahvaljujući zgodno odabranim dodacima i detaljima.

TikTok i Instagram profili postali su poput virtualne modne pozornice koja zabavlja i oduševljava pratitelje diljem svijeta. Tjeraju nas i na promišljanje o klasičnim detaljima koji čine razliku. U njihovim kombinacijama uočili smo niz dizajnerskih detalja, no nije riječ o posljednjem “kriku mode”, već pomno izabranim komadima koji prolaze test vremena i više su od aktualnog trenda, pravo modno ulaganje. Aki i Koichi izvrstan su izvor inspiracije za sve koji traže modnu ravnotežu između praktičnosti i elegancije.

Ono po čemu su mi Aki i Koichi posebni, a vjerujem da nisam jedina, njihova je sposobnost usklađivanja. Pritom, oni nisu “uniformirani”, niti na onaj klasičan način matchy-matchy, već su im kombinacije povezane na suptilnijoj razini. Recimo, igrom boja. A ispod modne površine, ono što privlači pratitelje, njihov je odnos koji djeluje vrlo harmonično, s mnogo ljubavi i međusobnog poštovanja. Ispod objave se znaju naći komentari u kojima im pratitelji jasno govore kako bi voljeli imati odnos poput njihovog.

Ostavljamo vas s par nama omiljenih videozapisa, sigurni smo da će Aki i Koichi i vas osvojiti na prvu!

FOTOGRAFIJE: Aki and Koichi (Instagram, TikTok, LTK)

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5