anti age kiehl's FKiehls anti age M

Anti-age njega ne treba biti komplicirana: Ova krema za lice to dokazuje

02.10.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Beauty priče
#njega kože | #Kiehl's

Jedna od prvih asocijacija na anti-age njegu kože je složena svakodnevna beauty rutina. Stvara se dojam kako je takva njega zahtjevna, što može biti i prilično opterećujuće, pogotovo danas kada na tržištu postoji cijeli niz proizvoda među kojima se vrlo lako izgubiti. Međutim, anti-age njega ne mora biti komplicirana, što je jedan od zaključaka kojeg smo izvukli iz razgovora s beauty eksperticom, Antonijom Stojanović Erceg, edukatoricom iz Kiehl’sa. Od nje smo doznali da je zabluda kako njega zrele i starije kože mora biti složena. Baš suprotno, uz dobar izbor kvalitetnih formulacija, rješenje se može pronaći u samo jednom proizvodu.

No, idemo redom. Da bismo mogli razgovarati o njezi zrelije kože, želimo prvo razjasniti nekoliko osnovnih pojmova koji uvijek dolaze ‘u paketu’ s pojmom anti-age. U tome će nam pomoći Kiehl’sova edukatorica Antonija Stojanović Erceg koja nas je provela svijetom anti-age njege.

O prvim znakovima starenja…

Kako počinje proces starenja, struktura kože se počinje mijenjati i te su promjene vidljive oku, ali ih i mi sami osjetimo. Prvi znakovi koje primjećujemo su najčešće neugodni osjećaji na koži zbog suhoće ili dehidracije, primjećujemo da koža postaje opuštenija, da se gubi tonus, pojavljuje nam se hiperpigmentacija i bore, koža gubi blistavost i djeluje umornije.

Svakako trebamo imati na umu da starenje kože počinje otprilike nakon 25. godine i da je bitno da već u toj dobi imamo neke osnovne proizvode za njegu kože ako želimo prolongirati te prve znakove i zadržati što mladolikiji izgled. Na to koliko nam je koža već zrela ne utječu samo naše godine i genetika, već i naš životni stil poput stresa, pušenja, nespavanja, izlaganja UV zrakama, prehrani… 

Smatram da nam svima teško pada primijetiti da koža stari, no osjetljivim kožama je sigurno najteže. Zato u Kiehl’su proizvode testiramo i na osjetljivijim kožama kako bi bili prikladni i za njih.

O ‘age managementu’ i anti-age sastojcima…

Age management najbolji je opis proizvoda i rutine za one koji žele zadržati čim više mladolik izgled ili raditi na prevenciji. Ono što svatko od nas treba imati u svojoj rutini i što je definitivno prvi korak u age-management rutini je korištenje proizvoda sa SPF zaštitom. UVA zrake su te koje uzrokuju ubrzano starenje kože i koje su odgovorne za stvaranje bora i mrlja na koži jer prodiru duboko u kožu i uništavaju kolagenske i elastinske veze u koži. Tu su i UVB zrake koje ne prodiru toliko duboko, ali uzrokuju opekline i crvenilo.

Ostali sastojci koje uvijek preporučujemo su hijaluronska kiselina, vitamin C i retinol

Hidratacija nam je izuzetno bitna kroz čitav život zbog svih organa. Ako nam je koža dehidrirana, tada nema sjaja, gubi se njezina zdrava rumena boja, a borice postaju izraženije. Kada je koža hidratizirana, izgledat će popunjenije i zategnutije, a pritom će dobiti onaj zdravi sjaj.

Vitamin C je izuzetan antioksidans koji je odličan za cjelokupni organizam. U rutini za njegu kože nam je bitan jer neutralizira slobodne radikale, pomaže stimulirati proizvodnju kolagena kako bi koža izgledala zaglađenije i blistavije.

Retinol kao jedan moćan sastojak, odličan je u ovakvim rutinama jer potiče proizvodnju kolagena i elastina, kako bi koža bila čvršća i zategnutija, te reducira i prevenira stvaranje bora.

Želim napomenuti da vitamin C i retinol u Kiehl’sovim formulama dolaze u sklopu kolekcije proizvoda Dermatologist Solutions, što znači da su proizvodi namijenjeni i za osjetljive kože, a formule nisu osjetljive na sunce i mogu se koristiti kroz cijelu godinu. 

O povezanosti kolagena i starenja kože, ali na laički način…

Najpoznatije komponente kožne matrice su elastin, hijaluronska kiselina i kolagen.

Elasticitet kože njezina je sposobnost da se rasteže i vraća u prvotno stanje. Sa starenjem elastična vlakna se oštećuju te se njihov broj smanjuje, što dovodi do degradacije i reorganizacije elastične mreže, koje vode do procesa starenja, pojave bora i grublje teksture.

Hijaluronsku kiselinu naša tijela proizvode kako bi naša koža bila meka i gipka te djeluje izvrsno kao sastav u našim proizvodima protiv starenja jer može zadržati veću količinu vlage. 

Kolagen je moćan protein kojeg naše tijelo proizvodi te igra ključnu ulogu u mnogim našim glavnim strukturama – čini 80% naše kože. On je taj koji čini našu kožu čvrstom i zategnutom. Kolagen, zajedno s elastinom, daje našoj koži snagu i vitalnost za održavanje elastičnosti. Kolagen održava našu kožu čvrstom, mekom i gipkom i igra važnu ulogu u održavanju naše mladolikosti.

Nakon približno 25. godine kreće opadanje elastina, hijaluronske kiseline, pa i kolagena, i on se kreće sve sporije proizvoditi. 

Dermatolozi upozoravaju da veliki dio preuranjenog starenja kože je prouzrokovano dnevnim izlaganjem UV zrakama bez SPF zaštite. Ono što ne možemo izbjeći je starenje kože: proteini s međustaničnih matrica se smanjuju, usporava se njihova proizvodnja te je njihova funkcija neuravnotežena. Ovisno o vitalnim proteinima i kolagenu u stanicama dermisa, na ovaj se način gubi čvrstoća kože. Sa starenjem se elastična vlakna oštećuju te se njihov broj smanjuje. Ovo vodi ka degradaciji i reorganizaciji elastične mreže, što ubrzava gubitak elasticiteta kože. Gubitak ovog mehaničkog svojstva dovodi do procesa starenja te pojava bora s grubljom teksturom.

O novoj Kiehl’s Super Multi-Corrective Soft Cream koja razbija mit da anti-age njega mora biti opterećujuća…

U beauty industriji imamo razne mitove i zablude. Najčešći su ti da, ako netko ima masnu kožu, nema potrebe koristiti kremu, da je retinol potreban samo starijoj koži, što više proizvoda imamo u rutini to je bolje, SPF je potrebno koristiti samo ljeti… 

Rutina uopće ne treba biti teška i komplicirana, svatko ju može prilagoditi sebi kako mu odgovara. No, ako želimo djelovati na znakove starenja, moramo rutinu prilagoditi tako da koristimo neke ključne sastojke koji će poticati dodatno stvaranje kolagena, dati koži blistavost, zagladiti teksturu. To ne znači da svatko u rutini treba imati i hijaluronsku kiselinu i vitamin C i retinol i kiseline, ali nešto od toga nam ipak treba.

Kako bi olakšali rutinu, Kiehl’sovi su kemičari odabrali super aktivne sastojke i spojili ih u jedan proizvod: Kiehls’s Super Multi-Corrective Soft Cream

7-u-1 hidratantna krema djeluje na sve znakove starenja kože:

▪️poboljšava elastičnost i teksturu kože

▪️povećava sjaj

▪️smanjuje linije i bore

▪️ujednačava ten

▪️učvršćuje i podiže

Sastojci su moćni kada su ‘sami’, a istovremeno u kombinaciji povećavaju učinkovitost formule: Proxylane GX, adenozin i kapriloil glicin.

Proxylane GX je biokemijska molekula koja poboljšava čvrstoću, elastičnost i konture lica, pomažući u stimulaciji proizvodnje kolagena. Uz Proxylane, adenozin je taj koji prirodno jača pojavu kolagena u koži. Kapriolil glicin unutar ove formule pomaže u kontroli viška sebuma.

O korištenju Kiehl’s Super Multi-Corrective Soft Cream i različitim tipovima kože…

Super Multi Corrective kolekciju krema obogatili smo i s novom Soft varijantom koja je specifična zbog svoje lagane teksture. Namijenjena je svim dobnim skupinama, za sve one koji žele djelovati na znakove starenja, a uz to imaju masniju ili mješovitu kožu te traže nešto lagano i hidratantno. 

Masnije i mješovite kože su podložne istom procesu starenja kao i drugi tipovi kože, ali zabrinutost za preaktivne žlijezde lojnice postaje prioritet u odnosu na očuvanje mladosti. Baš zato, naša nova Soft verzija ima laganu i osvježavajuću teksturu, koja radi na očuvanju mladosti, ali i kontrolira sjaj na licu. 

Vidljivo djeluje na sve znakove starenja, tako da s njom djelujemo na učvršćivanje i podizanje kontura lica. Krema smanjuje bore, ujednačava ton, poboljšava sjaj i elastičnost te zaglađuje. 

Formula se može koristiti i u jutarnjoj i u večernjoj rutini te je dio Super Multi-Corrective linije koja sadrži komplementarne proizvode. Može se koristiti nakon seruma ili bez njega, a može poslužiti i kao dobra podloga za makeup.

O prvim koracima anti-age njege i širokom izboru proizvoda na tržištu…

Svjesna sam da je izbor proizvoda i izvor informacija sve veći i da sve skupa to može biti pomalo zbunjujuće. Baš zato, pozivamo sve koji su zainteresirani i sve oni koji trebaju pomoć da posjete neku od Kiehl’sovih poslovnica. U našim poslovnicama može se napraviti besplatna analiza lica koju radimo svaki dan, baš kako bi klijentima pomogli naći najbolju rutinu za njih i olakšati im sve nedoumice. 

Savjetovanje uvijek započinjemo pitanjima o postojećoj rutini, navikama i preferencijama kako bi analiza i predloženi proizvodi bili prilagođeni svakom klijentu. Svakom klijentu dajemo i besplatne uzorke proizvoda, kako bi isprobali na svojoj koži proizvode koje smo im preporučili. 

Redovito održavamo i masterclassove u našim poslovnicama sa željom da klijentima pružimo posebnu edukaciju o sastojcima, proizvodima i ispravnoj njezi kože, tako da uvijek možemo iskoristiti i tu priliku da se svi dodatno podružimo i naučimo nešto novo.

I još par detalja o Kiehl’s Super Multi-Corrective Soft Cream

GDJE KUPITI? U svim Kiehl’s prodavaonicama u Hrvatskoj (Arena Centar, Centar Cvjetni, City Center one West u Zagrebu; City Center one u Splitu; Supernova Zadar) ili online na poveznici.

CIJENA: 50 ml (83 €) i 75 ml (104 €)

FOTOGRAFIJE: Kiehl’s, Pexels, Unsplash

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5