frizure za jesen 2023 Ffrizure za jesen 2023 M

Frizure za jesen koje će doživjeti veliku popularnost

16.08.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Beauty priče
#frizure za jesen

Kada sunce, vjetar, sol i klor umore kosu pa joj želimo podariti prijeko potrebnu promjenu, nova sezona znači i novu frizuru. A kakve su frizure za jesen pred nama? Stručnjaci su za britanski Stylist na jedno mjesto stavili predviđanja za sve frizure koje očekuju da će u narednim mjesecima doživjeti veliku popularnost.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse)

S jedne strane, kažu profesionalci, inspiracija za frizure za jesen dolazi iz dokuserijala ‘Supermodels’, koji s prikazivanjem kreće u rujnu: naglasak je stavljen na raskošan volumen i glamurozne frizure kakve su rezervirane za crveni tepih. Kao potpune suprotnost, među frizurama za hladnu sezonu nalaze se tzv. boy bob i velvet crop, trend ultra-kratke kose rezerviran za najodvažnije. Tihi luksuz provlači se i beauty svijetom, a kroz frizure za jesen prenosi se u vidu klasičnih, punijih formi s prirodnim pokretom.

Kakve su frizure za jesen pred nama?

Za one koji žele praktičan, a istovremeno statement izbor, rješenje je the boy bob. Frizura kakvu, na primjer, možemo vidjeti na Chloe Moretz i Elsi Hosk, donosi čvrstoću koja možda posljednjih sezona nedostaje srednjim dužinama, pojašnjavaju frizeri. Takav rez dobro funkcionira na ravnoj, valovitoj i kovrčavoj kosi, a potrebno ju je skratiti u skladu s bradom ili kutom čeljusti, ovisno o tome koliko odvažnu frizuru želite.

Slojevitost će dobro funkcionirati na gušćoj te valovitoj ili kovrčavoj kosi jer će pomoći u stvaranju kvadratne, više androgene siluete koja sjajno pristaje the boy bobu. Poželjan je voskasti sjaj, kakvog inače viđamo u editorijalima, što se postiže proizvodima za stiliziranje koji kosu drže na mjestu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Chloë Grace Moretz (@chloegmoretz)

Velvet crop frizeri opisuju kao suvremen i sofisticiran pristup kratkoj kosi jer kombinira kratku duljinu s teksturiranim izgledom i suptilnim korištenjem boje, čime se stvara jedinstven look. Osnovna karakteristika frizure je pažljivo odabrana duljina. Ona je nešto duža od tradicionalnog buzz cuta, no istovremeno dovoljno dugačka da se postignu tekstura i oblik. Takav dulji aspekt omogućava veću slobodu u oblikovanju.

Posebnost velvet cropa leži u kreativnom korištenju boje koja se koristi za dodavanje dubine. Nijanse variraju ovisno o željama, a mogu se koristiti i reflektirajući elementi kako bi se postigao sjaj koji frizuri daje dimenziju. Rubovi se stiliziraju tako da budu uredni i definirati, dok se vrhovi mogu razbarušiti za postizanje teksture.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Oppenheimer (@oppenheimermovie)

Baš kao što sugerira njezino ime, heir hair frizura je koja označava raskoš i eleganciju u kosi i uklapa se u trend ‘tihog luksuza’ koji modnom i beauty scenom dominira posljednjih mjeseci. Kosa je izrazito duga i iznimno gusta te pada u dugačkim, laganim valovima.

Pritom, ostavlja onaj nonšalantni dojam kao da u frizuru nije uloženo previše truda. Kosa je u savršenom stanju, zdrava i sjajna, s neprimjetnim prijelazima nijansi. Ovaj se trend može primijeniti na svaku zdravu kosu, a frizeri kažu kako idealna je tekstura ona u kojoj kosa izgleda njegovano, no kao da je ‘izgubila’ svježinu iz salona. Kosa se reže u mekanim linijama kako ne bi izgledala ‘podšišano’, već se stvorio dojam prirodno lijepe kose bez previše truda.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse)

Frizure za jesen bit će i u znaku tzv. shadow bangs. Frizeri za Stylist kažu kako su šiške, zahvaljujući velikoj popularnosti, postale zasebna kategorija, a sada na red dolazi tip šiški koji kao da je bio malo na ‘margini’. One su gušće i oštrije, za razliku od mekanih i lepršavih šiški, na primjer curtain bangs, koje su sveprisutne posljednjih godina.

Potpuno prekrivaju čelo, sežu i preko očiju te imaju puniji izgled u odnosu na tradicionalne šipke. Naglašen rez doprinosi njehovom definiranom i modernom izgledu, a kao inspiracija mogu poslužiti celebrityji popuy Naomi Campbell, Rihanne i Billie Eilish. Iako se mogu prilagoditi raznim stilovima, najbolje funkcioniraju na dubljim, tamnijim nijansama i kosi koja je prirodno glatka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli badgalriri (@badgalriri)

FOTOGRAFIJE: Instagram

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Instagram @chloegmoretz

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5