ljetni make up Fljetni make up M

Četiri jednostavna koraka do ljetnog make upa kojim ćete biti zadovoljni

04.08.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Beauty priče | Modne i beauty priče
#make up

Vrući dani sa sobom nose težnju minimalizmu – u slojevima odjeće, rutini njege kože, šminkanju… Na prvom nam je mjestu zaštita od sunca pa je dobar SPF proizvod od kojeg se ne odvajamo od presudne važnosti. A kako izgleda idealni ljetni make up? Šminka kao da pomalo pada u drugi plan, no i dalje volimo onaj ‘no make up make up look’ za čije nam kreiranje treba svega nekoliko proizvoda.

Što čini idealan ljetni make up?

Po defaultu on je laganiji, jer teže formule, rezervirane za zimu, mijenjamo za prozračnije varijante – one su kremaste, sjajne, vodootporne, na licu ne stvaraju težinu, nego daju onaj poželjan sjaj i fresh izgled. Naš ljetni make up izgleda otprilike ovako: sloj tonirane kreme upotpunjen rumenilom i/ili highlighterom uz vodootpornu maskaru kao odlično rješenje za postojani look na visokim temperaturama. Svi ovi proizvodi došli su na mjesto standardne postave u kozmetičkoj torbi, poput obične maskare, klasičnog tekućeg pudera i rumenila u kamenu.

Tonirane kreme umjesto pudera

Ljetni make up kreće s toniranim kremama, alternativom teškim puderima koji u toplim danima mogu napraviti istinski nered na licu. BB i CC varijante volimo zbog njihove lagane teksture jer na licu djeluju neopterećujuće i posve lagano. Popularan su izbor i jer licu pružaju sasvim prirodan izgled, pritom uspješno prekrivajući lagano crvenilo ili nepravilnosti te uravnotežuju ten. Mnoge su formule upotpunjene hidratantnim i zaštitnim svojstvima pa, osim što naglašavaju prirodnu ljepotu kože, imaju i njegujući karakter. Neke tonirane kreme sadrže i SPF, što je dobra dodatna zaštita na već postojeću kremu sa zaštitnim faktorom.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

Kremasti proizvodi umjesto praškastih

Još jedan proizvod kojeg ostavljamo u zimskim danima je rumenilo u kamenu pa se okrećemo njegovoj ljetnoj verziji – kremastom rumenilu koje dolazi u sticku ili u tubi. Danas je na tržištu dostupan širok spektar opcija čija je najveća prednost jednostavna aplikacija. Kada se nanesu, lako se blendaju na koži, prstima ili spužvicom, što je najpraktičniji izbor kada smo u pokretu ili na putovanju. Njihov intenzitet ovisi o slojevitosti koju smo odabrali, a još jedna prednost kremastih rumenila je trajanje na koži. Naime, kako bolje prianjaju na kožu nego što to rade praškaste verzije, tako uspješno odolijevaju i visokim temperaturama.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

Vodootporne maskare umjesto klasičnih

Kada se temperature popnu iznad 30 stupnjeva, običnu maskaru ostavljamo po strani i za ljetni make up biramo vodootporne varijante. Postojane su cijeli dan pa znojenje i vlaga u zraku ne predstavljaju problem, a preferirate li laganu šminku i na plaži ili bazenu, odgovor je – vodootporna maskara. S njom nema razmazivanja i tamnih krugova oko očiju, već trepavice ostaju netaknute cijeli dan.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

Highlighteri

Točka na ‘i’ za svaki ljetni make up je doza sjaja koju najradije postižemo pomoću highlightera. Koži pruža blistavost koja posebno dolazi do izražaja na suncu, stvarajući efekt svježine. Lijepo izgleda i na preplanulom tenu, a s njim se možete poigrati i kao s alatom za konturiranje jer može naglasiti pojedine crte lice. Ljeti biramo kremaste formule, u sticku ili u tubi, dok za zimu ostavljamo praškaste varijante.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

FOTOGRAFIJE: FABUspot, Cult Beauty, Douglas, Notino, Feel Unique, Pexels

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5