Nova era tretmana protiv umornog izgleda počela je i kod nas

30.11.2023. | AUTOR: After5

Beauty priče | Modne i beauty priče
#njega kože

Naša koža pamti sve i najjasnije je “ogledalo” užurbanog i stresnog načina života, izloženosti UV zračenju i onečišćenju iz okoliša. Tu su i genetski faktori na koje ne možemo utjecati, a sve zajedno nerijetko rezultira izgledom kojeg najjednostavnije i najkonkretnije možemo opisati kao umornog. Tekstura je neujednačena, prisutna je suhoća, bore su izražene… Pri pogledu u ogledalo, ponekad više vidimo sive tonove, nego zdravi sjaj pa u takvim okolnostima poželimo čarobni štapić kojim ćemo “resetirati” kožu.

Svakodnevnom, redovitom jutarnjom i večernjom njegom kože, kao i pravilnom prehranom, dovoljnom količinom sna te fizičkom aktivnošću možemo utjecati na njezin izgled i to je svakako temelj zdrave kože. Međutim, umor i dalje ostavlja trag, a prisutno je i ono što ne možemo promijeniti; procesi koji se kroz godine događaju u našem tijelu. Među njima je i proizvodnja kolagena koja se starenjem smanjuje, a njegova je prisustnost neizostavna za čvrstu i otpornu kožu. Zato, pored koraka koje smo naveli kao osnovu na putu prema lijepoj i njegovanoj koži, ponekad poželimo i onaj jedan ekstra korak, i to u vidu tretmana.

Svjetski priznati tretman stigao je i u Hrvatsku

Inovativna tehnologija njege kože i pomlađivanja svakim danom ide korak dalje, pa je područje beauty tretmana i na hrvatskom tržištu dobilo pojačanje s dokazanim djelovanjem. S Instituta Hyalual u sve bolje opremljene klinike dolazi svjetski prepoznat proizvod Xela Rederm koji će nam pomoći u namjeri da koža izgleda mladoliko, osvježeno, zdravo i njegovano. Cilj tretmana, koji diljem svijeta uživa veliku popularnost već 10 godina je redermalizacija kože, odnosno obnavljanje kože i usporavanje njezinog starenja. Poboljšava njezinu kvalitetu, a jedna od najvećih prednosti koje donosi Xela Rederm su vidljivi rezultati odmah po korištenju, već nakon prvog tretmana!

No, idemo redom. Da bismo razumjeli kako tretman djeluje na koži, nužno je upoznati se s proizvodom, što ćemo najbolje učiniti ako krenemo od formulacije. U njoj pronalazimo dva skincare sastojka koje koža obožava, a njihovo je djelovanje klinički dokazano: hijaluronsku i jantarnu kiselinu.

Kako funkcioniraju u Xela Rederm tehnologiji?

  • hijaluronska kiselina – aktivira protuupalne medijatore, održava ravnotežu vode u koži, potiče sintezu proteina u koži i pruža mehaničku potporu tkivima
  • jantarna kiselina – poboljšava kvalitetu kože, pomaže u normalizaciji mikrocirkulacije i doprinosi limfnoj drenaži

Rezultat sinergije hijaluronske i jantarne kiseline je proliferacija fibroblasta. Laički rečeno, riječ je o procesu povećanja broja stranica poznatih kao fibroblasti, koji imaju ključnu ulogu u održavanju strukture i čvrstoće naše kože. Fibroblasti su bitni jer proizvode kolagen, što rezultira čvršćom i elastičnijom kožom, odnosno svježijim i mladolikijim izgledom.

Istraživanja su pokazala da je kombinacija ove dvije učinkovite kiseline snažnija, u usporedbi sa zasebnom hijaluronskom kiselinom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pontus Aesthetics Lab (@pontus_aesthetics_lab)

Što Xela Rederm radi koži i kako izgleda tretman?

Tretman je osmišljen na način da istovremeno vlaži kožu te sprječava gubitak vlage, a može se primjenjivati na licu, vratu, okoloočnom području, dekolteu i rukama. Funkcionira tako da utječe na metaboličke procese u koži te povećava održivost stanica, pružajući im veću zaštitu od oštećenja.

Kombinacija hijaluronske i jantarne kiseline vrlo je “zahvalna”: dok je jantarna kiselina aktivan sastojak s antioksidativnim djelovanjem koji potiče energetske procese unutar stanica kože, hijaluronska kiselina zaslužna je za obnavljanje ravnoteže vlage i pružanje kvalitetnog okoliša za aktivnosti fibroplasta, odnosno proizvodnju kolagena.

Iako su prvi rezultati vidljivi odmah te su znakovi umora manji, liječnici ipak preporučuju tri tretmana u razmaku od dva tjedna, kako bi rezultat korištenja Xela Rederma bio optimalan. Proizvod dolazi u tri oblika koji se međusobno razlikuju po postocima jačine hijaluronske kiseline. Količina jantarne kiseline u svim proizvodima je ista (1,6%), a postotak hijaluronske kiseline varira: 1,1%, 1,8% i 2,2%.

Koja će se količina koristiti, procijenit će liječnik. Jačina ovisi o području lica koje se tretira, kao i različitim razinama starenja kože. Optimalni rezultat vidljiv je nakon što se napravi “puni krug” tretmana, a na koži je prisutan čak šest do devet mjeseci, nakon čega se preporučuje ponoviti tretman.

Xela Rederm vs. klasični fileri

Kada razgovaramo o tretmanima za pomlađivanje, klasičan hijaluronski se tretman nerijetko ističe kao prva asocijacija. Možemo usporediti Xela Rederm tretmane i klasične filere. Razlikuju se po tome što Xela Rederm koristi neumreženu hijaluronsku kiselinu, za razliku od klasičnih filera kod kojih su molekule umrežene.

Što to znači za našu kožu? Naime, riječ je o čistom obliku hijaluronske kiseline koji čini kožu elastičnijom i primarno poboljšava njezinu kvalitetu. Za rezultate ne treba čekati, već su oni vidljivi odmah po korištenju:

  • koža izgleda mlađe i zdravije
  • stvara se “plump” efekt i koža djeluje elastičnije
  • uklanjaju se sivi znakovi umora
  • lice je svjetlije i djeluje svježije
  • koža je hidratiziranija i mekša
  • poboljšana je tekstura kože

Xela Rederm pruža sveobuhvatan pristup pomlađivanju kože, pri čemu potiče prirodne regenerativne procese sa svrhom postizanja svježeg, mladenačkog izgleda. Fokus je na dugoročnom poboljšanju kvalitete, uključujući hidrataciju, elastičnost i smanjenje bora.

Iako je Xela Rederm tretman tek odnedavno prisutan kod nas, i to zahvaljujući farmaceutskoj tvrtki Pontus Pharma, on već 10 godina uživa veliku popularnost u 50 zemalja. Ovi svjetski prepoznati proizvodi u Hrvatskoj se mogu pronaći u svim bolje opremljenim estetskim klinikama. Iza proizvoda stoji Institute Hyalual, predvodnik po pitanju estetike. Kroz kontinuirano istraživanje i razvoj, naglasak stavljaju na inovacije te imaju globalno povjerenje dermatologa, estetičara, plastičnih kirurga i ostalih stručnjaka za njegu kože. Sve teme vezane za redermalizaciju kože i srodne estetske tretmane pratite na Instagram profilu Pontus Aesthetics Lab

FOTOGRAFIJE: Xela Rederm, Pexels, Unsplash, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5