Kratko i jasno: Gdje kupiti dobar bijeli T-shirt

11.02.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#smart shopping | #kapsula garderoba

Obična bijela majica za mene nikad nije bila samo “obična”. Netko će reći da možda previše filozofiram oko takvog bazičnog komada, no bijela majica jedan je od temelja moje garderobe. Bez nje su mi odjevne kombinacije na tjednoj bazi (i to u svim godišnjim dobima) nezamislive: nosim je solo, ispod sakoa, ispod kardigana i pulovera, u dnevnim varijantama, za izlazak… Definitivno je moj go-to komad i modni spas u danima kada ne znam što odjenuti. O svojem sam favoritu i pisala, predstavivši ga u našoj Best Buy rubrici.

Moja omiljena bijela majica nosi COS potpis i, iako na prvu bazična, ona je sve, samo ne obična. Nakon što se crna pokazala kao sjajan ulov, odlučila sam se počastiti i bijelom jer zadovoljava sve kriterije:

  • predimenzionirana je, ali ne previše
  • rukavi su taman duljine da nisu ni prekratki ni jako dugački
  • pamuk je čvrst i ne izdeformira se nakon nekoliko pranja
  • mašna na leđima je plus koji običnu majicu pretvara u posebniji komad.
basic majica

Na kojim adresama se može pronaći kvalitetna bijela majica?

Budući da je moj favorit među bijelim T-shirtima trenutno out of stock (iako, nekako vjerujem da će ga COS vratiti s proljećem jer je već dugo dio njihovih kolekcija), odlučila sam provjeriti koje još majice prati epitet best buyeva, odnosno na jedno mjesto staviti preporuke mjesta gdje kupiti kvalitetan T-shirt. Neke od preporuka sam dobila od prijateljica i kolegica, neke su već usmena predaja, a preporuke za neke sam potražila na modnim portalima poput Voguea i Harper’s Bazaara.

COS

Iako model kojeg imam u kolekciji trenutno nije dostupan, ovaj high street brend i dalje nudi niz sjajnih opcija. Dostupni su različiti krojevi, od clean cut modela, preko regular pa do predimenzioniranih i modela s V-izrezom. Većinom su izrađene od organskog pamuka te su dio njihove stalne kolekcije, što znači da su dostupne bez obzira na sezonu. Cijene se kreću između 25 i 39 eura, a ponekad ih je moguće uloviti i na saleu.

COS T-shirti

ARKET

Još jedan brend koji je usavršio izradu obične bijele majice je Arket. Idealna je adresa za pronalazak najbazičnijih komada koji prolaze test vremena pa je i obična crna/siva/bijela majica dio njihove stalne kolekcije. Dostupna je u nekoliko varijanti: predimenzionirana, ležerna, regular, boxy od lakšeg te od težeg pamuka, a cijena se, ovisno o modelu, kreće od 19 do 39 eura, koliko je potrebno izdvojiti za majicu izrađenu od vrlo čvrstog pamuka, jednostrukog pletiva.

Arket T-shirti

UNIQLO

U našoj redakciji, još je jedna bijela majica našla svoje mjesto u Best Buy kategoriji. Riječ je o o Uniqlo bijelom T-shirtu koji nas apsolutno nije razočarao. Majica je izrađena od kvalitetnog, 100% pamuka, glatke je i elegantne teksture, ravnog kroja i ugodna na koži. Za komotniji je dojam preporuka uzeti broj veću, a osim Crew Neck modela koji je zadovoljio sve naše kriterije, dostupni su još modeli s V-izrezom, kao i oni lagano oversized kroja. Cijena svih T-shirta koje smo izdvojili je 14,90 eura.

Uniqlo T-shirti

EVERLANE

Urednici na Harper’s Bazaaru izdvojili su Everlane bijelu majicu kao jedan od izbora za kreiranje temelja garderobe. Opisuju ih kao majice koje pružaju taman pravu količinu prozračnosti, a da pritom nisu previše boxy. Već smo ranije pisali o brendu koji svoju ponudu temelji na klasičnim, svevremenskim komadima koji su nosivi godinama. Cijene majica većinom su 28 eura, a moguće je kupiti i komplet od 3 majice kako bi se ostvario popust pa je dostupna ponuda s 3 majice za 57 eura.

Everlane T-shirti

SKIMS

Kao adresu gdje se može pronaći kvalitetna bijela majica, uredništvo Voguea izdvojilo je i Skims. Brend Kim Kardashian u ponudi ima nekoliko pripijenih i jedan predimenzionirani model, a sve bijele majice zapravo dolaze u nijansi marble. Ovisno o modelu, kreću se između 54 i 64 eura, zbog čega se nalaze u skupljem cjenovnom rangu. Iz Voguea kažu kako su bijele majice izuzetno mekane, vrlo, vrlo udobne te imaju blago proziran finish.

Skims T-shirti

H&M

Volite li isprobati i opipati majicu prije kupnje, najbolje je zaputiti se do H&M-a u čijoj ponudi basicsa također redovito nalazimo obične T-shirte. Oni su cjenovno najpristupačniji od svih navedenih modela, a naš mali hack je da uvijek zavirimo na muški odjel jer nam se čini kako su majice ponekad od čvršćeg pamuka i ljepšeg kroja. Iako su T-shirti dostupni već od 6-7 eura, za nešto kvalitetnije modele potrebno je izdvojiti između 10 i 13 eura.

H&M T-shirti

FOTOGRAFIJE: COS, Arket, Uniqlo, Everlane, SKIMS, H&M

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5