Cos torba Swing F Cos torba Swing M

Jedna COS torba, tisuće obožavatelja

02.12.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#torba | #COS

Zavirite li katkad u ponudu Cosa, izvrsnog brenda iz H&M-ove grupacije, možda ste primijetili kako se iz sezone u sezonu “vrti” jedna te ista Cos torba, samo u drugačijim bojama i završnim obradama. Crossbody model Swing primijetili smo i izvan njihovih trgovina, u uličnoj modi i na društvenim mrežama, i to prilično često. To je ujedno i razlog zašto je Cos iznova i iznova vraća u kolekciju: riječ je o vrlo popularnom high street komadu posljednjih nekoliko sezona koji je ove sezone dobio i par novih varijacija.

Cos torba koju modni svijet voli već sezonama

Ovog je puta pozornost ukrala metalik Cos torba Swing, što zapravo uopće ne čudi jer potražnja za sjajnim komadima raste, kako je počelo prosinačko blagdansko razdoblje. Iz brenda kažu kako je model Swing postao temelj njihove kolekcije. Ove sezone najposebnija je u spomenutoj metalik nijansi koja će razigrati neutralne odjevne kombinacije, nekako najtipičnije za jesen i zimu. Izrađena je od meke glatke kože i ima široki remen koji omogućuje da se prebaci oko tijela ili nosi u ruci.

Cijena torbe je 115 eura, a u trenutku pisanja ovog članka, dostupna je u još pet boja, pored metalik varijante: crnoj, boji karamele, tamnosmeđoj, zelenoj i nježnijoj zelenoj. Svi su modeli napravljeni od kože. Za malo više konteksta zašto nam je Cos torba Swing tema članka, reći ćemo da se torba prvi put pojavila u crnoj boji prije nekoliko sezona i rasprodala se u roku od nekoliko tjedana. Skandinavski high street brend kasnije je predstavio i novi niz boja, među kojima su bile bež, narančasta, tamnosmeđa te svijetlo plava, a torbe su još jednom rasprodane.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Alexis Foreman (@alexisforeman)

View this post on Instagram

A post shared by Brittany Bathgate (@brittanybathgate)

Taj nas hype, zapravo, i ne čudi jer je riječ o modelu koji se lako može uklopiti u svakodnevne kombinacije. Predstavlja mali odmak od klasike, no ipak je dovoljno “obična” i jednostavna da ćemo svakog dana rado posegnuti za njom. O njezinoj popularnosti svjedoče i brojna TikTok videa, kao i odjevne kombnacije na društvenim mrežama, koji nam potvrđuju da se oko Cos torbe stvorio (opravdani) hype. On leži i u činjenici da torba ima dizajnerski prizvuk, a cijena je nešto viša od one “tipične” za high street trgovine (Cos artikli inače i jesu nešto višeg cjenovnog ranga, no moramo istaknuti kako ih prati i zbilja izvrsna kvaliteta, toliko da smo neke odjevne komade svrstali i u našu best buy kategoriju).

U posljednjem dropu, Cos je predstavio i još jednu metalik varijantu, u genijalnoj plavoj boji, no torba je “planula”. Ako zaključujemo prema ranijim kolekcijama, isti bi se scenarij mogao dogoditi i s preostalim bojama. No, dobra je stvar što znamo da ih Cos nadopunjuje iz sezone u sezonu te svaki put iznenadi nekom novom, otkačenom varijantom.

FOTOGRAFIJE: COS, Instagram

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: COS, Instagram (@alexisforeman)

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5