COS u Ljubljani nam je nedavno otkriće

04.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#COS

Kada putujem u novi grad, uz neke neizostavne turističke i gastronomske adrese, volim provjeriti i postoji li Cos. Iako ovaj švedski web shop dostavlja u Hrvatsku, a i cijena shippinga nije preskupa (4, 99 eura te dođe u roku 3-4 dana), shopping uživo je – shopping uživo. Volim opipati materijale, vidjeti i isprobati krojeve, ali i uloviti neki dobar komad na sniženju, kojeg sam možda propustila online (siječanj i srpanj su, recimo, super razdoblja za to). Zato mi je pravo otkriće bio Cos u Ljubljani, točnije u robnoj kući Galerija Emporium, smještenoj na Prešernovom trgu u samom centru grada.

Gdje je smješten Cos u Ljubljani?

Nama najbliže Cos trgovine nalaze se u Beču, Budimpešti, Milanu, Bologni i Veroni, postoje u Torinu, Firenci i Rimu, a nedavno sam, sasvim slučajno, otkrila da postoji i Cos u Ljubljani. Ok, ne cijela trgovina, već odjel u robnoj kući sasvim solidne veličine, na kojem se može obaviti i baš dobar shopping! Riječ je o Galeriji Emporium na adresi Prešernov trg 4. Robna kuća smještena je u samom centru Ljubljane i izvrsna je za posjet ako se odlučite za jednodnevni ili vikend-izlet jer nije udaljena od centra, kao što je, primjerice, Primark.

Proteže se na pet katova i nudi muške, ženske i dječje kolekcije. Ponuda je mješavina dizajnerske robe te brendova po pristupačnijim cijenama, poput Cosa. Galerija u art noveau stilu izgleda uistinu impresivno i shopping u njoj me podsjeća na neka prijašnja vremena, prije “vladavine” shopping centara, kada se kupovina odvijala upravo u robnim kućama i trgovinama u centru grada.

Radno vrijeme Galerije Emporium je od ponedjeljka do petka od 10 do 21 te subotom od 10 do 20. Nedjeljom je zatvorena, baš kao i gotovo sve trgovine (a i mnogi restorani) u Ljubljani, odnosno Sloveniji. Uz Cos, u Galeriji možete pronaći brendove kao što su Valentino, Twinset, Pinko, Furla, JW Anderson, See by Chloe, Tod’s, Alohas, Dolce & Gabbana…

No, vratimo se H&M-ovom sestrinskom brendu. Cos u Ljubljani otvoren je 2017. i u Galeriji Emporium u ponudi je ženska kolekcija. U njoj su dostupni komadi koje viđamo iz sezone u sezonu, poput T-shirta i vesti koje je uvijek dobro imati pri ruci. Uz Cosove klasike (kada smo kod njih, evo jedne preporuke za ne tako bazičnu majicu), tu su i noviteti iz trenutnih kolekcija (u božićnom je razdoblju, recimo, bila dostupna točkasta kolekcija koja je taman tada i predstavljena). Kad sam posjetila Cos u Ljubljani, u ponudi su bili i modni dodaci poput torbi, nakita i čarapa, a svakako je zgodna adresa za isprobati neki komad kojeg na web shopu dugo “pikirate” ili se pripremiti za sniženje.

Kada sam već spomenula sniženja, brend kojeg vole ljubiteljice minimalističkog, funkcionalnog dizajna, kroz godinu ih ima nekoliko: sezonska ljeti i zimi, zatim za Black Friday, a povremeno i kroz godinu nudi popust na dio asortimana. Sale na webu prati onaj u trgovini pa i Cos u Ljubljani nudi takve popuste, što otkriva i njihov Instagram na kojem možete pratiti sve novosti: nove kolekcije, najave sniženja, aktualne trendove…

Inače, Cos se opisuje kao brend namijenjen ženama i muškarcima koji žele moderan, funkcionalan i promišljen dizajn. Brend je osnovan 2007. i dio je H&M-ove grupacije. Nudi reinterpretaciju klasičnih komada i esencijalnih dijelova garderobe, stvarajući odjevne predmete napravljene da traju neovisno o sezoni. U svojem dizajnu spajaju tradicionalne metode s novim tehnikama kako bi stvorili nenametljive kolekcije koje ne poznaju prolaznost trendova.

  • ADRESA: Galerija Emporium Prešernov trg 4, Ljubljana
  • RADNO VRIJEME: ponedjeljak – petak 10 – 21, subota 10 – 20

FOTOGRAFIJE: COS, Instagram @teamljubljana

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5