crvena boja 2024 F

Crvena je tako dobra boja ove sezone (ali i bilo koje druge)

24.10.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#odjevne ideje

Kada zamišljamo modne jesen i zimu, one su najčešće obojene u neutralne i zemljane nijanse. No, ova hladna sezona u malo je drugačijem tonu pa je crvena boja proglašena jednom od najtraženijih. Njezina će popularnost, najavljuju modni stručnjaci, biti duža od zimskih dana pa će se nastaviti u cijeloj 2024. godini. Na proteklim tjednima mode, dizajneri su je pokazali na modnim pistama, a jedan od njih je i Sabato de Sarno, novi kreativni direktor Guccija, koji preferira duboku, krvavo crvenu boju, a nadjenuo joj je ime “Gucci Rosso” i predstavio je u sklopu nove kolekcije “Ancora”.

Crvena boja za jesen i zimu, ali i cijelu 2024.

Modne kuće poput The Rowa, Prade, Courrègesa, Bottege Venete, Ferragama i Fendija također su se poigrale svim nijansama crvene prilikom predstavljanja svojih kolekcija za jesen/zimu. Monocleov vikend-newsletter donosi zanimljiv osvrt na trend crvene boje, pitajući se koji bi revolucionarni trendovi mogli biti sljedeći. Jesu li to cijan plava ili možda žuta i hoće li svijet mode smjelo krenuti prema sekundarnim bojama, poput narančaste, zelene i ljubičaste? Crvena boja u novim kolekcijama možda je prvi znak, piše Monocle, da vječni minimalizam više ne očarava ljubitelje mode u mjeri kao što je radio do sada.

Gucci

No, tek nam predstoji vidjeti kakve će se promjene dogoditi pa se vraćamo aktualnoj crvenoj. Neki su je predstavili u odvažnim lookovima od glave do pete, a drugi samo na modnim dodacima; torbi ili na cipelama. Upravo je to, čini nam se, varijanta koju bismo mogli vidjeti na fashionisticama koje su do sada preferirale isključivo neutralne tonove. I Vogue piše da je nemoguće ignorirati opsjednutost modnog svijeta crvenom bojom, sve prisutnijom posljednjih sezona – i na pistama i na crvenom tepihu.

Ferragamo

Crvena boja u dizajnerskim i high street kolekcijama

Vidimo ih i u dućanima u koje najradije zavirujemo, gdje već “pikiramo” nekoliko zgodnih crvenih detalja. Teško joj je odoljeti jer donosi efektan pop of color u svaku kombinaciju, a prikladna je i za predbožićno razdoblje koje je iza ugla. Malo smo pregledali aktualnu ponudu s naglaskom na high street, no zavirili smo i među dizajnerske komade, barem za dozu inspiracije.

Arket

COS

& Other Stories

Mango

H&M

Karla

Net a Porter

FOTOGRAFIJE: Instagram, Net a Porter, Mango, Arket, COS, & Other Stories, H&M, Karla

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Gucci, Instagram @vikyrader, Karla, COS, Net a Porter

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5