frizure za 2024. Ffrizure za 2024. M

Frizure za 2024. godinu: S kojim idejama dolazimo kod frizera?

11.12.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Beauty priče
#frizure

Uz početak nove godine neizostavno se uvijek vežu i noviteti – u modi, interijerima, usvajanju navika… Nama su, između ostalog, uvijek zanimljivi oni vezani za beauty trendove pa smo rado popratili kakve su frizure za 2024. godinu. Ekipa iz Allurea razgovarala je sa stručnjacima koji su otkrili da su trendovi u godini pred nama vrlo svestrani pa, razmišljate li o promjeni, neće biti teško pronaći izbor za sebe.

Osim kratkih stilova koji su dominirali 2023., frizure za 2024. uključuju povratak dužih, fluidnijih frizura inspiriranih sedamdesetima. Šiške su i dalje prisutne, i to one u stilu Jane Birkin, dok kratke frizure imaju ležerniji prizvuk. Naglasak je na opuštenosti pa prirodne teksture mijenjaju dotjeranije stilove. U nastavku donosimo hit frizure za 2024. (ali i puno duže).

P.S. Trebate li ideje za frizure za ured, škicnite preporuke frizerske stručnjakinje Tee Matičević

Retinol vs. retinal: Kada u priču uvesti jači proizvod?
ISTRAŽI

Kakve su frizure za 2024.?

VALOVITI BLUNT BOB

Bob će nas pratiti i u idućoj godini kao jedna od najtraženijih frizura. Frizeri kažu da je lagano valoviti bob idealan za one koji žele opušteniji i življi dojam u kosi. Raspušteni valovi imitiraju prirodnu teksturu. Ovaj se stil “odriče” slojeva u korist ravno odrezanih vrhova, što fizuru čini jednostavnom, modernom i lakom za održavanjem. Može se prilagoditi različitim stilovima: želite li ravnu i glatku frizuru, preporučuje se smanjenje voluminoznosti na krajevima. S druge strane, volumen na vrhovima rezultirat će punijim i razigranijim izgledom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli pati dubroff (@patidubroff)

ŠIŠKE KAO IZ SEDAMDESETIH

Čini se kako su sedamdesete u kosi uvijek in jer upravo šiške koje pripadaju toj eri, one koje je popularizirala Jane Birkin, spadaju među hit frizure za 2024. Ističu se sofisticiranom, francuskom elegancijom, a Birkin šiške posebne su po punoći i naglašenosti koje frizuri daju dozu vintage šarma. One se protežu gotovo preko cijelog čela, padaju ravno ili blago bočno, a kosa je najčešće duljine do ključne kosti ili duža. Ključ opuštenog i prirodnog izgleda frizure leži u suptilnim slojevima, pomalo nepravilnim i posve laganim. Stiliziranje je minimalno, no nužno je redovito šišanje koje pomaže u očuvanju ravnoteže između punoće šiški i dužine kose.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Anne Hathaway (@annehathaway)

KOVRČAVI PIXIE

Za one s prirodno valovitom teksturom, zgodan izbor je pixie s malim twistom u obliku kovrča. Frizura djeluje osvježavajuće, a naglasak je na kovrčama. Dužina varira pa može biti kraća na stražnjoj strani i bočnim dijelovima, dok je prednji dio dulji kako bi naglasio kovrče. Upravo su one ključni element ove frizure za 2024. Mogu biti u obliku šiški ili sloja koji nježno prelazi preko čela, što frizuri daje dozu mekoće. Lagani i suptilni slojevi pomažu definirati kovrče i frizuri pružiti teksturu. Također, kovrče se tako lakše oblikuju te izgledaju prirodnije i razigranije. Najbolji saveznici za kovrčavi pixie, osim redovitog održavanja kako bi se zadržao oblik, jesu kreme za oblikovanje i sprejevi za kovrče.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Taylor Hill (@taylor_hill)

DUGAČKE ŠIŠKE

O šiškama se priča već sezonama, a kada su u pitanju frizure za 2024., one su duže nego ikad prije. Protežu se preko obrva, čak do linija trepavica, zbog čega djeluju vrlo moderno. Ovakve šiške imaju moć dodati mekoću licu, a dužina je takva da omogućuje eksperimentiranje s različitim stilovima i prilagodbu osobnim preferencijama. Radi funkcionalnosti, preporučuje se da sredina šiški bude malo kraća i lepršavija, kako ne bi ometale vidno polje, dok su bočne strane duže kako bi se uklopile s ostatkom kose. Kao i prethodne frizure za 2024., zahtijevaju redovito održavanje da bi zadržale oblik. Osim toga, redovito šišanje pomoći će u sprječavanju pucanja i održavanju fresh izgleda.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

STILIZIRANI SHAG

I dok je klasičan shag obilježio 2023., frizure za 2024. uključuju njegovu stiliziraniju verziju, tzv. polished shag. Sofisticiranija i dotjeranija varijacija kombinira elemente klasičnog shaga s naglaskom na uglađenom izgledu. Za razliku od razbarušenih i messy slojeva u klasičnoj varijanti, stilizirani uključuje duže, ravne slojeve koji doprinose elegantnom dojmu. Vrhovi su lagano okrenuti prema van ili unutra, što doprinosi dojmu profinjenosti. Kada ga želite postići u kućnoj radinosti, najpraktičnije je uz peglu za kosu kojom se stvaraju blagi valovi na vrhovima kose.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli emma chamberlain (@emmachamberlain)

Među preporukama koje možete isprobati u godinama pred nama su i bob duljine do brade, tzv. halo cut, butterfly slojevi te tzv. round curly cut, odnosno frizura kojom se naglašavaju volumen i prirodna tekstura kovrča.

FOTOGRAFIJE: Instagram

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Instagram @patidubroff

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5