klasične frizure Fklasične frizure M

Najbolje klasične frizure za jesen, ali i svaku drugu sezonu

21.09.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Beauty priče
#frizure | #frizure za jesen

Iako nam je u opisu posla pratiti najnovije trendove, nekad ipak nema do svevremenskih izbora koji nikad ne izlaze iz mode. Tako je i u beauty svijetu i uvijek se volimo vratiti klasici pa smo danas fokus stavili klasične frizure s kojima nema greške, kada god se za njih odlučimo. WhoWhatWear je sastavio popis pet frizura koje su izdržale test vremena i volim ih jer izgledaju nekako – vječno.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Klasične frizure za jesen, ali i svaku drugu sezonu

I iz perspektive mnogih frizerskih stručnjaka, klasične frizure izvrstan su izbor baš zato što odolijevaju svim trendovima. Imaju tu neku vječnu privlačnost, možemo slobodno reći da su dio modne povijesti i uvijek će biti relevantne. Klasične frizure nose taj epitet i jer su često prilagodljive različitim tipovima kose pa ih frizer može prilagoditi svakom klijentu; od ravne preko valovite pa do kovrčave kose.

Koje su to klasične frizure koje možete uzeti u obzir ako razmišljate o promjeni? Donosimo ih u nastavku!

Bob frizura

Nismo sigurni može li klasičnije od vječnog boba (ovdje smo istaknuli sve što o njemu trebate znati prije šišanja). Posvećeni su mu nebrojeni članci, iz sezone u sezonu neka od njegovih varijanti ističe se kao it izbor, a fotografije s bobom jedna su od najčešćih inspiracija u frizerskim salonima. Elegantan je i izrazito chic, a ‘ne smeta’ mu ni često održavanje. Naime, zahtijeva redoviti odlazak u frizerski salon, približno svakih šest tjedana kako bi bob izgledao dotjerano. Volimo njegovu svestranost pa se može nositi razbarušeno, uz valove, ravno, feniran za dodatni volumen, uz šiške…

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jenny Cho (@jennychohair)

Dugačka i slojevita kosa

Sa suptilnom (i uvijek poželjnom) dozom glamura, dugački slojevi u kosi pripadaju među klasične frizure koje će uvijek biti među omiljenima. Ključni su upravo spomenuti slojevi koji sprječavaju da frizura izgleda out dated. Dodavanje različitih duljina stvara volumen i teksturu u kosi pa ona izgleda bogatije i živahnije. Pomažu da kosa izgleda dinamično i kreće se prirodno, a ovakva je frizura sjajna opcija za one koji žele kosu koja lijepo ‘pada’. Jednostavna je i za stiliziranje; od raspuštene u varijanti ravne ili lagano valovite kose pa do visokog repa ili punđe.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Razbarušene šiške

Ovdje ne govorimo o mikro-šiškama ili potpuno ravnim šiškama. Tajna da šiške izgledaju vječno o dospiju među klasične frizure je da su pomalo razbarušene, jedna od onih I woke up like this frizura. Da bi uvijek izgledale dobro, šiške zahtijevaju pomno oblikovanje pa je prije odluke najbolje konzultirati se s frizerom kako biste zajedno pronašli idealno rješenje: ono koje pristaje obliku lica, kao i teksturi kose, ali je i u skladu s lifestyleom. Jer, podsjetimo – koliko god cool i chic izgledale te imaju moć napraviti da uvijek izgledate kao da imate savršenu frizuru, šiške zahtijevaju mnogo održavanja i redoviti odlazak u salon.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli pati dubroff (@patidubroff)

Valoviti lob

Manje zahtjevan od boba, lob je jedna od njegovih varijanti koja se znatno jednostavnije održava. U doslovnom prijevodu znači ‘dugački bob’, seže do ramena i dobro izgleda na svima. Posebno je popularan u lagano razbarušenoj verziji, onoj koja podsjeća na beach waves, pri čemu se ističe prirodna tekstura kose. Dakle, zaboravite na dugačko i zamorno stiliziranje kose, već se prepustite opuštenom izgledu loba, koji ostavlja vrlo moderan dojam. Istaknut ćemo još njegovu praktičnost, zbog koje drži prednost nad bobom. Naime, s lobom je lako kosu stilizirati u rep ili punđu, a ne zahtijeva konstantno šišanje. No, redovito održavanje ipak se preporučuje kako bi frizura izgledala svježe.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli pati dubroff (@patidubroff)

Pixie cut

U klasične frizure ubraja se i jedna vrlo kratka – pixie koju često prati i opis da se za nju odlučuju oni nešto odvažniji. Takav je rez apsolutno bezvremenski, uvijek chic i prilično jednostavan za stiliziranje, ako izuzmemo redovito posjete salonu kako bi se zadržali duljina i oblik. Može varirati od izrazito kratkog reza, svega par centimetara dužine pa do onih duljih varijanti, a volimo ga i jer pristaje različitim oblicima lica i tipovima kose, što ga čini prilično univerzalnim.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @emilia_clarke

FOTOGRAFIJE: Instagram

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Instagram @patidubroff

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5