Marija Kulusic FMarija Kulusic M

Savršena haljina ne posto… O da, postoji, i dizajnirala ju je Marija Kulušić

23.08.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#hrvatski dizajneri

Da se ljepota (uvijek) krije u jednostavnosti i pomno odabranim detaljima, još nam je jednom potvrdila hrvatska dizajnerica Marija Kulušić koja stoji iza istoimenog brenda. U kolekciji Marija Kulusic SS23 predstavila je dvobojnu haljinu u kombinaciji crne i narančaste za koju slobodno možemo reći da je – haljina naših snova.

Marija Kulusic haljina od viskoznog satena

Viskozna haljina dio je kolekcije za proljeće i ljeto, no bez problema je možemo zamisliti kao zvijezdu odjevne kombinacije u svim formalnim događanjima ove jeseni. Elegantan i fluidan kroj upotpunjen je efektnim twistom: dvobojnom paletom boja i malim detaljem u obliku kruga koji ističe ramena. U potpunosti je napravljena od viskoznog satena i proizvedena je u Hrvatskoj. Dostupna je na web shopu, u veličinama od XS do L, a izrađuje se po narudžbi. Proizvodnja traje tri tjedna, a cijena Marija Kulusic haljine je 500 eura.

Haljina je dio Marija Kulusic kolekcije pod imenom Table Setting. U njoj je preuzela prepoznatljive elemente postavljenog stola i prenijela u službu odjeće. Uz pročišćenu, ženstvenu siluetu kakvu nalazimo u ovoj haljini, kolekcija Table Setting donosi još mnoštvo zanimljivih detalja: nagužvane nabore, mrlje koje izgledaju poput prolivene kave, izrezane detalje kukičanih stolnjaka…

Nakon što su prijatelji otišli, ostala sam sama za prepunim stolom. Prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je ‘Ovaj nered čeka na čišćenje’ pa sam sjela kraj stola kako bih još malo uživala u mirnoj ljetnoj večeri.

“Taj komadić samoće dozvolio mi je nov pogled na stol na kojem se otkrio fantastičan kaos. Mrlje od kave pomiješale su se s onima od vina, ostale su zgužvane salvete i ostaci vinskih boca. Taj trenutak bio je začetak kolekcije.”

Baš kao i na haljini čiji su nam besprijekoran dizajn i igra detaljima i bojama bili povod za članak, cijela je kolekcija napravljena od tkanina prirodnog podrijetla. Uz viskozu, tu su pamuk, svila i vuna, zahvaljujući čemu su odjevni komadi ugodni u dodiru s kožom. Upravo je ta kvaliteta materijala jedna od karakteristika Marijinog dizajna koja, iz sezone u sezonu, predstavlja komade prepoznate po visokokvalitetnom, održivom dizajnu, sofisticiranim, ručno rađenim detaljima i delikatnim tehnikama obrade materijala.

FOTOGRAFIJE: Denis Butorac, Marija Kulusic

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5