Tihi luksuz na hrvatski način: Brend Nebo zaslužuje mjesto u našim ormarima

05.12.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#Nebo

Za hrvatski modni brend Nebo prvi sam put čula sada već daleke 2007. godine. Bilo je to doba potrage za savršenom haljinom za maturalnu večeru i ujedno doba u kojem smo svoju pozornost (i novac) mnogo više pridavali domaćem dizajnu i malim buticima, no high street trgovinama. Iako kreaciju iz svojih snova tada nisam pronašla u Nebu, radeći u medijima nastavila sam pratiti put ove modne kuće, koji je oduvijek bio kvalitetan i konzistentan. U posljednjim godinama Nebo je postalo poznata adresa u gradu na kojoj ćete pronaći ne samo svečanu haljinu za posebnu priliku, već i vjenčanicu kakvu ste oduvijek zamišljale. U Nebo vjenčanicama u recentnim su se godinama udale i mnoge moje prijateljice, a najnovije Nebo otkriće bio mi je predivan dućan kojeg je brend relativno nedavno otvorio u Centru Kaptol.

Modnu kuću Nebo u Zagrebu je 1992. godine osnovala kreativna direktorica Dinka Grubišić. Od samih početaka, svoje je kolekcije osmišljavala za žene koje vole modu, ali cijene stil iznad svega. Kao što pišu na svojoj web stranici, modna vizija brenda Nebo ustredočena je na ljepotu i jednostavnost s funkcijom u prvom planu. Svaki komad odjeće napravljen je da traje, da se zadrži zauvijek.

“Ključni komad svake kolekcije uvijek je haljina po kojoj smo prepoznatljivi i upamćeni. Haljine koje nosimo u posebnim prilikama, baš onima koje obilježavaju naše živote. Zajedno s haljinama, čuvamo i te trenutke pravog osjećanja… Nebo kolekcije iskrene su i nepretenciozne; sastoje se se od komada koje ćete nositi sada, ali i tijekom nadolazećih godina. Jednog dana darovat ćete Nebo svojoj kćeri, unuci ili nekome bliskom. Naša odjeća nosi se, kombinira na bezbroj načina, voljena je, diskretnog šarma, pomalo misteriozna, bezvremenska, čuva se i prosljeđuje novim generacijama…”, otkrivaju iz Neba i nastavljaju:

“Naš način izrade odjeće tradicionalan je, vjerni smo ženstvenoj formi, a unikatni, rukom izrađeni detalji, odražavaju našu ideju luksuza. Prigrlili smo ideju “spore mode”, podržavajući tako koncept održivog razvoja kao odgovor na koncept “brze mode” koji počiva na kozumerizmu, potrošnji i kratkom životnom vijeku proizvoda. Strastveni smo oko tkanina, besprijekornih detalja, surađujemo s lokalnim obrtnicima i umjetnicima. Ovakvim načinom rada nastojimo činiti dobro kako lokalnoj zajednici, tako i globalno”.

Nebo, tihi luksuz

S obzirom na sve dosad rečeno, jasno je da se Nebo idealno uklapa u modni pokret tihog luksuza o kojem se počelo govoriti u medijima ranije ove godine. Ako još niste upoznati s njime, tihi luksuz otprilike znači da je manje više, podrazumijeva čistu i minimalnu estetiku, vrhunske tkanine i izradu… Kolekcije tihog luksuza kreirane su da traju, a kvaliteta i praktičnost stavljaju se na prvo mjesto, pa se time cjelokupni dojam određene kolekcije ili određenog komada diže na luksuzniju i elegantniju razinu.

Kako ove sezone Nebo sanja svoj tihi luksuz?

U upravo predstavljenoj kolekciji, koja donosi nekolicinu ključnih bezvremenskih modela kaputa za ovu i svaku nadolazeću zimu, zastupljeni su zaboravljeni i ponovno oživljeni materijali. Tu su Casentino vuna – mekana, vodoodbijajuća i dugotrajna, koja se u odijevanju koristi još od srednjeg vijeka, teksturirana japanska tkanina u dijagonalnom tkanju, zatim luksuzna reciklirana vunena tkanina… Jasno je da se materijalima ovdje pridavala velika pozornost, no tu su i dojmljivi krojevi koji najveći efekt postižu u svojoj najvećoj jednostavnosti i minimalizmu. Modelima kaputa koji nam daju udobnost, sigurnost i samopouzdane, u novoj Nebo kolekciji pridružuju se i party opcije, a kolekcija koja je svedena na nekolicinu temeljnih komada bit će savršen izbor i za vašu poslovnu svakodnevicu i za privatan život.

Nebo
Praška ulica 10
Hrvatska, 10000 Zagreb
Kontakt: 00 385 (0) 1 23 39 635
E-mail: praska@nebo.hr

NeboCentar Kaptol
Nova Ves 17
Hrvatska , 10000 Zagreb
Kontakt: 00 385 (0) 1 45 76 991
E-mail: nebocentarkaptol@nebo.hr

FOTOGRAFIJE: Domagoj Kunić

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5