Naše otkriće iz muzejskog dućana: Prekul sunčane naočale za 25 eura

03.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#dioptrija | #sunčane naočale

Nedavno smo u Beču u jednoj muzejskoj trgovini zapazili Okkia sunčane naočale. Privukle su nam pozornost jer izgledaju vrlo efektno i cool, a cijena im je i više nego OK te nas je ugodno iznenadila – uglavnom su oko 25 eura. Upravo su estetika i pristupačna cijena misija kojoj Okkia teži pa za sebe kažu kako žele kreirati “pristupačnu ljepotu”.

okkia suncane naocale

Okkia sunčane i dioptrijske naočale

Brend je osnovan 2013. godine, i to integracijom agencije i vodeće tvrtke u retailu iz sektora poklona i dizajna. Okkia sunčane naočale inspirirane su mjestima, putovanjima, ljudima i njihovim željama. Dizajnirane su tako da se lako prilagođavaju različitim oblicima lica, a pritom su izuzetno udobne, zahvaljujući upotrebi soft-touch materijala. Na neke klasične modele sunčanih naočala primjenjuju nova tehnička rješenja te im bojama “udahnjuju” novi, moderan dizajn.

Tim koji stoji iza Okkia sunčanih (i dioptrijskih) naočala čine Alfonso, Massimo, Nunzia i Alessio. Alfonso Femminella zadužen je za financije i razvoj, Massimo Scuccimarra je CEO, dizajner te voditelj istraživanja, razvoja i proizvodnje. Nunzia je CEO tvrtke Just Design te je voditeljica maloprodajnih kanala, dok je Alessio Torrachi direktor prodaje za Italiju i voditelj agencije. Kažu kako su ih strast prema poslu, neumorna istraživanja i želja da rade lijepe stvari dovele do stvaranja Okkije, brenda koji se ističe jednostavnošću dizajna, estetikom i pristupačnošću proizvoda.

okkia suncane naocale
okkia suncane naocale
Autentični smo i nepokolebljivi, volimo originalnost i spontanost, što su kvalitete koje nastojimo prenijeti u naše kolekcije. Volimo misliti da je život prekratak da bismo nosili dosadne naočale pa smo tijelom i dušom posvećeni traženju modela koji će učiniti da se svaka osoba osjeća jedinstveno i posebno.

Talijanska La Republica piše kako je brend nastao jer su njezini osnivači željeli unijeti osvježenje u svijet optike. Kako bi stvorili estetski privlačne modele pristupačne svakom džepu, tim za istraživanje i razvoj proučava modele iz prošlosti pa ih prilagođava novim materijalima i odvažnim bojama. Okkia sunčane naočale dostupne su u nizu trgovina diljem Italije i Europe, a moguće ih je naručiti i putem web shopa. Kažu kako, zahvaljujući lancu proizvodnje i distribucije s niskim troškovima, imaju mogućnost masovno kreirati visokokvalitne proizvode. Prodajne im se brojke, ističu, udvostručuju svake godine, čak i tijekom pandemije.

“Međutim, snaga brenda dolazi iz pozornosti posvećene dizanu i materijalima naočala, osmišljenima da se lako prilagode svim tipovima lica”, kažu iz brenda, čija kolekcije broje sunčane naočale, dioptrijske naočale i naočale za zaštitu od plave svjetlosti.

okkia suncane naocale

Govoreći o distribuciji, pozicionirali su se u concept storeovima, buticima i raznim trendovskim trgovinama, što opisuju kao klasičan poslovni pristup. Namjerno nisu pozicinionirani na Amazonu i sličnim platformama, kako bi omogućili i zaštitili ispravnu distribuciju u maloprodajnom kanalu. Jedina je iznimka, kao što je ranije navedeno, službeni web shop. Okkia sunčane i dioptrije naočale nisu dostupne za fizičku kupnju u Hrvatskoj (ali dostavljaju u Hrvatsku), a najbliže lokacije na kojima ih možete pronaći su Slovenija, Austrija i Italija. Ovdje možete provjeriti popis prodajnih mjesta, u nastavku smo napravili mali best of iz ponude, a super je stvar što je niz Okkia naočala unisex!

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU
PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

FOTOGRAFIJE: Instagram @okkia_official, Okkia

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5