Smart shopping: Web trgovina s outlet popustima cijele godine

18.02.2023. | AUTOR: After5

Modne i beauty priče | Modne priče
#smart shopping

Nedavno smo pisali o outlet trgovinama u Italiji i Austriji, koje su od Zagreba udaljene svega nekoliko sati vožnje – i dok je takav šoping posebno iskustvo jer je najčešće spoj kupovine i turističkog obilaska, danas govorimo o jednoj praktičnijoj i svakodnevno dostupnijoj outlet varijanti – popularnom web shopu Outnet.

View this post on Instagram

A post shared by THE OUTNET (@theoutnet)

Outnet

Predstavljen 2009. godine, Outnet je dio Yoox Net a Porter grupacije i brendirao se kao mjesto za povoljniji šoping dizajnerske robe. Na jednom mjesto donosi više od 350 modnih brendova po cijenama koje su i do 70% niže od redovne.

U ponudi dizajnerskog web shopa mogu se pronaći komadi s potpisom pristupačnijih brendova poput Adidasa, Nikea, Castanera i Gannija, kao i imena koja pripadaju sferi luksuza – Valentino, Givenchy, Gucci, Dolce & Gabbana, Alaia, Salvatore Ferragamo, Roger Vivier… Uz odjeću, Outnet nudi kolekcije cipela, torbi, sunčanih naočala, nakita te ostalih modnih dodataka. Tu su i komadi iz vrhunskih dizajnerskih suradnji, kao i kolekcije internog brenda Iris & Ink.

View this post on Instagram

A post shared by THE OUTNET (@theoutnet)

Iako su artikli sniženi tijekom cijele godine, nekoliko puta godišnje Outnet nudi i dodatne popuste. Tako je, recimo, za Black Friday dodatni popust iznosio 20% na većinu kolekcija, zatim je tu tzv. Clearance na kojem također vrijede dodatni popusti, a nekoliko puta godišnje outlet nudi i extra popuste u iznosu od 30 ili 40%.

Dizajnerski web shop nudi i uslugu ‘Fit Finder’ koja može olakšati pronalazak idealne veličine. Svi znamo koliko je ponekad teško pronaći savršen konfekcijski broj bez isprobavanja pa Outnet nudi ovu praktičnu uslugu kako bi kupcima olakšao pronalazak idealne veličine. Dovoljno je odgovoriti na nekoliko pitanja i Outnet će preporučiti idealan konfekcijski broj.

View this post on Instagram

A post shared by THE OUTNET (@theoutnet)

Outnet paketi stižu ekspresno

Outnet djeluje globalno, no s lokalnim i prilagođenim pristupom. Fokus su stavili na kvalitetnu korisničku uslugu i ekspresnu dostavu u više od 100 zemalja diljem svijeta. Ako ste jednom naručili s Outneta, vjerujemo kako ste, kao i mi, oduševljeni što je paket već za dan i pol do dva bio na vašim vratima. Međutim, brzu dostavu prati i cijena pa shipping iznosi 17 eura, a dostava je besplatna za narudžbe iznad 300 eura.

Outnet, dizajnerski web shop s popustima

Povrati

Ako kupac nije zadovoljan naručenim, ima 28 dana od primitka narudžbe za povrat. Dovoljno je ulogirati se na svoj account i kreirati povratnicu, a zatim s dostavnom službom, u ovom slučaju s DHL-om, dogovoriti preuzimanje paketa. Prije predaje paketa, treba ga pripremiti – paket prilikom preuzimanja od strane dostavljača treba ostati otvoren, kako bi se mogao provjeriti sadržaj kutije, a zatim na nju nalijepiti već plaćenu naljepnicu za povrat koja je stigla s paketom.

View this post on Instagram

A post shared by THE OUTNET (@theoutnet)

Iz Outneta kažu kako im je cilj povrate obraditi unutar tri radna dana od primitka narudžbe, no u razdobljima veće gužve, taj se rok može oduljiti. Iz dizajnerskog outleta preporučuju povrat istom kurirskom službom, kao i s istog odredišta gdje je i dostavljen. U suprotnom, navode kako je kupac odgovoran za sve dodatne troškove, kao i da povrat može biti prolongiran ako je zadržan na carini.

View this post on Instagram

A post shared by THE OUTNET (@theoutnet)

Prilikom povrata novca, možete izabrati hoćete li novac primiti kao ‘kredit’ koji možete potrošiti na Outnetu ili želite povrat na izvorni način plaćanja. Napominju i kako povrat ne uključuje troškove dostave koji su bili zaračunati tijekom kupnje, a vremenski okvir povrata iznosa može varirati ovisno o načinu plaćanja, kao i vremenu koje je za obradu potrebnu pružatelju usluge plaćanje.

FOTOGRAFIJE: Outnet

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5