Best buy: Oysho natikače pokazale su se super zamjenom za Birkenstock

27.06.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#Best buy | #cipele | #Oysho

Stiglo je vrijeme da našu Best buy rubriku okrenemo u ljetnom smjeru i razmislimo o dobrim kupovinama koje su nam obilježile dosadašnja ljeta. Za mene su to Oysho natikače u điru Birkenstocka u koje sam investirala još prije par godina. Volim vidjeti kada mi u moru današnje brzo potrošne robe određeni komad vrati povjerenje u modni shopping, a to je definitivno bio slučaj s ovim natikačama, koje se i dalje drže na životu, nakon godina “raubanja”. Ako u društvu pričamo o ljetnoj obući, najviše ću pričati upravo o ovim natikačama, koje su za mene sjajna vrijednost za novac.

Oysho natikače a la Birkenstock

Iako sam potpuno svjesna dugogodišnjeg hypea oko Birkenstocka, štoviše i sama sam napisala brojne vijesti o novim Birkenstock kolekcijama, činjenica je da ne posjedujem niti jedan njihov par. Ne znam što je točno razlog tome, no u trenutku kada sam se odvažila kupiti Oysho verziju slavnih natikača, motiv je svakako bila povoljnija cijena u odnosu na Birkenstock. Prije par godina, uostalom, brend Oysho je imao povoljniju cijenu natikača i u odnosu na samog sebe, pa sam wannabe birkice tada platila nekih 220 kuna po punoj cijeni, u odnosu na današnjih 38,99 € (300-injak kuna), koliko je potrebno izdvojiti za modele iz aktualne Oysho kolekcije. No, smatram da su vrijedne i tog poskupljenja.

Oysho natikače ljeto 2023

Tada sam kupila bijeli model ravnih kožnih natikača/sandala s dvije trake na gornjištu i s kopčom, koji se pokazao odličnim izborom za svaku ljetnu kombinaciju i aktivnost. Oysho ih zapravo ponavlja iz jedne ljetne sezone u drugu, a ono što se mijenja samo su detalji. Danas ta dekorativna kopča dolazi u nešto drugačijem dizajnu, no sve drugo je isto, pa tako i ergonomski potplat, koji čini ovu natikaču univerzalnim odgovorom na sva moja očekivanja.

Oysho natikače

Ne, ovo svakako nisu najmekanije i najpufastije natikače u koje će vam noga uklizati, ali su generalno ugodne, stopalo se u njima prirodno osjeća i pružaju stabilnost i sigurnost u svim dnevnim avanturama. Ne lažem kada kažem da ih nosim svakodnevno već tri ljeta i za tu cijenu podsvjesno sam očekivala da će se brzo raspasti. Ipak, to se nije dogodilo, i računam na njih i dalje, a u međuvremenu sam iskoristila zimsko sniženje u Oyshu početkom ove godine da upiknem još jedan par, u drugoj boji i materijalu, da se nađe ako Oysho ikad odluči povući iz prodaje ovaj, vjerujem, bestseller.

Imala sam osjećaj da sam na tom sniženju dobro prošla, jer su ljetne stvari čije su zalihe očito stajale nagomilane u skladištu dolazile s popustom do 70%. Naručila sam par kvalitetnih lanenih haljina u neutralnim bojama za svega 12-ak eura, koje će mi biti u dnevnoj rotaciji idućih nekoliko ljeta, a onda sam ugledala i njih, svoje obožavane natikače, na podjednako dobrom popustu. Platila sam ih 20-ak eura i najviše me zanimalo vidjeti i doživjeti, kada vrijeme zatopli, jesu li zbilja iste kao ovaj raniji model natikača koji posjedujem. Odgovor glasi: jesu! I ne samo to, testirala sam ih već u prvoj ležernoj šetnji od preporučenih dnevnih 10.000 koraka, svjesno riskirajući mogućnost da me nažuljaju, no to se nije dogodilo.

Moram napomenuti da sam ovog puta nabavila model u petrolej zelenoj boji i brušenoj koži – ako se bojite da bi vam se mogle brzo uprljati, jer brušena koža ipak je mnogo osjetljivija, moja preporuka u tom slučaju su onda ipak Oysho natikače s glatkim poliuretanskim gornjištem, koje se lako briše, čisti i održava.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

*Best Buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

FOTOGRAFIJE: Oysho

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5