Party sezonu želimo dočekati spremni u novim eNVy room komadima

26.10.2023. | AUTOR: After5

Modne i beauty priče | Modne priče
#party haljine | #eNVy room

Od najranijih početaka pa sve do danas, modni dvojac eNVy room viziju svog brenda gradio je na temeljima glamura, senzualnosti i elegancije, učinivši ih prepoznatljivim pečatom svoje modne priče. Estetiku profinjenosti predvođenu haljinama kao okosnicom ženstvenosti često je nadograđivao idejom power dressinga infuzijom maskulinih elemenata poput precizno krojenih odijela. U kolekciji za sezonu jesen/zima 2023 svoju je sklonost povezivanju oprečnih elemenata podigao na posve novu razinu spajajući ta dva naoko nespojiva smjera u dosad neviđenu simbiozu.

Imajući na umu suvremenu ženu te sve njezine težnje i nebrojene uloge koje utjelovljuje, eNVy room je za recentnu hladnu sezonu kreirao kolekciju koja power dressing i ženstvenost isprepliće u zanimljivu fuziju koja se odmiče od ustaljenih pravila. “Tailoring je nešto što nas posljednjih sezona jako zanima. No, unatoč fascinaciji prema precizno krojenim odijelima, ne odustajemo od naših prepoznatljivih ženstvenih komada koje ponajviše čine haljine. U ovoj kolekciji želja nam je bila ne odvajati ta dva smjera u zasebne kategorije nego ih izmiješati i promišljeno inkorporirati u nove i zanimljive komade”, izjavili su dizajneri. 

Kako bi dokazali da ta dva smjera mogu egzistirati istovremeno, dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović elemente precizno krojenih odijela ugradili su u haljinu kao modni sinonim ženstvenosti, a kao rezultat nastale su forme koje istovremeno izgledaju senzualno i elegantno, ali i moćno.

Tako asimetrična haljina, gledana s jedne strane, s ramenom i rukavom preuzetog s oversized sakoa, ostavlja dojam kaputa ili blejzera, dok se s druge strane ona “pretvara” u prepoznatljivu, glamuroznu večernju haljinu od svjetlucavih kristala i perlica, s dubokim prorezom na nozi i ogoljenom rukom. Neobičan hibrid kreiran je i spajanjem midi suknje visokog proreza i nogavice hlača cigar kroja zbog čega je na prvu teško razlučiti je li riječ o suknji ili hlačama, haljini ili kombinezonu, a maskulini tailored komadi, poput sakoa i hlača, dobili su ženski pečat elementima drapiranja i čvorovima preuzetima iz ljetne kolekcije. Naoko “strogi”, oversized blejzer okrenut je naopačke tako da prednji dio sakoa postaje stražnji senzualno otvarajući pogled na leđa. 

Party komadi brenda eNVy room

Haljine iz kolekcije za hladnu sezonu stilski podsjećaju na zlatnu eru Hollywooda i nepobjedivi glamur Jessice Rabbit, te su podijeljene u dvije kategorije: izrađene od brušenog svilenog satena ili pak obasute mnoštvom izvezenih kristala i perlica. Kao neki od osnovnih aduta ističu se visoki prorezi na nozi, naglašena ramena ili asimetrični korzeti. Boje koje dominiraju kolekcijom su crna, mornarski plava, emerald zelena, čokoladno smeđa te boja starog zlata, a materijali koji ju čine su već spomenuti brušeni svileni saten, viskozni kadi, transparentni til i tkanine bogato isprepletene perlicama, štrasom i kristalima.

Fotografije eNVy room kampanje za kolekciju jesen/zima 2023 potpisuje cijenjeni fotograf Franjo Matković, u ulozi modela našla se Ingrid Nikolić (Faith Model mgm), make-up potpisuje Saša Joković, a za izgled kose je zaslužna Draška Topić.

FOTOGRAFIJE: Franjo Matković

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5