Philips glacalo F Philips glacalo M

Best buy: Pegla koju već godinama nosim sa sobom na putovanja

18.08.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#Best buy

Glačanje je u našem kućanstvu rezervirano samo za ‘najkritičnije’ odjevne komade i posebnije prigode. Pod mantrom ‘ako lijepo i ravno objesiš na štrik, bit će dobro’, sklopili smo dogovor kontra peglanja. Međutim, iako sam mami silno htjela dokazati kako se bez pegle uglavnom može, brzo sam shvatila da je ipak treba imati pri ruci. Nisam htjela uložiti u klasičnu peglu uz koju svaki put moram vaditi i dasku, već sam odlučila maksimalno pojednostaviti taj omraženi posao i prije par godina uložila u ručno steamer Philips glačalo iz serije 7000. Praktično je za rukovanje, ne treba dasku i idealno za putovanja.

Philips glačalo iz serije 7000

U potrazi za glačalom, znala sam da želim uređaj kojim ću moći jednostavno rukovati – izvaditi ga po potrebi, bez korištenja daske i brzo ga ‘upogoniti’. Važna stavka mi je bila i da je kompaktan te praktičan za putovanje jer, koliko god se trudila besprijekorno ‘zarolati’ odjeću i pažljivo je složiti u kovčeg, odjeća bi uvijek zahtijevala peglanje. Iz toga sam razloga tražila uređaj koji ću ubaciti u kofer, a da pritom nije pretežak te ne zauzima puno mjesta. Nakon proučavanja ponude, činilo mi se kako Philips glačalo zadovoljava svaki od navedenih kriterija, a brzo se ispostavilo da se radi o sjajnom omjeru cijene i kvalitete. Sasvim neočekivano, postao je moj best buy bez kojeg ne idem na putovanje i jedna od onih investicija koje rado preporučujem prijateljima (koji s istim žarom ne preferiraju glačanje).

Philips glačalo momentalno me kupilo svojom lakoćom rukovanja. Majicu, haljinu ili hlače koji ipak zahtijevaju peglanje objesim na vješalicu, pričekam 30-ak sekundi dok se uređaj ne zagrije, a glačanje traje svega par minuta. Koristim ga najčešće za one komade koji ne zahtijevaju precizno peglanje. No, budući da je Philips glačalo dizajnirano sa šiljastim vrhom, odlično odrađuje i odjeću koja zahtijeva preciznost. Recimo, taj je feature idealan za kutove i rubove, kao i dijelove oko ovratnika i dugmadi te za plisirane komade.

Philips glačalo: uklanja nabore i osvježava odjeću

Uz Philips glačalo dolaze dva spremnika; od 100 i 200 ml, a jedan je spremnik dovoljan za peglanje nekoliko odjevnih komada. Pričvrsti se na peglu, pritiskom na tipku ona se pali te se zatim čeka 30-ak sekundi. Svjetlo označava da je uređaj spreman za korištenje. Svatko može izabrati između dva načina rada, odnosno dvije postavke pare:

  • ECO; za uštedu vode bez kompromisa po pitanju glačanja
  • MAX; za veću snagu pare

Glava je prilagodljiva, što omogućuje glačanje pod različitim kutevima. Osobno preferiram okomito, no ovisno o preferencijama, Philips glačalo nudi mogućnost i vodoravnog peglanja. Prilikom proučavanja karatkeristika, za oko mi je zapela tehnologija OptimalTEMP. Što ona označava? Kao što joj i samo ime kaže, odnosni se na idealnu temperaturu pare, a iz brenda jamče kako neće biti progorijevanja niti na jednoj tkanini koja se, naravno, smije glačati. Tako da, svaki komad koji je tvornički namijenjen peglanju, može se bezbrižno glačati.

Philips glačalo koristim i onda kada odjeću želim malo ‘pofriškati’. Na primjer, ta mi je opcija idealna za sako kojeg sam nosila par puta, a još uvijek nije za kemijsko čišćenje, već samo treba malo osvježenje. Iz Philipsa kažu kako su u jednoj opciji spojili pažljivu njegu odjeće i brigu o okolišu pa glačalo omogućuje brzo osvježavanje odjeće i uklanjanje mirisa, kako bi bila duže nosiva. Ovaj feature je idealan za odjeću koja nije za pranje, već ju je dovoljno osvježiti za još jedan dan nošenja.

Gdje kupiti Philips glačalo iz serije 7000?

Na tržištu je dostupan čitav niz ručnih steamer glačala, a imala sam priliku isprobati još nekoliko uređaja s potpisom raznih brendova. Na kraju, moja preporuka ipak ide za Philips glačalo, inače dostupno u mnogim trgovinama bijele tehnike i kućanskih uređaja. Pronašla smo ga u Elipsu, Svijetu medija, Harvey Normanu, Sancta Domenici, na Bazzaru… Njegova redovna cijena je oko 109 eura, a često je i na sniženju pa je dostupan po cijeni od 80-90 eura.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

*Best Buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

FOTOGRAFIJE: Philips, Sancta Domenica, Harvey Norman, Svijet medija, Bazzar

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5