Poslovni look za toplo-hladni tjedan pred nama

08.04.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče | Novosti | Život prije 5
#poslovni look

Skoro pa ljetne temperature za vikend dovele su nas u laganu krizu modnog identiteta, jer tek što smo iz svojih ormara povadili komade za prijelazne dane, našli smo se u situaciji da nam je i za njih možda prevruće. U svakom slučaju, neobično toplo vrijeme miksat će se s nižim temperaturama cijelog tjedna, pa je najbolji odgovor za sve one koji već rano ujutro zbog posla izlaze van, a u popodnevnim satima se vraćaju doma – slojeviti look. Ovog smo tjedna raspoloženi za dobru staru klasiku, a našli smo ju na profilu kreativne direktorice modnog brenda ROTATE, Jeanette Madsen.

Prohladna jutra, a topli dani nalažu slojeviti look u kojem ćete se moći riješavati suvišnih komada, kako će se živa u termometru penjati. Jedno je sigurno, ovog tjedna malo ćemo se “ogoliti”, u prvi plan staviti T-shirt, nositi cipele otvorenih peta, možda čak posegnuti za omiljenom ljetnom haljinom preko koje ćemo prebaciti blejzer ili kožnu jaknu. U tom snalaženju zvanom “kako se odjenuti za dvije vremenske prognoze u jednom danu”, mi ćemo nekako naginjati klasici s kojom nema greške. Jedna od omiljenih proljetnih kombinacija ionako je spoj klasične majice i još klasičnijeg jeansa, pa nam je odlična orijentacija i inspiracija upravo ovaj styling chic Dankinje Jeanette Madsen.

Jeanette Madsen

Jeanette je danas možda najpoznatija po tome što je suosnivačica i kreativna direktorica brenda Rotate Birger Christensen, modne marke koja je pokrenuta 2018. godine u Kopenhagenu. U kratkih nekoliko godina, brend se prometnuo u adresu na kojoj Skandinavke (ali i sve druge zaljubljenice u modu) pronalaze kulerske party komade, počevši od haljina za razne svečanosti, pa do statement bluza i kompleta za evente.

Iako nam brend zadnjih godina demonstrira onu drugu stranu skandinavskog stila, odmaknutu od strogog minimalizma, stil Jeanette Madsen najbolje bi se mogao opisati kao klasika i elegancija s pomakom. Majka troje djece za poslovne prigode naročito bira komade u koje je lako uskočiti i brzinski nastaviti s danom, a takva je i ova kombinacija.

Presjek njezine kombinacije čine svi komadi iz nove kolekcije brenda Massimo Dutti, koji predstavljaju epitom klasičnog stila. Za mali dašak inspiracije pogledali smo ponudu Massima Duttija, ali i srodnih mu brendova i pronašli četiri bazna komada s kojima ovog proljeća nema greške. Imaju dozu stila 90-ih, a najbolja stvar je da se mogu kombinirati sa svim drugim sadržajem naših garderoba.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

FOTOGRAFIJE: Instagram, Mango Outlet, Arket, Massimo Dutti

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5