Hoće li prugasta potkošulja biti komad kojeg ćemo najviše iznositi ovog ljeta?

23.05.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#potkošulja

U eri tihog luksuza, luksuzne su postale čak i naše potkošulje, koje su se vratile iz ropotarnice prošlosti kako bi nas podsjetile da nemoguće može postati moguće, a one iz strogo funkcionalnih komada evoluirati u možda i najtrendi trenutak sezone. Prada, Loewe, Toteme, The Row… Sve su ovo brendovi koji su običnu bijelu potkošulju odlučili učiniti luksuzom, a dok mi evaluiramo svoj odnos s ovim komadom iz vlastitog djetinjstva i istražujemo kako bi on mogao funkcionirati u našoj svakodnevici, već se pojavilo i novo mikro izdanje trenda – prugasta potkošulja.

View this post on Instagram

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Bijela potkošulja

Temom bijele potkošulje bavili smo se na After5 ranije ovog proljeća, kada smo dobro istražili ponudu brendova i primijetili da su čak i high streeteri počeli izbacivati svoje modele, što je jasan znak da se trend ulovio. No, možemo li bijelu potkošulju nazivati samo trendom ili ju možemo učiniti pouzdanim partnerom naše garderobe na dulje staze? Budimo realni, radi se o toliko jednostavnom odjevnom predmetu na kojem mogu počivati mnoge naše kombinacije, i koji može biti podloga za bilo koji look ili funkcionirati samostalno u vrućim ljetnim danima, uparen uz traper šorc, lepršave palazzo hlače i još niz komada koje već posjedujemo u garderobi.

Ako je tihi luksuz trend na duge staze, može li i bijela potkošulja postati isto? Dok čekamo da se njen zvjezdani trenutak dodatno iskristalizira i pokaže nam da je tu kako bi ostala, u međuvremenu se u niši potkošulja pojavio novi mini trend, čiji dugoročan potencijal također uviđamo, a to je prugasta potkošulja.

View this post on Instagram

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

Prugasta potkošulja

U ljetnim mjesecima, prugasta potkošulja može biti dostojan pandan klasičnom prugastom T-shirtu.

Prugasta majica kratkih rukava nešto je što posjeduje skoro svaka ženska, pa i muška garderoba, zbog čega vjerujemo da će se i potkošulja na bezvremenske, crno-bijele prugice “uloviti” i biti jako dobro prihvaćen komad među modnom publikom.

Da prugasta potkošulja postaje “a thing”, dao nam je do znanja Instagram. Ondje smo u zadnjih nekoliko dana ulovili trendseterice kako nose Saint Laurent Cassandre Tank Top, klasičnu bijelu potkošulju na crne prugice i s crnim obrubom, koja je – dosta indikativno – na stranici MyTherese već rasprodana. Čini se da ćemo ju početi viđati na još više žena na društvenim mrežama, usprkos paprenoj cijeni od 490 eura.

Pogledamo li dalje od ponude brenda Saint Laurent, prugastu potkošulju pronaći ćemo i drugdje.

ME+EM

U ponudi je ima i britanski modni brend ME+EM, koji je često viđena modna marka u kombinacijama princeze od Walesa, prodaje ju i Almada Label, a jedan vrlo popularan model ima i Monse.

Nema sumnje da će se još mnogo prugastih potkošulja pojavljivati na high end i high street sceni. Cijenom pristupačniju varijantu, koja izgleda podjednako odlično, pronašli smo na H&M-u. Ako razmišljate investirati u ovaj komad, uzmite u obzir da ćete ga, baš poput prugastog T-shirta, moći nositi na sve i svašta u ljetnoj sezoni i da će to možda biti i najnošeniji komad u vašoj ljetnoj garderobi. Osim toga, sjaj ovog komada u modnom smislu teško da će izblijediti u dogledno vrijeme, jer prugice su doista bezvremenske.

FOTOGRAFIJE: Instagram, MyTheresa, ME+EM, Almada Label, H&M

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5