Je li vrijeme za rez? Pet verzija šiški koje ćemo nositi u ovoj godini

09.01.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Beauty priče
#frizure | #frizure 2024.

Šiške. Čini mi se kako se oko njih uvijek vodi rasprava – ošišati ih ili ne. Uostalom, sjećam se i kada sam ih sama planirala ošišati pa su me mnogi odgovarali, govoreći mi kako ću požaliti i kako će mi biti svakodnevna borba s kosom. Na kraju sam ih ošišala, frizurom sam prezadovoljna, a kosa raste, zar ne?

Šiške će nastaviti svoju popularnost i u 2024., i to u raznolikim stilovima, što će pojednostaviti pronalazak idealnog tipa šiški prema obliku lica. Vogue za šiške kaže kako su najjednostavniji način za promijeniti izgled, a dodaju i kako postoji vrsta za baš svaki oblik lica, ali i tip kose pa predlažu pet verzija koje će biti popularne u 2024.

(P.S. Ako tražite općenito inspiraciju za frizuru, pogledajte što savjetuju profesionalci.)

Šiške za 2024.

ZAVJESA ŠIŠKE

Curtain bangs pripadaju klasici kada su šiške u pitanju. Dobar su izbor, ne samo zato što su relativno duge i brzo rastu, već i zato što laskaju raznim oblicima lica. Njima se mogu istaknuti različiti dijelovi lica, ovisno o tome gdje završavaju vrhovi. Recimo, one koje se protežu do ravnine s ustima, privlače pažnju na usne, one koje sežu do vrha nosa, stavljaju fokus na jagodične kosti, dok šiške koje su u ravnini s očima, naglašavaju oči.

Zavjesa-šiške djeluju poput okvira za lice, a najbolje izgledaju na normalnoj do punijoj kosi s blagim valovima, tvrde stručnjaci za Vogue. Ako je kosa pretanka ili jako ravna, možda neće imati potrebnu punoću. Najvažniji savjet za stiliziranje je korištenje okrugle četke prilikom feniranja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jessica Gillin (@jessica_gillin)

“PROZRAČNE” ŠIŠKE

Vogue piše kako ne čudi revival šiški koje su bile popularne u eri 2000-ih jer je cijelo to razdoblje u modnom i beauty fokusu. Za wispy šiške karakteristično je da lagano padaju preko lica, a čelo pritom viri, odatle i naziv “prozračne”. Duže su, poput curtain šiški pa se uvijek mogu lako pustiti da narastu. Međutim, treba imati na umu da se ovakve šiške vrlo lako mogu zamastiti. Kako biste to spriječili, frizeri savjetuju dodavanje suhog šampona odmah nakon pranja. Prozračne šiške imaju moć omekšati lice, a frizeri kažu da odgovaraju gotovo svakoj teksturi kose.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Phoebe Tonkin (@phoebejtonkin)

BABY ŠIŠKE

Ovakve su šiške popularna varijacija wispy šiški, ali značajno kraće te su obrve vidljive. Djeluju pomalo nepravilno ošišane, laskave su i nježne, a stručnjaci za Vogue kažu kako posebno odgovaraju osobama sa sitnijim licem koje bi se, u protivnom, moglo “izgubiti” iza debelih i gustih šiški. Najbolje ih je stilizirati s proizvodom koji će kosi dati grublju teksturu, poput voska ili pudera. Dovoljno ga je nanijeti prstima kako bi se istaknuli pramenovi, a na pojedinim mjestima ostaviti vidljivo čelo.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ?????? (@nicolaannepeltzbeckham)

FULL ŠIŠKE

Svaki članak o šiškama uključuje i Taylor Swift, s obzirom na to da je pjevačica takav stil učinila svojim zaštitnim znakom. Obično nosi široke i ravne šiške, no ponekad naglasi prirodnu teksturu kose i kovrčave šiške. Takav look posebno dobro pristaje kvadratnim licima, dok guste šiške osobama s visokim čelom mogu vizualno skratiti lice. Osobe sa sitnijim licem trebale bi izbjegavati ovaj tip šiški jer lice može izgledati “stisnuto”. Preporuka frizera je ravna četka kako bi šiške bile ravne te okrugla četka kako bi se stvorio prirodan volumen u kosi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Taylor Swift (@taylorswift)

ŠIŠKE PO STRANI

Spomenuli smo ponovno oživljavanje trendova s početka milenija, čemu pripadaju i šiške nošene po strani. Ovakav look mogli smo vidjeti na Lily Collins i Heidi Klum, a izgleda kao da ih je vjetar lagano pomaknuo na stranu. Posebno su praktičan i atraktivan izbor kada ne želite prekratke šiške, već ih želite pustiti da rastu. Stiliziranje je jednostavno pa ih je dovoljno fiksirati lakom za kosu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

FOTOGRAFIJE: Instagram

NASLOVNE FOTOGRAFIJE: Instagram @lilycollins, @phoebejtonkin

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5