Upoznajte Stones Jewelry Room, suvremen koncept zlatarnice u centru Zagreba

12.12.2023. | AUTOR: After5

Modne i beauty priče | Modne priče
#nakit

Svoja vrata nedavno je otvorio Stones Jewelry Room (Stones.hr Instagram profil), suvremeni koncept zlatarnice u samom centru Zagreba. Riječ je o mladom brendu čija je vizija dizajnirati nakit dostojan svjetskih izloga, a proizvoditi ga lokalno vrhunskim tehnologijama i u ograničenim količinama. Hiperprodukcija ih ne zanima. Žele stvarati probrane, bezvremenske komade koje ćete rado ostaviti u naslijeđe. Dizajn čistih linija i visoko kvalitetne sirovine čine ovaj nakit elegantnim izborom, idealnim i uz T-shirt i večernju haljinu. Ideja Stonesa je naglašavanje prirodne elegancije u bilo kojem trenutku.

Stones Jewelry Room: Suvremen pristup zlatarstvu

Zlatarstvo se smatra tradicionalnim umijećem koje je puno manje podložno promjenama vremena od drugih luksuznih industrija, poput mode. Iskoraci koji se čine suptilni čine veliku razliku. Stones tim stručnjaka spaja finoću cjeloživotnog zlatarskog umijeća te suvremene nauke prestižnih svjetskih škola. Spoj ozbiljnog iskustva sa znanjem i inspiracijom iz cijelog svijeta otvorio im je priliku za nešto novo na tržištu:

Kroz vrijeme smo shvatili kako mi ovdje u Hrvatskoj imamo tehnologiju i sirovine prema svjetskim standardima, dok se po pristupu i dizajnu većina zlatara priklanja tradiciji. U želji da ponudimo svježu priču nastao je Stones. No sami koncept i nakit govore za sebe.”

Minimalizam s vlastitim potpisom

Za samu proizvodnju koriste najmodernije tehnologije, a od početka procesa do finalnog proizvoda svaki detalj je važan. Pristup izradi nakita ovdje daleko je od tradicionalnog. Htjeli su tržištu ponuditi kvalitetu svjetske razine, a ostati konkurentni s cijenama. Kod proizvodnje koriste zlato, srebro te drago i poludrago kamenje. Pravo umijeće leži u oblikovanju vrijednih sirovina u nakit koji ostavlja snažan dojam, a zapravo je lagan i odmjeren. Ponuda dragog i poludragog kamenja širit će se s vremenom, a ono što već postaje prepoznatljiv izričaj Stonesa je minimalan geometrijski izričaj sa suptilno uklopljenim dijamantom ili drugim dragim kamenom.

Linije hrvatskog dizajna

Uz klasičan zlatni i dijamantni nakit, Stones je na tržište izašao s tri linije koje su dizajnirane i proizvedene u Zagrebu. Geometrijski najzanimljivija Era dolazi u bijelom i žutom zlatu, a čine je ogrlica, naušnice, prsten i manžete za žensku košulju.

Njezina sestrinska linija Enna čini okosnicu minimalizma. Posebna je po tome što dolazi u tri nijanse zlata (bijelo, žuto i rosegold) i dvije debljine te je idealna za stacking kombinacije. Svaki Enna komad nosi i decentan dijamant koji uz čiste linije više dolazi do izražaja.

Linija Drops predstavlja Stones viziju popularnih naušnica u obliku kapi. Ova plošna varijanta ima nadogradnju u vidu ogrlice s tri nanizane kapi koja se može personalizirati.

Prostor koji spaja najbolje od prirode i luksuza

Uređenje prostora potpisuje Mirta Mujačić Đaković, Dipl. Ing, Arh.:

“Kako je nakit branda Stones vrlo pomno dizajniran, arhitektonski i geometrijski profinjen, decentan, a opet jako bogat u svom izričaju, na taj sam način pristupila dizajnu poslovnice. Nisam željela prostor pretrpati elementima, već ga učiniti vrlo prozračnim i minimalističkim, fluidnim u kretanju. Prostor i nakit tako funkcioniraju kao jedno, slijedeći glavnu odrednicu brenda – sofisticiranu eleganciju.”

Baš kao i sa samim nakitom, naglasak uređenja je u odabiru zanimljivih tekstura, skladnih nijansi i vrhunskih materijala. Stol za konzultacije čini okosnicu prostora, a izrađen je od kamena uvezenog iz Verone, centra svijeta za kamen. Pozadinu čini tapeta tehnike izrade od buklea, tkanje specifično po svojim nepravilnim izbočenjima, stvoreno pređom vune i alpace. Mnoštvom svojih jedinstvenih šara i tekstura oponaša lajtmotiv brenda – kamen.

Pronađite svoj Stones komad

Ukoliko ste ovih dana na Adventu, svakako navratite u predivan novootvoreni prostor u Bogovićevoj i zapratite njihov Instagram profil. Dočekat će vas stručno osoblje s velikim iskustvom i pomoći izabrati nepogrešiv blagdanski poklon. Zbog ograničene proizvodnje i količine savjetujemo da svoj komad rezervirate na vrijeme.

FOTOGRAFIJE: Stones Jewelry Room

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5