Talijani znaju kako: Otkrivamo vam clutch torbe koje su ne samo chic, već i eko osviještene

21.01.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#torba | #dizajnerske torbe

Ne sjećam se više gdje sam ih prvo ugledala, ali znam da čim su mi THEMOIRè torbe došle u modni fokus, odmah su se preselile i na listu modnih želja. Riječ je o milanskom brendu starom tek nekoliko godina: projekt je pokrenut 2019. s ciljem stvaranja pozitivnih promjena za ljude i planet, uz najmanji mogući utjecaj na prirodu; etički i ekološki odgovorno. Rezultat su THEMOIRè torbe i cipele izrađene od resursa koji nisu štetni za planet.

THEMOIRè torbe na našoj su wishlisti

Iz talijanskog brenda kažu kako im je istraživanje tkanina prioritetno u radu jer žele ponuditi nove i inovativne eko tkanine, poput onih dobivenih od listova ananasa ili otpada iz voćne industrije. THEMOIRè torbe također se izrađuju od prirodnih materijala poput pluta i rafije, recikliranih materijala kao što su eko krzno te reciklirani pamuk. Sve su podstave u potpunosti izrađene od recikliranih materijala, uglavnom od plastičnih boca, dok su unutarnje etikete izrađene od recikliranog najlona koji djelomično potječe od ribarskih mreža. Iz brenda poručuju:

Brinemo se o našem planetu jer se on brine o nama. Nudimo pozitivan i proaktivan pristup, gradeći mrežu koja povezuje ljude diljem svijeta.

U razgovoru za platformu Massimo Bonini, iz brenda su pojasnili kako je osmišlljeno ime THEMOIRè. Dolazi od imena grčke boginje Moire koja je kontrolirala niti života. Tu povlače paralelu sa svojom filozofijom, govoreći kako putem svojih niti nastoje promicati odgovornost prema okolišu te vrijednosti integracije i jednakosti. Priča vezana za THEMOIRè torbe krenula je od modela BIOS, mekanog i elegantnog maxi modela predstavljenog 2019. “Bios” na grčkom znači “život”, a svaki model u sebi nosi vintage detalje reinterpretirane na moderan i sofisticiran način.

Budući da su svjesni da korištenje recikliranih materijala neće biti dovoljno kako bi se izbjegle ekološke promjene, brend postotak od prodaje donira organizacijama koje se zalažu za borbu protiv klimatskih promjena. Osim toga, za svaku prodanu torbu, THEMOIRè sadi drvo, a kupci mogu dobiti svoj certifikat pa su kreirali i THEMOIRè digitalnu šumu koja prikazuje koje su vrste drveća zasađene. Zadovoljni su rezultatima koje su postigli nakon lansiranja projekta, u čijem je srcu razvoj novih, održivih materijala i etičkih praksi.

Nakon predstavljanja THEMOIRè torbe Bios, brend je u ponudu dodao još 20-ak modela, obuću i sitne modne dodatke, no model clutch i dalje drži svoju popularnost. Na listi bestsellera brenda, nalaze se još i modeli Gea, Tia i Aria, a cijene se kreću od približno 240 eura koliko koštaju manji clutch modeli pa do 570 eura, koliko treba izdvojiti za efektne modele nadopunjene resicama od rafije.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

Dostavljaju diljem svijeta putem službi GLS, DHL i Fedex u roku 1-4 radna dana za veće gradove, odnosno 2-4 radna dana za udaljena područja. Cijena dostave sa službene stranice za Hrvatsku iznosi 16 eura. Ako ih želite razgledati uživo ili nabaviti putem nekog hrvatskog web shopa, naša preporuka su Karla trgovine.

Osim toga, THEMOIRè torbe pronašli smo i na brojnim drugim platformama za shopping: Farfetchu, Zalandu, LuisaViaRomi, Gigliju i na Best Secretu gdje je niz modela snižen između 20 i gotovo 60%.

FOTOGRAFIJE: Instagram, THEMOIRè

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5