Svakodnevna torba, samo još bolja: T-lock se nalazi na našoj listi želja

22.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#TOTEME | #dizajnerske torbe

Prošla je godina bila u znaku tihog luksuza koji je, svakako, više od trenda: kombinacije u tom znaku su vječne, a ni tzv. “mob wife era” nije mu umanjila popularnost. Jedan od dodataka koji se izvrsno uklapa u takvu estetiku je Toteme torba, konkretno T-lock model kojeg smo vidjeli u toliko izvrsnih street style kombinacija. Uz to, čini nam se kako je riječ o jednoj od onih torbi koju bi jednako mogle voljeti i klasičarke i ljubiteljice trendi komada.

Toteme torba T-lock

Među prvima ju je nosila Katie Holmes, glumica čiji stil, pogotovo jednostavne, a interesantne odjevne kombinacije rado pratimo i “posuđujemo” modne ideje. Nije prvi put da se Katie povezuje s popularnošću nekog luksuznog, dizajnerskog komada. Sjetimo se samo Khaite kompleta kardigana i topa kojeg je jednim nonšalantnim nošenjem vinula u modne (i prodajne) visine pa je nekoliko puta bio sold out, usprkos cijeni većoj od 1300 eura. Njezin izbor, još prošlog proljeća bila je Toteme torba T-lock, prvo u crnoj, a zatim u prljavo bijeloj nijansi, a teško nam je uopće reći – koja je bolja, svaka je posebna na svoj način.

Toteme torba T-lock idealna je za svakodnevno nošenje. Izrađena je u Italiji, njezin zaobljeni oblik praktičan je za nošenje na laktu, a tu su i zlatni, odnosno srebrni detalji, ovisno o modelu, koji torbi pružaju dodatnu dozu elegancije. Pogledate li pažljivo, T-lock se zatvara kopčom u obliku malog, suptilnog slova T kojim se torba brendira na izrazito decentan način, piše The Purse Blog, ujedno je opisujući i kao “ultimativni znak tihog luksuza”. U unutrašnjosti su smještena dva džepa, a torba dolazi i s dužim remenom za dodatnu funkcionalnost, kako bi se nosila preko ramena ili preko tijela.

Elin Kling, osnivačica brenda Toteme, za torbu je rekla da ima određenu lakoću i energiju. Model je u skladu s općim estetskim dojmom skandinavske marke koja je diljem svijeta stekla čitavu vojsku obožavateljica, zahvaljujući svojim savršenim bazičnim komadima. Mi smo, između ostalog, pisali o njihovim balonerima, nakitu i svečanim komadima namijenjenima ženama koje kupuju rijetko, a vrlo kvalitetno. Uz spomenuti T-lock model, torba dolazi u još šest varijanti: prljavo bijeloj, crnoj sa srebrnim detaljima, boji konjaka, maslinastozelenoj, bež i u crnoj varijanti od brušene kože. Cijena joj je 1100 eura, a osim na službenoj stranici, dostupna je i na platformama za luksuzni shopping: MyTheresa, Net-a-Porter, Matchesfashion… Tu je i clutch verzija, čija je cijena 790 eura.

WhoWhatWear pisao je o popularnosti ovog skandi brenda, rekavši kako je među obožavateljicama posebno popularan njihov spori pristup modi. Još od samih početaka, kolekcije nikad nisu bile previše povezane s određenom sezonom, a komadi prolaze test vremena. Može ih se opisati kao klasične, s rafiniranom paletom boja dizajniranom da nadopuni (i poboljša) postojeće komade u ormaru. Siluete su elegantne, detalji gotovo nepostojeći, čime je Toteme potpuna antiteza “upadljivim” brendovima koji su lansirani u isto vrijeme, oko 2014. godine.

FOTOGRAFIJE: Toteme, Instagram @toteme

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5