ženski kaputi F, kaputi za zimu, zara kaputi, mango kaputi, dizajnerski kaputi, crni kaputi, bež kaputi, klasičan kaputženski kaputi F, kaputi za zimu, zara kaputi, mango kaputi, dizajnerski kaputi, crni kaputi, bež kaputi, klasičan kaput

Ženski kaputi za zimu: Pregled klasičnih modela po trgovinama

13.10.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#kaput

Jedan od prvih znakova dolaska zime je potraga za (novim) zimskim kaputom. Ženski kaputi uvijek su visoko na listi kada se govori o kreiranju kapsula garderobe pa je jasno da se radi o svevremenskom komadu nosivom godinama. A točno je to ono čime želimo popuniti ormar, komadima za koje znamo da traju duže od jednog prolaznog trenda i od jedne sezone. Zato smo se bacili u potragu i istražili kakvi su ženski kaputi u aktualnoj ponudi. Napravili smo selekciju high street i dizajnerskih komada, a best of donosimo u nastavku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Caroline Blomst (@carolineblomst)

Ženski kaputi za zimu pred nama

Ženski kaputi ističu se elegancijom, a modeli poput onih u crnoj, tamnoplavoj, sivoj i bež boji svevremenski su izbori uz koje se nikad neće vezati epitet out ili ‘zastarjelo’. Osim boje, ključnu ulogu u stvaranju klasičnog izgleda igra i kroj. Klasični ženski kaputi ravnih su linija i jednostavnog dizajna, a za notu modernosti zaslužni su detalji poput metalnih kopči ili interesantnog remena. Efektni su, a ne umanjuju šarm klasike.

Dodaje im se i epitet sofisticiranosti pa su klasični ženski kaputi jednako dobar izbor i za dnevne i za večernje prigode. Želite li (ekstra) toplinu, pernata je jakna možda bolji izbor, no možete je postići i izborom kaputa: u tom slučaju, pozornost obratite na materijal. Najtopliji su oni izrađeni od vune, kašmir je također izuzetno topao i donosi dodatnu notu luksuza, a zgodan izbor su i oni s krznenim ovratnicima.

ženski kaputi

Na kupnju kaputa može se gledati kao na modnu investiciju jer se ženski kaputi od prirodnih materijala, poput vune ili kašmira, često isplate dugoročno. Njihova se svježina čuva redovitim suhim čišćenjem, što će ih ujedno i sačuvati od istrošenosti. Baš zato što je toliko klasičan i jednostavan, zimski je kaput jedna od onih stvari koja će nas pratiti godinama, što znači da posebnu pozornost treba obratiti na njegov izbor, a potom i kupnju.

Zima možda još nije pokucala na vrata, no ponuda u trgovinama spremna je za zimu. Da bismo olakšali izbor ili skrenuli vašu pozornost na neke interesantne modele, napravili smo malo kuraciju najljepših kaputa iz web shopova, par high street trgovina i jedne dizajnerske shopping-platforme, Net a Portera.

Mango kaputi

Massimo Dutti kaputi

Zara kaputi

H&M kaputi

Dizajnerski kaputi

FOTOGRAFIJE: Mango, Zara, Massimo Dutti, H&M, Net a Porter, Instagram @carolineblomst

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5