Pronašli smo gradski afterwork po svojoj mjeri… A kakve veze s time imaju jabuke?

03.11.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
##MakeItCount

Nismo mislili da ćemo ikada reći kako je pandemija imala i neke pozitivne učinke na naš svakodnevni život, no to se definitivno odrazilo na posao koji obavljamo. Da ste nas pitali još 2019., smisao života pronalazili smo upravo na svojim radnim mjestima, ganjajući nove targete i hastlajući do obećanih bonusa. Četiri godine kasnije, redefiniramo što znači biti zadovoljan poslom i imati svrhu, i umjesto dodatnih nula na računu, radije brojimo trenutke koji su nam donijeli osjećaj ispunjenja – kako u klasičnom #9to5 radnom vremenu, tako i After5.

Apples & Friends afterwork u Filteraju

A After5 za nas su u posljednje vrijeme dominantno postala afterwork druženja s dragim ljudima, kojima nastojimo unijeti malo one toliko priželjkivane work-life ravnoteže u svoj život, nadoknaditi sve propušteno s prijateljima, strastveno prokomentirati s kolegama radni dan koji smo upravo ostavili za sobom ili jednostavno doživjeti nešto novo i zabavno. Zato su naši radari stalno upaljeni u potrazi za novim afterwork filozofijama u gradu, na koje se redovito bilježimo sa štovanjem.

Ništa drugačije nije bilo ni kada smo prošlog tjedna dobili poziv na jedno originalno afterwork druženje u gradu, i to u znaku jabuka. Naravno, imali smo mali upitnik nad glavom i zapitali se kakve veze sa svime ovime imaju jabuke, no prepustili smo se iskustvu i dozvolili da nas ponese *atmosfera*.

Što sve ima jedan pravi gradski afterwork po našoj mjeri? Otkrit ćemo vam u nastavku, no recimo ovako ukratko da ima dozu dobrih pića, dobre mjuze i, naravno, dobrih ljudi oko nas. Recept za savršen provod nakon posla 👌

Gdje?

Svoja vrata za potrebe ovog afterworka, za nas je širom otvorio Filteraj, concept & coffee shop, koji se smjestio u samom srcu Zagreba. Možda ste ga već istražili i dobro upoznali ako ste istinske kavopije i cijenite dobru specialty kavu, no recimo samo da Filteraj šarmira i onda kada se ne pije kava, već za šank stanu najbolji hrvatski miksolozi.

Filteraj

U Filteraju je sve toliko easy going, da će vam čak i najteži teret koji nosite s radnog mjesta ovdje uspješno pasti s ramena. Prostor ima odličnu vibru, vrlo je nepretenciozan i poziva na afterwork relaksaciju u šarmerskom interijeru u kojem sve ima svoju svrhu. Niste stigli u dućan nakon posla? Nema veze; baš ćete u Filteraju moći refillati svoje zalihe. Naime, ovaj je shop postao poznat i po rinfuznoj prodaji raznih korisnih potrepština u svakom kućanstvu; deterdženata, ulja, orašastih plodova… Sve je zero-waste – but full of love, dodali bismo 😎.

Što?

Naši dragi prijatelji iz Jacka koji pamte samo sretne dane i broje sve #MakeItCount trenutke, pozvali su nas na Apples & Friends afterwork druženje u Filteraju. Otud, dakle, jabuke, koje smo konzumirali u jednom novom aranžmanu, i to kao dio koktela.

Za koktelski dio priče, koji će nam u petak popodne misli uspješno odagnati od poslovnih obaveza, bio je zadužen Dominik Bečvardi, čije će vam kreacije biti dobro poznate ako ste dosad imali priliku uživati u koktel kreacijama poznatog zagrebačkog bara Peaches & Cream čiji je suvlasnik.

Dominik Bečvardi

Dominik je glavni predavač na Raise the Bar akademiji i brend ambasador Brown Formana, a uz to i predvodnik jednog novog vala domaće miksologije koji nam daje do znanja da je budućnost hrvatske barske scene definitivno u dobrim rukama. O Peaches & Cream baru pisali smo vam kada smo se prisjećali svojih najdražih lokacija u gradu za afterwork koktele, pa nam je bio gušt na licu mjesta istražiti kako će kroz afterwork pića Dominik interpretirati klasičnu jesensku voćku: jabuku.

Sunset Jazz, Coffee Smith i Apple Shot, kokteli su u znaku jabuke koje smo isprobavali na licu mjesta i moramo priznati da nam se bilo teško odlučiti za favorita. Možda je na kraju, za mrvicu, ipak prevagnuo genijalni Apple Shot!

Bez čega nema dobrog, boljeg i najboljeg provoda?

Bez glazbe, naravno. Domaćini nas nisu prepustili generičkoj playlisti s radija, već su se pobrinuli za glazbenu podlogu koja je uspješno zaokružila cijelo #MakeItCount iskustvo. Za nju je bio zadužen jedan od najperspektivnijih mladih pjevača Hrvatske, Marko Bošnjak, koji je inicijalni visibility dobio na Dori, nastupajući s pjesmom Moli za nas.

I dvije godine kasnije, još uvijek ju pjevušimo, a pridodali smo joj njegovu iduću sjajnu numeru, pjesmu Spokojan. Marko je svoju snagu i uvjerljivost pokazao kroz akustični koncert u Filteraju, kojim se dotaknuo svog dotadašnjeg opusa, kao i nekih glazbenih klasika koji su se pokazali savršenom kulisom za afterwork druženje.

Naš zaključak?

Želimo ponoviti ovo iskustvo, čim prije, tim bolje, a dotad ćemo se zadovoljiti nastavkom obilaska afterwork adresa u gradu i potrage za tekućim jabučnim eliksirima.

Moramo priznati, nakon ove večeri možda se čak okuražimo koktele od jabuka pokušati rekreirati u vlastita četiri zida. Ne garantiramo najbolje rezultate, sorry Dominik!

FOTOGRAFIJE: Tatjana Bukvić

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5