Out of office: Mobilna vila u Dalmaciji, prvi red do mora

29.04.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Putovanja
#Out of office

Dugo, toplo ljeto je pred vratima i bukiranje smještaja za odmor na Jadranu sve je češća tema razgovora među našim prijateljima i kolegama. I sami smo bacili oko na ponudu, u kojoj se posebno istaknulo eko naselje Buqez s 40-ak vila, smješteno u tihom i mirnom dalmatinskom mjestu Drage kraj Pakoštana. Zvijezda naselja je vila pod brojem 26, smještena u prvom redu do mora i najbolje ocijenjena od svih, nesumnjivo radi ovog idiličnog pogleda na more. Ona, baš kao i cijelo naselje koje je ujedno i jedinstven projekt na Jadranu, čini nam se kao sjajna destinacija za punjenje baterija.

U razgovorima s prijateljima primijetili smo kako su mnogi u potrazi za mjestom na Jadranu gdje će provesti godišnji odmor. Stigao nam je svibanj, što znači da je ljeto pred vratima i pravo vrijeme za bukiranje lokacije za opuštanje i druženje. I dok smo pretraživali ponudu na obali, na AirBnb-ju smo naišli na Eko naselje Buqez, u sklopu kojeg nas je posebno oduševila Vila 26; mobilna kućica s terasom koja zove na odmor i bijeg od užurbane svakodnevice.

Eko naselje Buqez jedinstven je projekt na jadranskoj obali u kojem se nalaze luksuzne vile izrađene od prirodnih ekoloških materijala. Smjestile su se u malom mjestu Drage, nedaleko od Pakoštana, koje krasi divna priroda i kristalno čisto more. Svaka od vila u eko naselju Buqez ističe se jednostavnim uređenem i minimalizmom, a ono što će svaki gost posebno cijeniti je dodir s prirodom koji donosi poseban mir i užitak.

Eko naselje Buqez u Dragama pored Pakoštana

Resort je smješten na plaži bogatoj zelenilom, s pogledom koji puca na morsko plavetnilo, posebno iz Vile 26, smještene tik do mora. Prostire se na čak 48 tisuća m2, a uz vilu koja nas je posebno osvojila, u resortu se nalazi još 47 kućica. Gostima je dostupan bar na plaži i obližnji restorani, no nekako nam se čini da je već sama prostrana terasa, uz čašu vina i finu večeru, dovoljna za guštanje.

Osim iz Vile 26, iz većine mobilnih kuća pruža se spektakularan pogled na more i obližnje Kornate, a za one željne izleta i upoznavanja okolice, tu je i Vransko jezero, smješteno na samo nekoliko minuta vožnje od eko naselja Buqez, kao i Zadar koji se nalazi na tridesetak minuta vožnje od Draga. Vila 26, kao i ostatak mobilnih kuća, izrađena je od drveta i upotpunjena visokokvalitetnim dizajnerskim elementima.

Vila 26 u eko naselju Buqez

Vila 26, baš kao i ostale kuće u eko naselju, imaju 54 m², s dvije spavaće sobe, jednom kupaonicom s tušem te dnevnim boravkom s ugradbenom kuhinjom. Tu je i spomenuta prostrana terasa, a vila može primiti 4, odnosno 6 osoba ako se koristi sofa na razvlačenje. Budući da vile imaju različite vlasnike, svaki od njih ju je djelomično i personalizirao tako što je odabrao namještaj i vanjsku garnituru prema vlastitom ukusu.

Tako je terasa Vile 26 opremljena stolom za doručke u mirnim jutrima i večere uz zalazak sunca te hammockom za potpuno opuštanje. U cijenu vile, uključen je i privatni dnevni smještaj na plaži, a kao najveću vrijednost ove mobilne kuće, pa i svih ostalih koje su dio eko naselja Buqez, istaknuli bismo privatnost. Iako ih u naselju ima više od 40, svaka od vila dovoljno je udaljena od druge i jamči mir i privatnost, dvije stvari mnogima prijeko potrebne na godišnjem odmoru.

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5