U Istri se početkom svibnja otvara predivna nova vinarija

22.04.2024. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#Saints Hills | #vinarija

U malom istarskom mjestu Radovani, nadomak zvjezdarnice u Višnjanu, svega 12 kilometara od Poreča, poznata i nagrađivana vinarija Saints Hills, početkom svibnja otvorit će vrata svoje nove vinarije nazvane vrlo jednostavno – Cantina. Ipak, cijela priča oko ovog projekta je sve samo ne obična. Okružena bajkovitim vinogradima i maslinama, usred istarske šume, nova vinarija obitelji Tolj utjelovljenje je idile te u konačnici predstavlja ono što bismo danas nazvali ultimativnim luksuzom. Prekrasna priroda, mir, lokalna gastronomija i vrhunsko vino.

Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri

Cantina – Saints Hills vinarija u Istri

Vinarija Saints Hills prisutna je u Istri od samih početaka, naime, upravo iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu nalazi vinarija Cantina, dolazi većina bijelih Saints Hills vina. Sada se vinarijom Cantina, nakon više od 15 godina prisutnosti vinarije Saints Hills u Istri, piše posveta istarskom načinu života s naglaskom na dobrom vinu, lokalnoj gastronomiji i ugodi za sva osjetila. Nakon godina berbi grozdova koji su putovali iz Istre u Dalmaciju, sada je u srcu vinograda izgrađen dom bijelim Saints Hills vinima, a sve divne kulture koje su godinama oblikovale terroir ovoga mjesta mogu se smjestiti u dvije posude: čašu i tanjur i na taj način svjedočiti o raskoši istarske prirode i njenih plodova.

Cantina - Saints Hills vinarija u Istri

„U Istri je sve započelo“ kaže nam Ivana Tolj, i dodaje: „Prvo vino koje je napravljeno pod etiketom Saints Hills, je vino od istarskog grožđa. Naime, na zemlji na kojoj se danas nalaze Cantina i vinograd, bila su dva reda loze, stara šezdesetak godina, koje smo odmah obrali i tako je nastala naša prva – Nevina 2007, koja nije bila komercijalna, a u našoj vinariji na Pelješcu čuvamo još par boca kao uspomenu na naše početke. Namjera nam je bila na ovoj zemlji saditi masline, no nakon konzultacija sa strukom i analize zemlje, rečeno nam je da su zemlja i položaj idealni za sadnju loze, i tako je sve počelo. U isto su vrijeme nastajali i nasadi na jugu, u Komarni i na Dingaču, tako da smo zajedno rasli, samo je Cantina nedostajala – dosad.“

Cantina - Saints Hills vinarija u Istri

Česte posjete vinarijama koje se diljem svijeta nalaze na najatraktivnijim lokacijama, inspirirale su Ivanu i Ernesta Tolja na izgradnju nečeg sličnog i u Istri, pa su osim istarskih kuća i oštarija kao inspiracija poslužile i divne vinarije na sjeveru Italije. S tim u skladu, interijer, ali i eksterijer Cantine prati istarsku estetiku, a toplina i elegancija prirodnih materijala i nijansi, kao i po mjeri izrađen namještaj od strane lokalne tvrtke, ovom objektu daju poseban šarm. Za projekt Cantine zaslužan je arhitekt Milan Pahović, uređenje interijera prepušteno je iskusnom Studiju Franić Šekoranja, a originalne umjetničke slike na zidovima Cantine djelo su mlade umjetnice Silvije Golja.

Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri

Uz poznata i nagrađivana Saints Hills vina, gostima će Cantina pružati i uslugu smještaja u tri apartmana te restoran u kojem će se posluživati niz lokalitetom inspiriranih delicija čiji je fokus na sezonskoj namirnici. Za gastronomski dio priče zaslužni su Deni i Josip Mandić, koji već dugi niz godina Istrijane oduševljavaju lokalnim specijalitetima u ponešto klasičnijoj izvedbi, koja se naravno savršeno sljubljuju s biranim Saints Hills vinima.

„Kao što je svaki čovjek jedinstven, tako je jedinstvena i svaka boca vina, i to upravo po onom osjećaju koji probudi u vama. Uz vino se više volimo, glasnije pjevamo i sve osjećamo intenzivnije“, zaključuje Ivana Tolj, a mi možemo samo nadodati kako je Vinarija Cantina jedinstveno mjesto na kojem ćete moći uživati u nesvakidašnjem miru, vrhunskom vinu, biranim lokalnim delicijama i prepuštanju ugodi koja na najljepši način probuđuje sva čula.

Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri
Cantina - Saints Hills vinarija u Istri

Adresa

Radovani b.b.
52463 Radovani
Istria, Croatia

Kontakt

E-mail: cantina@saintshills.com
Mob: +385 99 369 8070

FOTOGRAFIJE: KORIDOR27

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5