Najveći svjetski plutajući infinity bazen otvoren je na jezeru Como

11.10.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Putovanja
#jezero Como

Švicarska arhitektonska firma Herzog & de Meuron stvorila je najveći plutajući infinity bazen na svijetu, i to za Mandarin Oriental na jezeru Como.

infinity bazen, jezero como, mandarin oriental hotel

Poznato po svom pitoresknom krajoliku i smješteno u podnožju Alpa, lako je za shvatiti zašto je jezero Como već dugo odredište bogatih i slavnih. Ponosno stojeći usred bujnog zelenila botaničkog parka na jugoistočnoj obali jezera, Villa Roccabruna iz 19. stoljeća, sa svojim odvažnim neoklasicističkim linijama, savršeno utjelovljuje romantiku odredišta, i to ne samo zato što je bivši dom jedne od najlegendarnijih talijanskih opernih pjevačica, Giuditte Pasta.

infinity bazen, jezero como, mandarin oriental hotel

U moderno doba, piše Wallpaper, imanje je pretvoreno u hotel grupe Mandarin Oriental, a uključuje 21 sobu, 52 apartmana, dvije samostalne vile, dva restorana i nagrađivani spa centar na nižoj razini, kojeg je dizajnirao švicarski arhitektonski ured Herzog & de Meuron.

Infinity bazen na jezeru Como

Ove je godine ljetovalište krenulo korak naprijed, otvaranjem dugo očekivanog, plutajućeg infinity bazena od 40 metara – ujedno i najvećeg na svijetu takve vrste. Kreiran od strane iste tvrtke, bazen je zamišljen kao nenametljiv dodatak koji nadopunjuje izvornu arhitekturu vile i nižu, zasvođenu kamenu kolonadu na koju se naslanja.

infinity bazen, jezero como, mandarin oriental hotel

Završavanjem bazena u tamnom lokalnom pješčenjaku Cardoso, cilj tvrtke Herzog & de Meuron bio je da ga besprijekorno uklopi u kobaltnoplavu vodu jezera.

Dizajniran u Švicarskoj, izgrađen u Finskoj i sastavljen u Italiji, bazen je bio inženjerski pothvat sam po sebi. Ima svojstva katamarana kako bi se smanjio utjecaj valova, nevidljivo je pričvršćen za dno jezera i povezan preko rampe s barom i prostorom za objedovanje. NAMI Café je opušteno mjesto koje pored bazena poslužuje ležernu ponudu pizza, hamburgera i salata, uz izbor koktela i zdravih sokova, a sve uokvireno povijesnim kamenim lukovima izvorne građevine.

infinity bazen, jezero como, mandarin oriental hotel
infinity bazen, jezero como, mandarin oriental hotel

FOTOGRAFIJE: Mandarin Oriental

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5