Jedva čekamo novo izdanje najvećeg wine&walka u Hrvatskoj

27.03.2024. | AUTOR: Sara Markov

Život iza 5 | Gastronomija
#Istra | #wine & walk

Kao svake godine, i ovog se proljeća veselimo wine&walk manifestacijama po Hrvatskoj. Osim što su dobra ideja za vikend izlet proveden u prirodi, odlična su prilika za šetnju i rekreaciju (pripremite se na pješačke rute od po 10 kilometara) te za upoznavanje s onim najboljim što vinogradi hrvatskih regija nude. Najveći i najpoznatiji među njima je Istria Wine&Walk koji se ove godine održava 18. svibnja.

Istria Wine&Walk 2024., Istria Wine&Walk, wine&walk manifestacije po Hrvatskoj, vino, šetnja

Istria Wine&Walk 2024.

Sjeverozapadna Istra je destinacija koja je prepoznata kao enološki i gourmet lider u ovom dijelu Europe. Uz jedinstvenu prirodu, ponuda lokalnih vinara i vrhunskih chefova privlači goste iz cijele regije, ali i šire, u pred i posezoni. Kao najstariji event ovog tipa u Hrvatskoj, Istria Wine&Walk je najpoznatiji gourmet event u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre. Prvo izdanje održano je 2015., a otad svake godine privlači brojne zaljubljenike u vino, vrhunsku gastro ponudu, ali i sve ostale čari ovog kraja.

Šetnja uz vino na Istria Wine&Walk događajima prilika je za uživanje u nevjerojatnim krajolicima Istre i istovremeno istraživanje bogatstva lokalnih vinograda. Prošle godine Istria Wine&Walk bio je osmišljen kao boutique event koji je posjetiteljima pružio sve čari opuštajućeg i intimnog eventa u prekrasnoj prirodi i ležernoj atmosferi. Sudionike su na stazi čekala jela vrsnih chefova renomiranih restorana poput Priske Thuring iz Stare škole, Ane Morgan iz restorana Morgan te Floriane Ružić iz Primizie by San Rocco, kao i vina dobro poznatih i nagrađivanih vinara.

Istria Wine&Walk 2024., Istria Wine&Walk, wine&walk manifestacije po Hrvatskoj, vino, šetnja

Spoj vrhunskih vina, ukusne hrane,

prekrasne prirode i sjajne atmosfere

Ovogodišnje izdanje tradicionalnog okupljanja vinoljubaca na rasporedu je u subotu, 18. svibnja. Kao i svaki put dosad, na Istria Wine&Walk 2024. sudionike čeka inspirativna šetnja, vrhunski istarski vinari, lokalni proizvođači i ugostitelji na okrepnim stanicama, ali i doživljaji koji će nadmašiti sva očekivanja, tvrde organizatori.

Na startu ćete preuzeti torbu s degustacijskom čašom, bonom i vodom, a zatim kreće eno-rekreacija kroz labirinte vinograda i maslinika. Sudionici će biti podijeljeni u grupe te krenuti na stazu uz pratnju vodiča. Prilikom kupnje kotizacije dobit ćete termin polaska kojeg se potrebno pridržavati.

Istria Wine&Walk 2024., Istria Wine&Walk, wine&walk manifestacije po Hrvatskoj, vino, šetnja

Otkrivanje skrivenih staza kroz šumske prostore i vinograde, uživanje u vrhunskim vinima i vrhunskoj gourmet ponudi te obilje zabave, veselja i nezaboravih trenutaka samo je dio onoga što nudi manifestacija Istria Wine&Walk. Organizatori će više detalja objavljivati u danima i tjednima uoči same manifestacije, a ono što se zasad zna jest da će tijekom ovogodišnjih događanja sudionici posjetiti gradove poput Buja, Brtonigle, Motovuna i Novigrada.

Istria Wine&Walk 2024., Istria Wine&Walk, wine&walk manifestacije po Hrvatskoj, vino, šetnja

Mi ćemo ovaj članak redovito nadopunjavati novim informacijama kako u narednom periodu budu stizale, a upućujemo vas i na službene Facebook i Instagram stranice manifestacije na kojima u realnom vremenu možete saznati sve detalje.

FOTOGRAFIJE: Istria Wine&Walk

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5