Jaja za doručak, ručak ili večeru: Preko 100 načina pripreme

02.05.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#kuharica | #recepti | #jaja

Volimo otkrivati nove kuharice na sceni, pogotovo kada nam daju nove ideje za pripremu nekih dobrih, starih namirnica i jela. Uzmimo za primjer jaja. Čini nam se da dosad znamo skoro sve fore za pripremu jaja za doručak, no uvijek to može raznovrsnije, kreativnije i bolje. I baš zato, izazov kuharice posvećene samo i isključivo jajima nametnuo si je Ed Smith, koji je ovog proljeća lansirao kuharicu “Good Eggs: Over 100 Cracking Ways to Cook and Elevate Eggs”.

jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme

Recepti za jaja za doručak, ali i bilo koji drugi obrok u danu

Jaja su nevjerojatna hrana. Brza za pripremu, bogata hranjivim tvarima i svestrana u različitim oblicima pripreme. Pouzdan su izbor za doručak, ali budimo realni i za bilo koji drugi obrok, neovisno o tome imamo li malo ili puno vremena za njihovu pripremu.

Kuharica Good Eggs nudi nevjerojatan izbor recepata za sve ljubitelje jaja, bez obzira na njihovu preferiranu metodu pripreme. Kao što i samo naličje i ime kuharice otkriva, Ed Smith ih donosi preko 100. Često se znamo igrati frazom “jaja na sto načina”, no u stvarnosti i ne znamo baš toliko načina pripreme, zbog čega je Ed pripremio pravu lepezu recepata među kojima ćemo nesumnjivo pronaći neke nove favorite.

jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme
jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme

Jaja na sto načina – i više od toga

Od “najobičnijih” jaja pripremljenih s twistom (pogledajte recepte Fried Eggs with a Crisp Cheese Skirt, Savoury Eggy Bread, Kimchi and Blue Cheese Omelettes) pa do, kako kaže autor, globalnih klasika kao što su Huevos Rancheros, Eggs Bhurji i Menemen, ova zabavna i inventivna kuharica namijenjena je za ljude koji često pripremaju jaja i stalno su u potrazi za nekom novom idejom.

jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme

Širina recepata možda će vas potaknuti i za iduće obiteljsko ili prijateljsko okupljanje uz doručak i brunch. Ed Smith donosi pregršt ideja i za takav tip okupljanja, kada goste želite impresionirati dobrim omletom. Kuharica je podijeljena u nekoliko kategorija i pokriva jaja na sto načina: teme prženih jaja, poširanih jaja, kuhanih jaja, pečenih jaja, kajgane i jaja za veće grupe.

jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme

Gdje naručiti kuharicu?

Uživajte u raznolikosti i kreativnosti koju donosi ova kolekcija recepata za jaja na sto načina, preporučena čak i od strane kulinarske ikone Nigelle Lawson. Kuharica se po cijeni od 29 EUR može naručiti na britanskom Urban Outfittersu, britanskoj knjižari Waterstones po cijeni od 19,99 funti (uz 12,50 funti shippinga) ili britanskom Amazonu po cijeni od 16,76 funti (uz 13.28 funti shippinga).

jaja za doručak, brunch, ručak, gdje pojesti, recept, recepti, kuharica, na sto načina, kako pripremiti, tvrdo kuhana, poširana, pečena, pržena, kajgana, omlet, postupak pripreme

FOTOGRAFIJE: Good Eggs, Sam A Harris

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5