Kolica za kupovinu preporodila su nam svakodnevicu – gdje ih nabaviti?

02.03.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5
#kolica za kupovinu

Svoja prva kolica za kupovinu nabavila sam relativno nedavno, potaknuta nezgrapnim nošenjem platnenih vrećica prepunih namirnica. Pomislila sam kako mora postojati praktičniji način, a onda sam se sjetila prijateljice koja kaže kako kolica za kupovinu koristi već godinama. Brzo sam pronašla model za sebe i potpuno si olakšala kupovinu – ili barem nošenje namirnica doma.

Na jednom od nebrojenih povrataka iz špeceraja u kojem sam jedva nosila platnene vreće na ramenima jer sam išla od police do police i uzimala još samo ovo, donijela sam odluku: kupujem kolica za kupovinu! Budući da kupnju namirnica i odlazak na tržnicu najčešće obavljam pješke, odlučila sam si maksimalno olakšati nošenje i nepraktičnih i (pre)teških vrećica i krenula tražiti kolica za kupovinu kao novog saveznika za nabavku. Tu je i još jedan bitan moment – kolica za kupovinu nisu dobra samo za nas, nego i za okoliš jer apsolutno smanjujemo korištenje plastičnih vrećica.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Andersen Shopper Manufaktur (@andersenshopper)

Svoj sam model pronašla sasvim slučajno, u jednom lokalnom dućanu, i već nakon prve kupovine namirnica zaključila da je to bio pametan potez. Ok, možda nošenje kolica na 4. kat bez lifta i nije najpraktičnije, no u tim se trenucima vodim mišlju – tako bih nosila i vrećice pa kolica za kupovinu smatram jednim smart shoppingom koji je olakšao odlazak u supermarket i na tržnicu.

Naknadno sam otkrila i koliko je zapravo raznovrsna ponuda kolica za kupovinu i koliko je odličnih modela dostupno na tržištu. U njihovom se kreiranju mislilo na stvarno svaki detalj, od funkcionalnih do estetskih. Odmah sam se prisjetila i Zare, koja je prije par godina iznenadila kupce kada je u kategoriju torbi dodala nekoliko modela kolica za kupovinu, prošivene varijante u zemljanim nijansama.

Zara, kolekcija iz 2020.

Dizajnerski modeli kolica za kupovinu

Nije Zara jedini modni brend koji je kolica za kupovinu uklopio u svoju ponudu. Ako odemo u bližu modnu povijest, možemo se prisjetiti Chanelove revije povodom predstavljanja kolekcije za jesen i zimu 2014/2015. Karl Lagerfeld tada je od Grand Palaisa napravio najluksuzniji supermarket ikada, a čak su i Vogueu zapela za oko kolica za kupovinu u prepoznatljivom ruhu francuske luksuzne modne kuće, koja je jedan od modela vukao po pisti. Chanel je i izgled kolica za kupovinu stavio na jedan novi level i od njih napravio i praktičan i chic dodatak.

Iste godine, dizajnerska kolica za kupovinu predstavio je i Louis Vuitton. Šest dizajnera tada je dalo svoj pogled na slavni monogram, a među njima je bio Christian Louboutin, koji je za francusku modnu kuću osmislio posve jedinstvena kolica za kupovinu. U kombinaciji sa zakovicama, monogramom, prepoznatljivom crvenom bojom te s detaljem poznate salonke, nastala su kolica koja su danas kolekcionarski primjerak, a prati ih i takva cijena – 20 tisuća funti na second hand tržištu, gdje smo ih pronašli na web shopu Bella Ling.

Louis Vuitton x Christian Louboutin
Louis Vuitton x Christian Louboutin

Kolica za kupovinu za
maksimalno olakšanu nabavku

Svakako je zabavno vidjeti ovakav dizajnerski pogled na nešto toliko svakodnevno i praktično. No, vratimo se ponudi aktualnih kolekcija gdje je dostupan raznovrstan izbor, toliko širok da nam se čini kako bi zadovoljio kriterije i onih najzahtjevnijih. Tu su standardna kolica za kupovinu s dva kotača, zatim modeli s četiri te čak šest kotačića kako bi rukovanje njima, pogotovo po stepenicama, bilo maksimalno olakšano.

U raznovrsnosti ponude prednjače trgovine kao što su Bella Forma i Maras, a klasična kolica za kupovinu dostupna su i u Emmezeti, Pevexu, na web shopovima kao što su Bazzar, Mall.hr, Bonami.hr… I IKEA u ponudi ima dva modela – uz jednostavnu crnu opciju, dostupna su kolica sa šuškavom vrećom u prepoznatljivim bojama brenda. Jedan od najzanimljivijih modela pronašli smo u ponudi multistorea Ne. Ne. Ne, model od ratana, koji izgleda poput modnog dodatka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Andersen Shopper Manufaktur (@andersenshopper)

Raznovrstan izbor kolica za kupovinu

Ostavljamo vas s našim izborom kvalitetnih, praktičnih i lijepih kolica za kupovinu. Proljeće je njihovo vrijeme, a jednom kad ih provozate do placa i natrag, pitat ćete se kako su izgledale kupovine bez njih.

Andersen, Maras, 100 eura

FOTOGRAFIJE: Instagram, Bella Forma, Ne.Ne.Ne, Maras, IKEA, Bazzar, Mall.hr, Bonami.hr, Emmezeta, Pevex, Zara, Bella Ling

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5