Glazbene vijesti uz koje smo se probudili: Povratak Celine Dion na stage i Grammy trijumf Taylor Swift

05.02.2024. | AUTOR: After5

Kultura
#Grammy

Nedjelja navečer bila je rezervirana za 66. po redu dodjelu glazbenih nagrada Grammy, koja je na jednu noć okupila kremu svjetske glazbene scene i valorizirala najbolje radove, kompozicije i umjetnike u protekloj godini. Dva su trenutka možda najviše odjeknula na sinoćnjoj dodjeli, a to su izlazak Celine Dion na stage i preuzimanje nagrade za album godine od strane Taylor Swift, koja je na pozornici odmah najavila svoj novi album – i objavom srušila vlastiti Instagram profil.

View this post on Instagram

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Ceremonija se tradicionalno održala u organizaciji Recording Academy, a nagrade su dodijeljene u kategorijama koje obuhvaćaju različite glazbene žanrove, od popa, rocka i countryja do klasične i elektronske glazbe. Uključuju i nagrade za najbolji album, pjesmu, izvođača, producenta i mnoge druge, te predstavljaju priznanje za iznimna dostignuća u svijetu glazbe.

View this post on Instagram

A post shared by The Cut (@thecut)

Celine Dion oduševila je mnoge pojavom na dodjeli Grammyja u nedjelju – usred svoje borbe s neizlječivim sindromom ukočene osobe. Zvijezda, koja je odustala od pjevačke karijere zbog zdravstvenih problema, bila je vidno emotivna dok je hodala na pozornici uz podršku najstarijeg sina Rene-Charlesa Angelila, uz ovacije okupljenog mnoštva. Na stageu je izjavila:

“Hvala vam svima. Kad kažem da sam sretna što sam ovdje, zaista to mislim, od srca. Oni koji su bili dovoljno blagoslovljeni da budu ovdje na dodjeli Grammyja nikada ne smiju uzimati zdravo za gotovo ogromnu ljubav i radost koju glazba donosi u naše živote i živote ljudi diljem svijeta. A sada mi je velika radost uručiti nagradu Grammy koju su mi dvije legende Diana Ross i Sting uručili prije 27 godina.”

View this post on Instagram

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Celine je tada objavila da je hvaljeni album Midnights Taylor Swift osvojio nagradu, čime je glazbenica ušla u povijest jer je ovu nagradu osvojila po četvrti put. Taylor Swift zaprepastila je obožavatelje kada je iznenada najavila novi album tijekom svog govora na dodjeli Grammyja 2024.

U trenutku preuzimanja svojeg 13. Grammyja, ovog puta za najbolji pop vokalni album, publici je rekla da ima iznenađenje za njih:

“Želim se zahvaliti vama obožavateljima tako što ću vam reći tajnu koju sam skrivala od vas zadnje dvije godine, a to je da moj potpuno novi album izlazi 19. travnja. Zvat će se ‘The Tortured Poet’s Department’. Objavit ću njegov cover odmah sad u backstageu.”

Naravno, nije dugo trebalo da “pokida” Internet. Ili barem svoj Instagram profil. Najava albuma u samo sat vremena dobila je više od 7 milijuna lajkova, rezultirajući privremenim padom profila slavne glazbenice.

FOTOGRAFIJE:

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5