Pomno odabrane preporuke za sigurnije sunčanje
SAZNAJTE VIŠE

Park kneževa dobiva novi koncept casual comfort fooda: Otvorenje je 9. svibnja

02.05.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#Le Kolač

Volite otkrivati nove okuse, uživati u ugodnim, pomno osmišljenim interijerima s prijateljima i obitelji, popiti na kraju radnog dana čašu finog vina ili se počastiti signature koktelom? Bistro Le Kolač u Parku kneževa prava je adresa. Otvara se 9. svibnja, a kada bismo opisivali ideju Roberta Hromalića, kojom se vodio u osmišljavanju bistroa Le Kolač – bio bi to back to the roots.

bistro Le Kolač bistro

Le Kolač bistro

Već 15 godina Robert Hromalić vrlo srčano i strastveno priprema prava gurmanska remek-djela, dotaknuta prstohvatom čarolije, koja se osjeti već pri ulasku u atraktivan prostor u Branimirovoj 43, koji potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura d.o.o.. Osim unutarnjeg dijela, prostor dodatno oplemenjuje velika vanjska terasa, smještena u ugodnoj hladovini. Kraj nje je dječji park pa su klinci dobrodošli, a i kućni ljubimci. Radno vrijeme lokala je od utorka do nedjelje od 8 ujutro, kada možete uživati u jednom od ukusnih doručaka, pa sve do 23 sata navečer. Sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka, a zbog raskoši okusa i mirisa prave su gourmet umjetničke kreacije. Dostupne su i bezglutenske, kao i vege opcije.

Le Kolač bistro, hrana
Ciabatta Pizzaiolo s roast beefom

Sjedeći kapaciteti

Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi. Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu. Tako će se istaknuti pomno osmišljen dizajn kolača, koji se uklapa u Hromalićevo viđenje moderne gastronomije. 

Salata Romana s pistacijom i piletinom

Bistro u kojem možemo započeti dan

“Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima”, istaknuo je Robert Hromalić.

Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, no jela koja se pokažu omiljenima i najprodavanijima ostaju na jelovniku i više mjeseci. Neodlučni slatkoljupci i svi koji vole dijeliti hranu doći će na svoje. Naime, mogu naručiti bite-size kolače i tako isprobati više vrsta ili ih podijeliti s prijateljima, jer sharing is caring

U jutarnjim satima idealno je prikupiti energiju uz odabir kroasan sendviča, chia kaša s voćnom salatom i proteinima, pohanih tramezzina ilI  avocado sourdough kruha s mekano kuhanim jajima.

Le Kolač bistro tim

Brunch i ručak

U vrijeme bruncha ili ručka zasigurno će vam se svidjeti slana jela kao što su pašteta od gusje i pileće jetrice i tostirane šparoge s lososom i skutom, salata s pistacijom i stracciatelom… Sendvič Pizzaiolo i plata s raznim kruščićima i namazima još su neki noviteti, o čijoj popularnosti ovisi ostanak ili izbacivanje s jelovnika. Burata sa sicilijanskom caponatom (tikvice, patlidžani, rajčice i kapari) i crab roll – tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova, bogatstvom okusa zaokružuju slanu ponudu. 

Crab rolls

Le Kolač slastice

Visoko postavljenu gourmet ljestvicu osim spomenutog slanog asortimana vjerno prate i slastice i pića. Šest neodoljivih slatkih okusa predvodi hladni lava cake, tu je i klasik kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom i flan od pistacija i višnje.

A da bi gušti bili kompletni, uz slastice ili slane delicije zaokružena je i karta pića; od pjenušaca Poletti, Fantinel prosecca, graševine Zlatnog brda pa sve do biodinamičkog Rupppert-Leroy šampanjca i Old Pilot’s gina. 

Bistro Le Kolač Park kneževa počinje s radom u utorak, 9. svibnja, a otvoren je svakoga dana osim ponedjeljka od 8 do 23 h. 

Cheesecake s limunom i yuzuom
Tuna tacos
Tuna tacos
Flan od pistacija i višnje
Pecan orah tart

FOTOGRAFIJE: Alexander Starbuck

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5