Sézane je upravo dobio sestrinski brend: Upoznajte Les Composantes

17.05.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Novosti
#Sézane

Nakon Sézanea, modnog brenda posvećenog ženskoj garderobi, i Octobre Editions, muškog pandana Sézaneu, francuska poduzetnica Morgane Sézalory duplicira formulu svog uspjeha na liniju za uređenje interijera pod imenom Les Composantes.

Les Componentes kolekcija Sezane

Globalni uspjeh brenda Sézane

Ideja koja stoji iza Sézanea, a koja je dovela do globalnog uspjeha brenda je jednostavna: kreirati visokokvalitetne komade dobrog kroja koji se mogu nositi zauvijek. Ova pariška modna marka danas nudi “luksuznu kvalitetu po poštenoj i pristupačnoj cijeni”, a sve je započelo 2013. godine, kada je Morgane Sézalory lansirala svoje prve komade pod imenom Sézane.

Tome je prethodila jedna od onih skoro pa nevjerojatnih priča. Morgane, inače i sama obožavateljica vintage komada, svojedobno je pronašla zaboravljeni kovčeg koji je bio prepun vintage odjeće. Počela je raditi male preinake na pronađenim komadima i prodavati ih pod imenom Les Composantes. Njeni mjesečni dropovi ili kako ih je zvala rendez-vous s kupcima, postali su shopping eventi koji su se čekali s nestrpljenjem. Te 2013. godine počela je upotpunjavati vintage kolekcije koje je prodavala s vlastitim dizajnom i tako je rođen Sézane.

Les Componentes kolekcija Sezane

Povratak imenu Les Composantes – s brendom za uređenje interijera

Ova godina ima poseban značaj za Morgane Sézalory. U njoj dizajnerica slavi desetu godišnjicu Sézanea, ali i lansiranje svoje prve linije za uređenje interijera. Njeno ime, Les Composantes, posveta je gore spomenutoj, vintage trgovini koja je prethodila Sézaneu i koja je inspirirala njegove prve kolekcije.

Ukrasni predmeti koje će Les Composantes nuditi bit će mix vintagea i novih proizvoda, a prva kolekcija sestrinskog brenda slavnog Sézanea zove se “Le Comptoir des lumière”. Sastoji se od statement komada za interijer poput svjetiljki, visilica i zidnih lampi, kao i lifestyle predmeta: svijeća, vaza, uredskog pribora… Kolekcija uključuje i jastuke izrađene od starih tkanina, posuđe keramičarke Florence Girod i skulpture umjetnice Guénolée Courcoux.

Les Componentes kolekcija Sezane

Les Composantes od 10. svibnja na webu nudi sljedeće:

  • Tkanine (od 55 EUR nadalje)
  • Lampe vintage stila (od 245 EUR nadalje)
  • Mirisne svijeće (55 EUR)
  • Uredski pribor (od 12 EUR nadalje)
  • Keramičko posuđe (šalice, vrčevi) i vaze (od 45 EUR nadalje)
  • Gostujuće umjetničke kolekcije – skulpture (od 125 EUR nadalje)
  • Selekciju vintage predmeta koje je pronašla Morgane Sézalory

Kako do ovih proizvoda ako kupujete iz Hrvatske?

Les Composantes kolekcija naručuje se preko Sézane web shopa i dostupna je na svim tržištima na koja Sézane dostavlja.

Ipak, nije dostupna u cijelosti. Večeras smo istražili što se može nabaviti iz Hrvatske, i zasad je to linija lampi, čije se cijene kreću od 245 eura na više. Otvorite li bilo koju drugu kategoriju, u njoj nećete pronaći proizvode, no očekuje se da će i to biti omogućeno kupcima u nadolazećim tjednima. Ako vas zanima što će se sve moći kupovati, najbolje da pređete na UK ili talijansku verziju Sézane web shopa i ondje istražite čitavu ponudu.

FOTOGRAFIJE: Les Composantes

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5