meet-cutes-nyc Fmeet-cutes-nyc

Meet Cutes NYC: Stvarne ljubavne priče na ulicama New Yorka

19.09.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Putovanja | Novosti

U moru sličnog sadržaja na Instagramu preko kojeg najčešće instantno prescrollamo dalje, na jednom se uvijek zaustavimo – Meet Cutes NYC. Razveseli nas i izmami osmijeh na lice. ‘Are you two a couple?’ – pitanje je s kojim započinje svaki video na ovom Instagram profilu koji je u relativno kratkom vremenu osvojio naklonost i srca internetske publike. Kako osnivači Meet Cutes NYC kažu sami za sebe, strastveno dokumentiraju svakodnevne ljubavne priče na ulicama New Yorka, a tim je posvećen bilježenju onih posebnih trenutaka zbog kojih srce brže kuca.

Meet Cutes NYC: Profil koji bilježi posebne ljubavne trenutke

Iz Meet Cutes NYC kažu kako vjeruju da je svaka ljubavna priča jedinstvena te zaslužuje da je se podijeli sa svijetom. Kroz svoje profile na Instagramu i TikToku s kojima pričaju priče ljubavnih upoznavanja, žele prenijeti nadu i mudrost. Status veze, kažu, nije bitan, već su tu da potaknu povezanost kroz spontane trenutke ljubavi. Svatko, također, na službenoj stranici može podijeliti svoj trenutak upoznavanja i tako postati dio Meet Cutes NYC priče.

Ono što nas oduševljava je spremnost prolaznika da podijele svoj ljubavni trenutak. Razne su tu priče: od upravitelja Grand Central Stations koji je nekoliko dana preusmjeravao isti vlak na isti kolosijek sve dok nije upoznao ženu koju je par dana ranije ugledao kroz prozor, a danas su zajedno već 30 godina, par koji se neprestano susretao na aerodromu i u restoranu, dok nisu konačno otišli na kavu – i u braku su već 22 godine. Ima i priča o dogovorenim brakovima koji su na kraju bili ljubav na prvi pogled.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Meet Cutes NYC (@meetcutesnyc)

Divna je ta jednostavnost pripovijedanja ljubavnih situacija koje se ponekad čine kao beskrajno složeno i komplicirano iskustvo, baš kao i iskrenost stranaca te spremnost na momentalno dijeljenje intime, bez ustručavanja da priču ispričaju do najsitnijih detalja. Profil je nastao 2022., netom prije Valentinova, kada je 28-godišnji Victor Lee primijetio da nešto nedostaje na društvenim mrežama: prava ljubav. Poželio je neki dublji sadržaj i dosjetio se videozapisa koji slave ljubavne priče koje su izdržale test vremena, piše The New York Post.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Meet Cutes NYC (@meetcutesnyc)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Meet Cutes NYC (@meetcutesnyc)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Meet Cutes NYC (@meetcutesnyc)

Kontaktirao je svojeg prijatelja iz djetinjstva, 28-godišnjeg Aarona Feiberga koji je uključio svog prijatelja, 29-godišnjeg Jeremyja Bernsteina. Njih su trojica stvorili Instagram profil koji danas broji više od 1,2 milijuna pratitelja. U razgovoru za The New York Post rekli su kako nemaju prethodnog iskustva sa družtvenim mrežama i dodali kako im se čini da su pogodili ‘zlatnu žilu’ na mrežama, već s prvom objavom. Nakon razgovora s prvim parom, znali su da imaju ‘ono nešto’, a sadržaj kojeg kreiraju nastaje u njihovo slobodno vrijeme.

FOTOGRAFIJE I VIDEO: Unsplash, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5