Nambi Kezic market SjajnoNambi Kezic market Sjajno M

Ova mlada dama za vikend organizira market pun famoznih božićnih poklona

14.12.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Novosti | Život prije 5
#božićni pokloni

Jeste li kupili sve božićne darove? Odgovor je “ne” i lagano vas hvata panika jer Božić samo što nije? Ako ste se prepoznali u opisanoj situaciji (kao što neki među nama jesu), nema mjesta za brigu! Naime, ovog se vikenda održava Market Sjajno na kojem ćemo moći kupiti sve božićne darove: kvalitetne, originalne i zabavne. Razgovarali smo s Nambi Kezić koja je pokrenula cijelu priču.

Nambi Kezić

U petak i subotu idemo na Market Sjajno

15. i 16. prosinca u Oris Kući arhitekture čeka nas Sjajno market čije se prvo izdanje, igrom slučaja, vrti oko božićnih darova. Nambi za After5 kaže:

“Sjajno je zamišljen kao fluidan pop up event, koncept koji se mijenja i evoluira, a najbolje funkcionira u direktnoj komunikaciji s publikom. Igrom slučaja, odnosno kalendarskih prilika, u prvom se izdanju tematski vrti oko kupnje božićnih poklona. U tom smislu, namijenjen je svima koji žele kupiti kvalitetne, originalne, zabavne poklone za svoje najdraže. Osnovna ideja bila je olakšati proces potrage za savršenim poklonom.”

Najveća prednost ovakvog eventa je što u raznolikoj ponudi izlagača – koja obuhvaća sve od premium vina i dizajnerskih komada za dom pa do dječjih igračaka, nakita i knjiga – posjetitelji mogu naći nešto i za partnera, mamu, dijete, prijatelja, i to sve na jednom mjestu.

Ideja je, priča nam Nambi, došla jako spontano i prirodno, kako to često i bude s dobrim idejama. Otišla je na kavu s prijateljima koji stoje iza brenda Turist, dizajnerima Mašom Milovac i Janom Pavlovićem, i već se idući dan priča zakotrljala. Naime, njihova je ideja bila da Nambi organizira neku vrstu prodajnog eventa na kojem bi svoje mjesto našle sve zgodne stvarčice poput onih koje proizvode za Turist. S obzirom na to da je imala iskustva u organizaciji sličnih događanja i uživa u svakom obliku organizacijskog posla, naša je sugovornica rado pristala započeti tu priču!

“Osobno obožavam darivati. Ponekad prijatelje znam iznenaditi i bez posebne prigode. Meni to pričinjava veliko zadovoljstvo. Organizirajući Market Sjajno, nastojala sam zadržati i taj dio sebe, dati i drugima, koji možda nisu voljni po mjesec dana unaprijed planirati poklone, priliku da stignu na vrijeme i bez stresa obradovati drage osobe sitnicom koja će izdržati test vremena, a koja će biti praktična i atraktivna”, kaže Nambi.

Kratak vremenski rok u kojem je organizirala prvo izdanje Marketa Sjajno bio je i poticaj i prepreka:

“S jedne strane, nemaš vremena ništa odgoditi i stvari se odvijaju u real timeu, svaki problem se rješava u trenutku kada se stvori. S više vremena na raspolaganju, otvara se i prostor za rast eventa, za njegove brojne mogućnosti, a to je upravo ono što već počinjem planirati za iduću godinu. Reakcije su bile izrazito pozitivne sa svih strana tako da jedva čekam siječanj da krenem s planovima za buduća izdanja.”

Čekaju nas blagdanski duh i sjajna atmosfera

Zahtjevno je, pojašnjava, s brojnih aspekata; pogotovo kada pričamo o nečemu što se događa prvi put. Svima s kojima stupa u kontakt treba prezentirati ideju, objasniti zamisao i, najvažnije, zadobiti povjerenje. Od te prve faze, koja je krenula prije svega mjesec i pol, do dana prije eventa, nije bilo trenutka za predah. Posjetitelje će dočekati opuštena atmosfera jer baš svi dolaze s puno dobre volje. Izlagači su spremni pričati o svojim proizvodima, a svako je pitanje dobrodošlo.

“Blagdanski duh prostoru dat će i cvjetna instalacija Boške Bahtijarević koja stoji iza cvjećarne Tvoje.hr, a pripremamo i neke aktivacije tijekom trajanja eventa pa svakako preporučujem da pratite naš Instagram profil na kojem će se redovito pojavljivati sve informacije vezane za Sjajno”, najavila je Nambi koja je u kreativnoj industriji već dulji niz godina.

Magistrirala je španjolski jezik i književnost te ruski jezik i književnost pa za Filozofski fakultet uvijek voli reći da je jedna izvrsna odskočna daska. Iskustvo koje je tamo stekla, kaže, ne bi mijenjala:

“Put me brzo počeo voditi u drugim smjerovima, tijekom faksa pohađala sam londonski Sotheby’s te sam završila Kustosku platformu, htjela sam odseliti i raditi u svijetu umjetnosti. Slučaj je htio da sam, pred sam kraj obrazovanja, počela raditi u medijima. Zapravo sam skoro čitav svoj medijski staž od deset godina provela vezana uz ELLE. Prvo kao asistentica, pa kao novinarka, content manager, stilistica, a na kraju i glavna urednica.”

Danas zapošljava samu sebe i bavi se marketingom. U solo vode krenula je prije godinu dana te je u tom razdoblju radila na brend i digital strategijama, PR-u i organizaciji evenata.

Iako sam svjesna da se protivi pravilima dobrog brendinga, sebe i svoj posao teško mogu smjestiti u jednu ladicu. Zanimaju me različite stvari pa i posao nastojim razvijati na način da putem zadovoljim svoju znatiželju za otkrivanjem novoga i učenjem, a najsretnija sam kad entuzijazam oko projekta dijelim s klijentom. Tada sve postaje lako.

I, mali šalabahter za kraj

Market Sjajno bit će otvoren 15. i 16. prosinca, od 10 do 20 sati. Svi su dobrodošli u Oris Kuću arhitekture: razgledati ponudu, fotkati se na wallu, popričati s izlagačima o njihovom radu… A, kako i samo ime najavljuje, Nambi i ekipa pobrinut će se da bude sjajno!

FOTOGRAFIJE: Sjajno, privatno vlasništvo

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5