Regular Company x Artisan F, Mela stolac Regular Company x Artisan M, Mela stolac

Hrvatski trio potpisuje stolac koji se pojavljuje u seriji “And Just Like That” i u svjetskim high end trgovinama

20.10.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Novosti | Život iza 5
#uređenje interijera | #hrvatski dizajneri

Krajem rujna na zagrebačkom sam Velesajmu posjetila Zagreb Design Week, unutar kojeg je održan ZGDW Furniture Show. Na njemu su svoj asortiman izložila brojna renomirana imena, među kojima je bio i Artisan. Iako sam za tvrtku iz Bosne i Hercegovine znala i ranije, sada kada sam pomnije proučila i isprobala namještaj, odmah su me ‘kupili’ svojim dizajnom.

Zapratila sam ih na društvenim mrežama, gdje s velikom pozornošću pratim što rade. Njihov me profil odveo do iduće sjajne priče. Naime, ovih sam dana naišla na objavu da se stolac s Artisan potpisom, kojeg su za brend osmislili dizajneri iz studija Regular Company, pojavljuje u jednoj od epizoda serija “And just like that” te u Hermèsovoj trgovini u Parizu.

Regular Company x Artisan

Riječ je o Mela stolcu kojeg je za Artisan osmislio trojac iz Regular Companyja: Ruđer Novak-Mikulić, Marinko Murgić, Tihomir Filipec. Stolac je nastao 2018. godine, a ideja je bila stvoriti komad jedinstvenog karaktera u kojem se spaja tipologija klasičnog stolca s presvlakom na sjedištu i naslonu s poetskom ljepotom drvenog stolca. Drvena je struktura inspirirana sredinom stoljeća, dok presvlaka stvara idealan kontrast. Iz Regular Companyja kažu kako je bilo izazovno stvoriti stolac koji je istovremeno pogodan i za kućnu i za poslovnu uporabu; stolac koji nudi udobnost ‘presvučenog’ modela, ali zadržava eleganciju i proporcije tankog i vizualnog, laganog drvenog stolca.

Ruđer Novak-Mikulić, jedan od članova tima Regular Companyja, ovih je dana na društvenim mrežama podijelio objavu na kojoj se nalaze fotografije Mela stolca, dizajniranog za Artisan, u epizodi serije “And Just Like That”, kao i u jednoj od pariških Hermès trgovina. Pretragom na Googleu i scrollanjem društvenim mrežama brzo sam vidjela kako se dizajnerski trojac već godinama može pohvaliti time da se njihov dizajn za Artisan nalazi u poznatim trgovinama diljem Europe i svijeta, i to cijele kolekcije kao što je Mela Lounge.

Regular Company nastao je 2015., a multidisciplinarni dizajn studio kroz godine je osvojio brojne nagrade i ostvario sjajne suradnje. U razgovoru za Telegram otkrili su neke od njih, recimo one s inozemnim brendovima poput Frama, New Works i Ferm Living. Istaknuli su kako su ponosni na suradnje s inozemnim imenima, ali i na dugogodišnju suradnju s Artisanom. On je, rekli su za Telegram prije dvije godine, izrastao u ozbiljan globalni brend pa se proizvodi koje su za njih dizajnirali danas nalaze diljem svijeta. Spomenuta Hermès trgovina nije jedina, već su tu Starbucks Reserve bar u Hollywoodu, Jean-Georges restoran u Four Season Resortu u Dubaiju te Louis Vuitton i Hermès trgovine diljem svijeta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Regular.Company (@regular.company)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Regular.Company (@regular.company)

FOTOGRAFIJE: Instagram, Regular Company, Marija Gašparović

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Instagram @ruderko, Regular Company

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5