Na jezeru Como nalazi se upravo okrunjeni, najbolji hotel na svijetu

20.09.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Putovanja
#hoteli | #jezero Como

Početkom godine pisali smo vam o tome kako će se po uzoru na The World’s 50 Best listu najboljih restorana na svijetu, od ove godine oformiti i ona koja rangira 50 najboljih hotela na svijetu.

Od 2002. godine, The World’s 50 Best Restaurants odražava i slavi bogatstvo i raznolikost svjetskog kulinarstva, a zahvaljujući panelu od 1080 kulinarskih stručnjaka, kao i strukturiranom postupku glasovanja, godišnji popis najboljih svjetskih restorana pruža izniman uvid u neke od najboljih destinacija za jedinstvena kulinarska iskustva i uz to je barometar za svjetske gastronomske trendove. S obzirom na to, planiralo se da će ova nova top lista biti vrlo bitna referenca za turističku industriju današnjice, a na sinoć održanoj ceremoniji priznanje za najbolji hotel godine odnio je luksuzni boutique hotel Passalacqua na jezeru Como.

Passalacqua, lake como, jezero, najbolji hotel na svijetu
Passalacqua

Passalacqua u Moltrasiju, na jezeru Como, proglašen je najboljim hotelom na svijetu u 2023. godini. Zadivljujući boutique hotel na obali jezera otvoren je tek godinu dana, a smjestio se u vili iz 18. stoljeća koju je renovirala obitelj De Santis. Sa spektakularnim terasastim vrtovima koji se spuštaju do vode, oživljen je prekrasan posjed sa 24 sobe i s osjećajem privatne kuće.

Passalacqua je jedinstvena. Još davnih dana stvorena je kao samo srce društvenih okupljanja na jezeru Como, za prijatelje, za ljubav i razonodu, za užitke za stolom i talijansku umjetnost dolce far niente.

Passalacqua uz to oživljava talijansku tradiciju villeggiature. Ona je stanje uma koliko i odmor, a la villeggiatura je u prošlosti bila godišnji ritual za talijanske obitelji i željno iščekivana sezonska selidba iz gradske kuće u seosko prebivalište. Donijela je više od promjene okruženja; bila je to prilika za napuniti tijelo, obogatiti dušu i proširiti um.

Kako kažu iz najboljeg hotela na svijetu: “U Passalacqui dan pripada vama. Ustanite rano, spavajte. Prihvatite talijansku umjetnost dolce far niente: sklupčajte se uz knjigu, osjetite povjetarac na svojoj koži i udaljene zvukove vode, glasove, šuštanje lišća. Budite aktivni: priuštite si masažu, naučite raditi tjesteninu, jurite preko jezera u starinskom motornom vozilu. Živite, volite, kušajte, istražujte. Vaš odmor. Vaša pravila.”

Koji su se još hoteli našli na listi 50 najboljih na svijetu istražiti možete ovdje, a web hotela posjetiti ovdje.

FOTOGRAFIJE: Passalacqua

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5