advent hrvatska 2023 F-min advent hrvatska 2023. M

Adventi u Hrvatskoj: Poznati su datumi održavanja

27.10.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Putovanja | Život iza 5
#Božić | #advent

Nedavno smo s vama podijelili članak o adventskim sajmovima diljem Europe. Naišao je na veliki interes (i mi odbrojavamo, moramo priznati ✨) pa smo se bacili na novi zadatak: Adventi u Hrvatskoj 2023. Kamo ići, što vidjeti? Svaka lokacija krije svoje blagdanske čari pa u nastavku donosimo gradove koji su već objavili datume održavanja sajmova, a popis ćemo nadopunjavati svim korisnim informacijama.

P.S. Zbog iznadprosječnih jesenskih temperatura čini nam se kako je božićno razdoblje od nas udaljeno mjesecima, no samo ćemo vam reći da nas od početka adventskih sajmova dijeli otprilike mjesec dana! Tko još jedva čeka božićnu čaroliju?

Advent Hrvatska 2023.

ZAGREB

Datumi:  2. prosinca 2023. – 7. siječnja 2024.

I prije navedenih datuma, u Zagrebu kreće tzv. “razdoblje zagrijavanja”, odnosno “Warm-up” koji počinje 29. studenog i traje do 2. prosinca. Iz Grada Zagreba kažu kako će tek nakon svečanog otvorenja 2. prosinca lokacije zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima. Konkretni detalji o adventskom programu još nisu poznati, a nadolazeće informacije s pojedinostima manifestacija, gastro-ponude i sajma možete pratiti ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

SPLIT

Datumi: 1. prosinca 2023. – 6. siječnja 2024. 

Slobodna Dalmacija piše da će se ovogodišnji sajam održavati na tri lokacije: Prokurativama, Rivi i na Mertojaku (park). Osim lokacije i datuma održavanja manifestacije, dodatni detalji splitskog adventskog sajma u trenutku pisanja članka nisu poznati.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Split Tourist Board (@visitsplit)

ZADAR

Datumi: 24. studenoga – 6. siječnja 2024.

Zadarski list piše da je pripremljen bogat program uz glazbene zvijezde i iznenađenja koja će obilježiti blagdansko razdoblje. Adventska događanja počinju na Dan grada Zadra, 24. studenog, a najavljeni su razni koncerti, kao i već tradicionalni Đir po gradu kroz koji trgovine i ugostiteljski objekti nude prigodne popuste.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Zadar City Tourist Board (@likezadar)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli AMAS BIJOUX (@amasbijoux)

RIJEKA

Datumi: 2. prosinca 2023. – 7. siječnja 2024.

Advent u Rijeci znači zabavu na brojnim gradskim lokacijama uz bogati program i izvrsnu gastro ponudu. Blagdanski sajam, Advent na Kobleru, RI Gastro Advent, Advent na Gradini, Adventiranje kod Kazališta samo su neke od manifestacija koje ove godine očekuju riječke posjetitelje uz već dobro poznate atrakcije: kućicu i vlakić Djeda Božićnjaka, klizalište, foto kutak…

Više informacija pronađite ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Krk Tourist Info (@krktouristinfo)

OPATIJA

Datumi: 1. prosinca 2023. – 7. siječnja 2024.

Iz Opatije pozivaju na najljepši advent uz more u bajkovitoj atmosferi grada koji će i ove godine zasjati u svjetlu stotina tisuća lampica i prekrasnih dekoracija. Blagdanska će se čarolija odvijati na već poznatim lokacijama kao što su parkovi Angiolina i sv. Jakova, Ljetna pozornica, gradska tržnica, Slatina i Lungomare, zatim Volosko, a posjetitelje očekuje i niz iznenađenja.

Više informacija pronađite ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Visit Opatija (@visitopatija)

VARAŽDIN

Datumi: 1. prosinca 2023. – 7. siječnja 2024.

Korzo, Advent na Stančiću, Ledena Čarolija, Kuća Djeda Mraza i Kreativni Advent lokacije su koje nas ovog adventa očekuju na zabavnom i romantičnom Adventu u Varaždinu. Organizatori kažu kako je manifestacija savršeno zimsko odredište za uživanje s obitelji, prijateljima ili udvoje, a povijesna jezgra jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj doprinijet će božićnoj čaroliji.

Više informacija pronađite ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tourist Association Varazdin (@volim.varazdin)

ČAROLIJA SVJETLA BY SALAJ

Datumi: 1. prosinca 2023. do 8. siječnja 2024. 

Obitelj Salaj već više od dvadeset godina veseli male i velike svojom svjetlosnom božićnom manifestacijom. Na obiteljskom imanju u Grabovnici pored Čazme svake se godine odvija čarolija svjetla, a kažu kako su trenutno u fazi priprema za ovogodišnju magiju koju će posjetitelji imati prilike posjetiti cijelog prosinca i u prvom tjednu siječnja. Najavljuju nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Više informacija pronađite ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Božićna priča (@salaj_family)

FOTOGRAFIJE: Instagram

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Instagram @amasbijoux, @visitrijeka

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5