Pomno odabrane preporuke za sigurnije sunčanje
SAZNAJTE VIŠE

Ako ste ovih dana u Rovinju i pitate se gdje jesti, imamo popis preporuka

14.05.2025. | AUTOR: Sara Marinić

Život iza 5 | Gastronomija
#Dani komunikacija | #restoran | #Rovinj

Rovinj od danas do nedjelje, 18. svibnja, ponovno postaje epicentar ideja, inovacija i inspiracije – počinju Dani komunikacija 2025. Ovogodišnji program donosi sve što ljubitelji kreativne industrije i tržišnih komunikacija ne žele propustiti: na čak pet festivalskih pozornica tijekom tri dana održat će se rekordan broj predavanja, panela, radionica i dodjela nagrada. Uz niz popratnih sadržaja i iskustvo koje nadilazi konferenciju, Dani komunikacija će u svom 11. izdanju okupiti nekoliko tisuća sudionika, koji će u pauzama od događanja u Hotelu Lone predah i dodatnu priliku za networking tražiti i u poznatim rovinjskim restoranima. 

Kantinon

Restorani u Rovinju za ručak, večeru ili zalogaj s nogu

Gdje otići na ručak i/ili večeru u Rovinju ili pak pojesti nešto s nogu? Ako na Dane komunikacija dolazite već godinama, sigurno među rovinjskim restoranima već imate svoje favorite. No ukoliko ove godine želite isprobati nešto novo, složili smo listu restorana u Rovinju koji su popularan odabir kako među domaćima, tako i među turistima, ali i sudionicima festivala. Nadamo se da će vam ove preporuke biti od koristi ovog vikenda u Rovinju, ali i da će vam dobro doći za svaki vaš idući posjet ovom istarskom gradu – kako u poslovnom, tako i u privatnom aranžmanu.

Tekka by Lone

Hotel Lone ovih je dana epicentar svih događanja vezanih za Dane komunikacija. Nakon što odslušate predavanja, a prije večernjih događanja, restoran Tekka by Lone bit će vam najbliža lokacija za nešto pojesti. U zelenom vrtu ili dizajnerski uređenom interijeru restorana, Istok susreće Istru u inovativnim jelima u kojima možete uživati zahvaljujući fantastičnoj kombinaciji sastojaka.

Jela se pripremaju od najsvježijih namirnica tradicionalnim tehnikama vrhunskih chefova. Uz sushi, sashimi i nigiri koji su neizostavan dio jelovnika svih japanskih restorana, Tekka by Lone nudi inovativna jela koja kombiniraju istarske namirnice i japansku tehniku pripreme hrane. Ne propustite tartar od bijele ribe i školjke, pattani s tunom i šparogama, sake buri s lososom i cikorijom, nigiri s mariniranim ježincem i brojna druga jela.

Radno vrijeme: utorak – nedjelja 18-23h

Adresa: Hotel Lone, Ul. Luje Adamovića 31

Rezervacije: +385 52 632 012, tekkabylone@maistra.hr

Kantinon

U potrazi za lokalnim jelima, vinima i ugođajem, svratite u nekadašnji vinski podrum Kantinon. Danas omiljena konoba među mještanima i turistima, Kantinon se nalazi na obali pri kraju rovinjske luke s čije terase možete uživati u predivnom pogledu na grad. 

Osjetite dušu Rovinja i upoznajte lokalce koji u Kantinon dolaze na orginalna i tradicionalna jela koja ovdje poslužuju. Na drvenoj dasci za predjelo će vam poslužiti pršut, pancetu, istarske kobasice i sireve, obavezno uz vrhunsko maslinovo ulje i masline. Ili naručite tartar od palamide, carpacio od bijele ribe na rovinjski s narančom, lokalnim medom, metvicom i timijanom ili pak pitto crudo. Za ručak ili večeru s prijateljima i kolegama, Kantinon je idealno mjesto gdje i sami uvijek rado svratimo kad god smo u Rovinju.

Radno vrijeme: pon – ned 12-22h

Adresa: Obala Alda Rismonda 18, 52210, Rovinj

Rezervacije: +385 99 737 4521, kantinon@maistra.hr

Maestral

Na potezu između centra grada i hotelske zone, uz samu obalu, smjestio se restoran Maestral – koji se također može pohvaliti terasom koja pruža pogled na stari grad i otok Katarinu. Zbog te jedinstvene lokacije, Maestral je omiljeno mjesto za opuštene ručkove i večere uz zalazak sunca

Ambijent je ležeran, uređenje jednostavno i ugodno, s naglaskom na mediteranski ugođaj i blizinu mora. Kuhinja se temelji na mediteranskim i istarskim okusima. Osim u pogledu, ovdje ćete uživati u svježe pripremljenim jelima s roštilja, tjesteninama s plodovima mora, svježim ribama i domaćim desertima.  

Poseban doživljaj pruža otvorena kuhinja na terasi, gdje se jela pripremaju pred gostima. Maestral je sezonski restoran, pa je u toplijim mjesecima pametno unaprijed rezervirati stol, posebno želite li mjesto uz more.

Radno vrijeme: pon – ned 10-23h

Adresa: Obala Vladimira Nazora 2

Rezervacije: 099 737 4521

Al Dente

Al Dente, jedna od najboljih zagrebačkih pizzerija, prošle je godine otvorila restoran u Rovinju koji nudi autentičnu talijansku kuhinju s modernim twistom. Filozofija rovinjskog restorana temelji se na svježim, autentičnim okusima i vrhunskim sastojcima, a njegova posebnost leži u ručno rađenoj tjestenini koja se priprema svakodnevno od organskih jaja i durum pšenice, zadržavajući domaći okus koji vraća u djetinjstvo.

Al Dente donosi fine dining iskustvo u kojem svaki tanjur postaje umjetničko djelo, pažljivo kreiran od strane kuhara koji spajaju vrhunsku tehniku s kreativnošću i strašću za hranom. Jelovnik je obogaćen sezonskim istarskim namirnicama poput ribe, tartufa i sireva, stvarajući harmoniju okusa koja oduševljava nepca. Prostrana terasa s pogledom na more i šarmantnu arhitekturu Rovinja čini Al Dente idealnim mjestom za uživanje u laganom ručku ili večeri uz zalazak sunca.

Sutra (petak, 16.05.) u restoranu Al Dente gostuju chef Mario Mandarić (Noel) i Kristijan Hajrač, najbolji sommelier Hrvatske, koji će udružiti snage kako bi stvorili čaroliju na tanjuru i u čaši. Večera počinje u 20 sati, a s obzirom da je broj mjesta ograničen, provjerite ima li još slobodnih. 

Radno vrijeme: uto – ned 18-23h

Adresa: Via Nello Quarantotto 20

Rezervacije: 099 222 2156, aldenterovinj@gmail.com, https://reservations-fb.aldenterovinj.hr/

Giannino

View this post on Instagram

A post shared by Puntulina (@puntulina)

Smješten u staroj gradskoj jezgri Rovinja, Giannino nudi rustikalni ambijent koji odražava tradiciju i duh mjesta. Poznat je po svježim morskim delicijama koje se pripremaju prema ulovu ribara tog dana, što znači da jelovnik varira ovisno o dostupnosti ribe.

Poseban naglasak stavlja se na kvalitetu i svježinu sastojaka, a ponuda uključuje sirovu ribu i druge morske specijalitete. Može se pohvaliti i bogatom vinskom kartom koja uključuje preko 150 etiketa, uključujući i organska vina. 

Ako tražite mjesto za opuštenu večeru uz čašu vrhunskog vina, restoran Giannino bit će odličan odabir. Zahvaljujući vrhunskoj hrani i pažljivo biranoj vinskoj karti, idealan je i za poslovne večere. 

Radno vrijeme: utorkom zatvoreno do 6. mjeseca. Pon – pet 18-23h, sub i ned 12-14h/18-23h 

Adresa: Augusta Ferrija 38

Rezervacije: https://giannino.superbexperience.com, 052 813 402

Puntulina

View this post on Instagram

A post shared by Puntulina (@puntulina)

Puntulina je, zahvaljujući svojoj lokaciji tik uz more, jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih restorana u Rovinju. Inspirirana okruženjem i kulturom Rovinja, Puntulina prikazuje duh talijanskog utjecaja na ovom očaravajućem dijelu obale s pogledom na more. Prije nego što je postala restoran, Puntulina je bila kuća obitelji Pellizzer. Budući da je nisu htjeli prodati, Corrado Pellizzer i njegovi sinovi, Nereo i Giovanni, došli su na ideju da staru rezidenciju pretvore u restoran – treći od ukupno četiri restorana koje obitelj posjeduje u Rovinju (uz Giannino, snack bar RIO i restoran El Bugadur).

Puntulinu danas vode Giovanni i Mirjana, a koncept se temelji na inovativnoj i profinjenoj lokalnoj kuhinji u obiteljskom i ugodnom okruženju. Rezervacije su obavezne!

Radno vrijeme: srijedom zatvoreno, pon – ned 12-22h

Adresa: Sv. Križa 38

Rezervacije: putem linka

Snack bar Rio

View this post on Instagram

A post shared by RioRovinj (@riorovinj)

Snack Bar Rio vodi ista obitelj Pellizzer koja je restoran La Puntulina pretvorila u jedno od nezaobilaznih mjesta lokalne gastro scene. Ovaj bar pravo je iznenađenje jer je sve samo ne klasičan snack bar. Ovdje se poslužuje jastog, vrhunska riba ili tanjur savršeno pripremljene tjestenine s morskim plodovima – i to u neformalnom ambijentu koji podsjeća na kafić. 

Rio je otvoren kao bar još 1968. godine i i danas je omiljeno mjesto za uhvatiti prve zrake sunca na terasi uz jutarnju kavu.

Radno vrijeme: ponedjeljkom zatvoreno, uto – ned 8-22h

Adresa: Obala Alda Rismonda 13

Rezervacije: +385 (52) 813-564

Brasserie Adriatic, Hotel Adriatic

Brasserie Adriatic smješten je u prizemlju stogodišnjeg hotela Adriatic s pogledom na vibrantan centar Rovinja. Radi se o elegantnom restoranu u stilu francuskog brasseria s jelima od lokalnih namirnica. Kroz dan – od doručka koji počinje u 7 sati ujutro do 22 sata navečer – mijenja se jelovnik pa nećete pogriješiti ako svratite i više puta.

Uživajte u pogledu na otvorenu kuhinju u kojoj chefovi pripremaju jela a la carte. Od pladnjeva s lokalnim okusima ribe i mesa, salata, juha, predjela, te glavnih mesnih i ribljih jela, nemojte preskočiti desert. Ako ste ljubitelj slastica, svakako je preporuka toranj miješanih slastica. Uz nezaobilazno vrhunsko vino, ovo je savršeno mjesto za gurmane i ljubitelje umjetnosti.

Radno vrijeme: a la carte – 12:30-22h

Adresa: Obala Pina Budicina 16

Rezervacije: +385 52 803 520, ah.brasserie@maistra.hr

Konoba Jure

Ako tražite mjesto s domaćom hranom, a da je dalje od šušura, Konoba Jure je odličan izbor. Nalazi se malo izvan centra Rovinja, hrana je odlična, a atmosfera ugodna i domaća. Jelovnik ovisi o dostupnim namirnicama, ali možete računati na istarska i mediteranska jela, od domaćih narezaka do riba i morskih plodova, mesnih specijaliteta i domaće tjestenine – i sve to po vrlo razumnim cijenama. Preporuka je nazvati i provjeriti ima li slobodnih stolova i rezervirati svoje mjesto.

Radno vrijeme: pon – ned 12-22h, srijedom zatvoreno

Adresa: Cademia ul. 22

Rezervacija: 052 813 397

Cap Aureo

Ako u Rovinju želite uživati u fine dining iskustvu, onda je naša preporuka restoran Cap Aureo koji se nalazi u Grand Park Hotelu. Staklena terasa na petom katu pruža spektakularan pogled na marinu i stari grad, a na tanjuru, u ovom restoranu s Michelin preporukom, očekuju vas majstorske interpretacije jela na bazi povrća s potpisom chefa Jeffreyja Velle.

Jelovnik se sastoji od 20 sljedova temeljenih na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i ljubavi prema ovom podneblju. Među brojnim iznenađenjima nalaze se carpaccio od lubenice, lignje cacio e pepe, “Crvena Istra”, interpretacija lokalne janjetine, smokve svetog Josipa i još mnogo toga iz kuhinje otvorenog koncepta. Svaka gurmanska priča donosi jedinstvene okuse, poput tartara od ljetne mrkve u kombinaciji s kavijarom i dimljenom sirutkom od marelice. Ni vinska karta ne zaostaje po inspiraciji.

Radno vrijeme: uto – sub 19-22h

Adresa: Grand Park Hotel Rovinj, Smareglijeva ulica 1A

Rezervacije: putem linka

Monte

Skriven u kamenjem ograđenom dvorištu rodne kuće chefa Danijela Đekića, podno crkve sv. Eufemije, restoran Monte – inače prvi restoran u Hrvatskoj ovjenčan Michelinovom zvjezdicom – obiteljska je priča koja je započela 1985. godine tradicionalnom istarskom konobom. U godinama koje su uslijedile, Danijel i njegova supruga Tjitske, renomirana sommelierka, preuzeli su Monte i pretvorili ga u pravu gurmansku oazu u kojoj se tradicija i dalje iznimno cijeni. Svoju su predanost i ljubav prema restoranu prenijeli i na sinove, Ilju i Simona, koji su također uključeni u njegov rad.

Monteov istraživački pristup gastronomiji i stalna potraga za reinterpretacijom temelje se na filozofiji plavog, crvenog i zelenog jelovnika. Ove boje nisu odabrane slučajno – one predstavljaju gastronomsku interpretaciju suvremenog RGB modela boja (Red, Green, Blue). Ideja iza stvaranja tricolore jelovnika, koji je uvijek posvećen Rovinju, jest otkriti puni potencijal svakog sastojka. Izvori sezonskih namirnica su lokalna tržnica, ribarnica, mesnica i mala obiteljska gospodarstva u okolici Rovinja.

Radno vrijeme: pon – ned 18-23h

Adresa: Montalbano 75

Rezervacije: putem linka, telefonski iza 16 h +385 52 830 203, +385 91 1830 203

Škatuleta Food Station

View this post on Instagram

A post shared by Škatuleta (@_skatuleta_)

Škatuleta Food Station pravi je mali raj za ljubitelje kvalitetnog fast fooda. Smještena desetak minuta hoda od centra grada, ovaj nepretenciozni lokal nudi bogat izbor burgera, hot dogova, sendviča i američki inspiriranih jela poput BBQ pilećih krilaca i pohanih medaljona. Posebno se ističe “barba Toni” pljeskavica, nazvana po chefu, poslužena s krumpirićima, lukom i ajvarom.

Najprodavaniji je Škatuleta burger od 100% goveđeg mesa s pancetom, sirom i karameliziranim lukom, dok XXL verzija dolazi s cheddarom. Svi sendviči poslužuju se u domaćoj focacci, s dodacima poput tune, pršuta, svježe rikule, tikvica i majoneze. Škatuleta Food Station je idealno mjesto za brzi zalogaj bez zadržavanja, a nude i dostavu putem Wolt i Glovo aplikacija.

Radno vrijeme: pon – sub 8-22h

Adresa: Giordana Paliage 8

Tunaholic Fish Bar

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli TUNAHOLIC® Fish Bar (@tunaholic.fishbar)

Tunaholic je obiteljska priča, stvorena iz ljubavi prema moru i ribi. Prvi Tunaholic Fish bar otvoren je 2020. godine u Poreču te je vrlo brzo iskočio u hrvatskoj gastro ponudi. U Rovinju je otvoren u travnju 2021. kao franšiza popularnog porečkog street food koncepta.

Smješten u starogradskoj jezgri, ovaj lokal nudi moderni pristup ribljim jelima, kombinirajući svježe sastojke s kreativnim receptima. Na jelovniku se ističu burgeri od tune, sabljarke, morskog psa i lososa, kao i pržene girice, lignje, sardine i kozice poslužene u praktičnimkornetima. Posebno su popularni “Tunaholic burger” s tunjevinom i wasabi majonezom te “Sardines Maximus”, tempura sardine s pomfritom.

Tunaholic u Rovinju otvoren je sezonski, od travnja do kraja listopada. S obzirom na pristupačne cijene i brzu uslugu, idealno je mjesto za ljubitelje morskih zalogaja u pokretu.

Radno vrijeme: pon – ned 11-23h

Adresa: Zdenac 11

FOTOGRAFIJE: restorani

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5