Originalan poklon: Veuve Clicquot šampanjac u mini Smeg hladnjaku

22.11.2022. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#Smeg | #Veuve Clicquot

U kategoriji „Stvari koje nam ne trebaju, ali ih svejedno želimo“ definitivno se nalazi i produkt suradnje dva poznata brenda, Smeg i Veuve Clicquot. Renomirane tvrtke udružile su snage i predstavile limitirano izdanje Smeg frižidera u prepoznatljivim bojama Veuve Clicquota, a šlag na kraju njihove suradnje je mini Smeg hladnjak koji pohranjuje savršeno ohlađenu bocu Veuve Clicquot šampanjca i prodaje se kao gift box. Ako imate nekoga koga baš morate oduševiti poklonom, say no more: mini hladnjak sa šampanjcem dostupan je i u Hrvatskoj!

Povodom proslave 250. obljetnice Champagne Maison, vinarije Veuve Clicquot koja proizvodi svoj luksuzni šampanjac od 1772. godine, tržištu su prije nekoliko tjedana predstavljena dva nova Smeg frižidera, koja nose prepoznatljivu boju i logo brenda Veuve Cliquot. Dva brenda dala su ono najbolje od sebe: Smeg svoj prepoznatljivi retro dizajn hladnjaka, a Veuve Cliquot svoj vizualni identitet koji je vidljiv na naljepnici njegove bilo koje boce.

U studenom su u prodaju došla dva dizajna hladnjaka iz limitirane Smeg x Veuve Cliquot suradnje: FAB10 i FAB28.

FAB10 je mini hladnjak, još uvijek sa Smegovim sinonimnim mekim oblinama, ali minijaturne veličine od 970 mm visine i 545 mm širine. Brendovi ga predstavljaju kao izvrstan izbor za one koji svom domu žele dodati mali kućni bar.

S druge strane, FAB28 je hladnjak pune veličine, s prostorom za do 54 boce šampanjca, LED rasvjetom i ugrađenim metalnim policama za vino za savršeno pohranjivanje boca. U tako uzbudljivoj nijansi žute, ovaj bi hladnjak bio odličan izbor za one koji žele hrabro utjecati na dizajn svoje kuhinje.

Cijene hladnjaka su, ukratko, paprene (2500 funti za manji, a 3500 funti za veći hladnjak), zbog čega nas je iz ove suradnje zapravo najviše oduševila mala simbolična aktivacija vezana uz lansiranje hladnjaka na tržište, a to je Smeg x Veuve Clicquot gixt box, odnosno mini hladnjak sa šampanjcem. Stigao je i u Hrvatsku i po cijeni od 500-injak kuna čini se kao zgodan poklon nekome tko je obožavatelj ovih brendova ili mu namjeravate pokloniti something little extra. Gift box dva brenda je dostupan u galeriji vina Miva, a evo što oni kažu o dvije varijacije na temu istog proizvoda kojeg drže u prodaji.

Veuve Clicquot Yellow Label Brut Fridge Gift Box

Limitirano izdanje Veuve Clicquot Brut šampanjca u stilu retro hladnjaka iz 1950-ih. Ovo kreativno poklon pakiranje nastaje uz suradnju s bendom SMEG, u potpunosti se može reciklirati, a služi za čuvanje šampanjca hladnim do max.2 sata.

Prepoznatljiva žuta etiketa, simbol je ove šampanjske kuće i njenog umijeća „blendanja“ ili miješanja različitih sorata kako bi se dobilo što kvalitetnije bazno vino. Stil Veuve Clicquot šampanjca definira savršena ravnoteža snage, aromatskog intenziteta, svježine i nježnosti. Dominantni udio crnog pinota daje mu strukturu, manji udio pinot meuniera  lijepo ga zaokružuje, dok mu udio chardonnaya pridodaje eleganciju i profinjenost.  Za izradu se koristi grožđe s od 50 do 60 različitih položaja, od toga 50 do 55% crnog pinota, 15 do 20% pinot meuniera i 28 do 33% chardonnaya.  Kako bi se iz godinu u godinu postigla postojanost koja žutu etiketu čini prepoznatljivom, majstor podrumar ima na raspolaganju i neprocjenjivu rezervu vina iz podruma (koja se onda dodaju u omjeru od 30 do 45%).

Predivne zlatno žute boje i ugodnog mirisa na bijelo i žuto voća, potom na vaniliju i brioše. U ustima svjež i snažan, s notama kruške i citrusa. Iznimno vinskog završetka, s prepoznatljivim, jasnim voćnim notama i nešto badema.

Cijena: 500,50 kuna

Veuve Clicquot Rosé Fridge Gift Box

Još od 1772. godine, kada je i osnovana, šampanjska kuća Veuve Clicquot živi prema svome motu – samo najbolja kvaliteta. Madame Clicquot je 1818.godine proizvela prvi rose šampanjac, prekinuvši uobičajenu praksu dodavanja pripravka na bazi bazge u šampanjac, dodavši umjesto njega neka od svojih crvenih vina. Tako je nastao prvi rose šampanjac, Veuve Clicquot Rosé. Još jednom je Madame Clicquot dokazala da je ona ta koja predvodi i stvara pravila u svijetu šampanjaca. To joj je uspjelo zahvaljujući iznimnoj kvaliteti njenih crvenih vina koja dolaze iz pažljivo biranih vinograda, naročito onih s apelacije Bouzy. Tajna je bila i ostala u blendu, koji se temelji na tradicionalnoj žutoj etiketi Veuve Clicquot Brut šampanjca (s 50 do 55% crnog pinota, 15 do 20% pinot meuniera i 28 do 33% chardonnaya) u koji se onda dodaje još 12% crvenoga vina, od posebno uzgojenog i odabranog grožđa, što rose šampanjcu daje snagu i aromatski intenzitet. Rezultat je šampanjac intenzivnog  okusa po crvenom voću, ružičasto bakrene boje, punog tijela i snažnog karaktera. Veuve Clicquot Rosé simbol je domišljatosti i odvažnog duha Madame Clicquot. U blendu se koriste i vina iz rezerve (30 do 45%) koja osiguravaju jedinstveni stil Veuve Clicquot šampanjca, iz godine u godinu.

Izražene roza boje s bakrenim odsjajima, s bogatim i elegantnim mirisom crvenog voća poput maline, jagode i trešnje, koje kasnije prelaze u note badema, brioša i marelica. Punog tijela sa sočnim, voćnim okusom zrelih jagoda i trešanja koji još dugo traje u ustima.

Cijena: 575,50 kuna

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU
POVEZANI ČLANCI
©2024 after5