Poznati bloger otkrio nam je novo mjesto za brunch u Zagrebu

01.05.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#brunch

Otprilike svaki put kada se s frendicom nađem u gradu i odlučimo ići nešto jesti, nakon kratkog razmišljanja gdje i kako završimo u SOI fusionu u Ilici. Isti je slučaj bio i neki dan, kada smo se zaputile na provjerenu porciju Katsu piletine i mojeg omiljenog jela Kung Pao. Nekoliko sati kasnije, skrolam po Instagramu i zapne mi oko za objavu gastro blogera Vedrana Boškovića, zbog koje ću se u SOI vratiti i prije vremena. Naime, poznata street food adresa nedavno je uvela brunch. Evo što očekivati.

SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch

Dosljedna zagrebačka street food adresa

Sakriven od pogleda u dvorištu najboljeg zagrebačkog hostela Swanky, SOI već nekoliko godina žari i pali lokalnom gastro scenom. Navikli su nas na svoj azijski fusion, jela su provjereno dobra, konzinstentne kvalitete, a kada smo se neki dan našle ondje, ugodno me iznenadilo da su cijene jela od mojeg posljednjeg posjeta minimalno rasle, a porcije su se po mom skromnom sudu čak i povećale. Tako da mi se u ovom trenutku čini da mjesto nudi dobar value for money.

Na jelovniku se nalaze klasici koji su tu već godinama: Katsu piletina, Green curry, Kung Pao… Za sve one koji su se već pošteno izguštali u ovim jelima, SOI omogućuje i kvalitetan izbor ramena, gyoza i bunsa. Nekako uvijek idem na klasiku, odnosno ono što uvijek jedem, ali me raznovrsnija ponuda svakako ohrabrila da idući put pomiješamo svašta nešto i isprobamo više jela. Hint za one koji idu: odličan im je Mango Spritz koji smo uzele uz klopu – isprobajte.

SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch, u Zagrebu

SOI fusion brunch

A idući posjet bit će i zbog bruncha kojeg spominjem u uvodu teksta. Kod Vedrana Boškovića ulovila sam da je SOI proširio svoju ponudu kroz opciju bruncha. Stvar je relativno friška, otprije dva tjedna, kada je i sam SOI komunicirao ovu informaciju na svojim društvenim mrežama.

Brunch se poslužuje od ponedjeljka do subote, između 8 i 12 sati, i to na svim Swanky terasama. Vedran, koji nam je ustupio fotografije SOI bruncha, kaže da su isprobali skoro sve s jelovnika i da je hrana sjajna, a porcije pristojne.

SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch, u Zagrebu
SOI fusion brunch, u Zagrebu

Što se nudi?

Sve je nekako zamišljeno, po mom dojmu, da se uzme više jela pa dijeli. U ponudi su sljedeća jela:

1. Dutch baby & fried chicken
2. Hummus & dukkah
3. Labneh
4. Naan
5. Kimchi shakshuka
6. No fusion scrambled eggs (sa šunkom)
7. Tamagoyaki buns
8. Hong Kong french toast

Cijene jela kreću se između 7 i 9 eura.

SOI fusion brunch, u Zagrebu

Čini nam se da je brunch u Zagrebu trenutno jako tražena kategorija, o njemu smo vam pisali ovdje predlažući lokacije, a uskoro ćemo popisu dodati i SOI i veseli nas vidjeti da se povećava broj mjesta u gradu na kojima je moguće doći ležerno uživati u hrani i pićima između doručka i ručka.

FOTOGRAFIJE: Vedran Bošković

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5