Kada bi ovaj vikend bio slastica, bio bi to Stickers – Kickers iz Bread Cluba

25.11.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#Bread Club

Vikend je za kave, vikend je za odlaske na plac ili u prirodu, a ovaj vikend je i za potencijalno svraćanje do najbliže poslovnice Bread Cluba, po malo slatko čudo koje je kreativna ekipa poznate zagrebačke craft pekarnice nazvala Stickers – Kickers. Aluzija je jasna, i uključuje najfiniji tekući karamel pa ne sumnjamo da će obožavatelji Snickersa i sličnih varijacija na temu u ovom slučaju doći na svoje.

Foto: Tatjana Bukvić

S Bread Clubom smo radili veliku priču na proljeće ove godine, kada nam je ekipa otkrila da je jedna od motivacija za pokretanje biznisa bila pružiti Zagrepčanima kruh kakav se na ovim područjima radio prije 60 do 70 godina.

Bread Club se bliži svom petom rođendanu, a ova sourdough pekarnica postala je sinonim za zdrav i kvalitetan kruh, ali i za mjesto na kojem ćete omastiti brk slasnim sendvičem, degustirati novi limitirani okus cruffina definiran aktualnom sezonom ili nabaviti vrhunski panettone, pincu, makovnjaču i poslužiti ju na blagdanskom stolu (potencijalno se praveći da je vaša vlastita)…

Da je Bread Club veliki igrač s još većim ambicijama na (zasad) lokalnoj, zagrebačkoj sceni, najbolje pokazuje informacija da su otvorili svoju šestu poslovnicu, i to u Novom Zagrebu, u sklopu Kauflanda u Središću. Pa ipak, usprkos rastu biznisa i uspjehu koji su postigli, dovoljno je pogledati njihov Instagram profil i dobiti dojam da je četvorka koja je zajedno krenula u priču s Bread Clubom i dalje podjednako zaigrana, duhovita, maštovita i kreativna u svemu što radi, baš kao i na samim počecima.

Foto: Ino Zeljak

Bread Clubov Instagram ne posjećujete ako ste na dijeti ili nekom rigidnom planu prehrane, jer budimo realni, kako odoljeti slanom i slatkom pekarskom sadržaju koji se ovdje objavljuje, ali ga pratite ako želite biti u korak s njihovim novostima, ako želite pronaći novu slasticu ili comfort food uz koji ćete zaključiti stvari poput “zaslužio sam” i “samo jednom se živi”, a ovdje ćete dobiti i edukaciju od majstora zanata. Pratim već par tjedana, primjerice, njihov video serijal u kojem su sa svojom publikom podijelili kako napraviti prirodni kvasac (starter) od raženog brašna, a videa su vrlo neposredna, informativna i jednostavno “Bread Club being Bread Club”.

Sve njihove pekarske dobrote nastaju u velikom proizvodnom pogonu na Zavrtnici, u koji su uselili krajem studenog 2022. Bio je to logičan potez, jer je potražnja za njihovim proizvodima redovito nadmašivala količinske mogućnosti proizvodnje.

Foto: Ino Zeljak

Stickers – Kickers

Da se vratim na priču s početka, zašto sam ovaj vikend i odlučila ponovno pisati o Bread Clubu, tu je njihov novi proizvod koji su prije tri tjedna predstavili kroz video na Instagramu.

Riječ je o Stickers – Kickersu, koji u jedno spaja najfiniji tekući karamel, kikiriki plus ganache mliječne i tamne čokolade. Darko Kušić u videu nas vodi kroz proces njihove izrade, pa se u lisnatu i super hrskavu košaricu prvo aplicira tekući karamel, zatim kikiriki u usudila bih se reći izdašnim količinama i slastica naposljetku dobiva tretman s kremom. Ekipa će nam kraj dati još malo čistog ASMR iskustva, hrskavim presjekom ove divotice koja kupce čeka, a gdje drugdje, nego u Bread Clubu.

View this post on Instagram

A post shared by Bread Club (@breadclub_zagreb)

FOTOGRAFIJE: Ino Zeljak, Tatjana Bukvić

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5