Brzo, jednostavno i fino: Popularni tuna sendvič po receptu Stanleyja Tuccija

22.01.2025. | AUTOR: Sara Marinić

Život iza 5 | Gastronomija
#Stanley Tucci | #sendvič

Ako pratite Stanleyja Tuccija na Instagramu, onda znate da ovaj glumac voli dobro jesti i piti, ali i da svoje pratitelje redovito oduševljava videima u kojima priprema fina jela ili koktele. Ovoga puta ponovno je oduševio podijelivši recept za jedan zimski comfort food obrok – jednostavan, ali genijalan topli tuna sendvič.

tuna sendvič, tuna melt sendvič, topli tuna sendvič, stanley tucci

Tuna sendvič koji Tucci priprema u videu u svijetu je poznatiji kao tuna melt. Radi se o toplom sendviču koji se sastoji od kremaste tune, odnosno smjese tunjevine, majoneze i začina, prekrivenog topljenim sirom, a sve zajedno posluženo je između dvije šnite kruha koje se tostiraju.

Kako popularni tuna sendvič priprema Stanley Tucci? 

Omiljeni glumac i kulinarski znalac u videu se prisjeća svog prvog susreta s tuna melt sendvičem tijekom studentskih dana. Isprva mu se, kaže, ideja kombiniranja salate od tunjevine s rastopljenim sirom činila čudnom, čak i nimalo ukusnom. No, znatiželja je prevladala pa je nakon samo jednog zalogaja shvatio genijalnost te kombinacije.

Od tada je topli tuna sendvič postao jedan od njegovih najdražih izbora za ručak, omiljen zbog svoje jednostavnosti i osjećaja utjehe koji pruža kad ga jedete. “Genijalan je”, kaže Tucci, sažimajući privlačnost ovog tuna sendviča u samo dvije riječi.

View this post on Instagram

A post shared by Stanley Tucci (@stanleytucci)


Priprema ne može biti jednostavnija, a zahtijeva samo nekoliko osnovnih sastojaka koje obično već imamo u kuhinji i par minuta našeg vremena. Osnova sendviča je tunjevina u salamuri ili vodi u koju Tuccci dodaje sitno nasjeckani crveni luk i celer za hrskavost, zatim majonezu te malo soli i papra kako bi stvorio savršeno izbalansiranu salatu od tunjevine. Što se tiče sira, glumac preferira Emmentaler, sir koji se odlično topi i savršeno nadopunjuje bogati okus tunjevine.

Prava rasprava, međutim, vodi se oko kiselih krastavaca. Tucci ih preferira poslužiti sa strane, dok njegova poslovna partnerica Lottie kaže da pripadaju unutra, gdje njihova izražena kiselost probija bogatstvo sira i majoneze. Bez obzira kojem taboru pripadate, ne može se poreći da kiseli krastavci, bili umetnuti unutra ili posluženi sa strane, donose dodatnu dimenziju okusa koja podiže ovo jednostavno jelo.

tuna sendvič, tuna melt sendvič, topli tuna sendvič, stanley tucci
tuna sendvič, tuna melt sendvič, topli tuna sendvič, stanley tucci

Za pripremu sendviča, Tucci nanosi izdašan sloj kremaste tune na kruh i dodaje dva listića sira kako bi prekrio cijelu površinu. Nakon što zatvori sendvič, premaže vanjsku stranu kruha maslacem kako bi dobio zlatnu, hrskavu koricu i stavlja ga u toster na 2-3 minute.

Rezultat je savršeno topao i hrskav sendvič, prepolovljen na sredini i odmah poslužen. Cijeli proces traje otprilike pet minuta, što ga čini idealnim ručkom za užurbane dane kada trebate nešto zasitno i ukusno.

Osim jednostavnosti pripreme i odličnog okusa, topli tuna sendvič je opcija bogata proteinima koja će vam dati energiju za izdržati ostatak dana. Tunjevina je izvrstan izvor nemasnih proteina, a dodatak sira i kruha od cjelovitog zrna čini ovaj sendvič još zasitnijim.

Stanley Tucci svojom nas je verzijom tuna melt sendviča podsjetio da najjednostavniji obroci ponekad donose najviše radosti te da je svega nekoliko sastojaka potrebno za bogat okus. Dodajmo i to da ljepota ovog klasičkog sendviča leži u tome što se lako može prilagoditi svačijem ukusu.

FOTOGRAFIJE: Pexels, Unsplash+

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5