Brunch u vinogradu i druženje u tasting roomu: Jesen u Meneghettiju je čarobna

28.09.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Putovanja
#vinarija Meneghetti

Iako danas većina ljudi na spomen imena Meneghetti s pravom zamišlja čarobno imanje u srcu Istre, vinoljupcima ipak prvo na pamet padnu renomirana vina istoimene vinarije koja već dvadesetak godina ponosno stoji u vrhu hrvatskog vinarstva.

Vinarija Meneghetti organizirala je druženje povodom berbe

U proljeće 2022. Meneghetti Wine Hotel & Winery službeno je otvorio novu vinariju, u sklopu koje se nalazi vinski podrum te nekoliko različitih soba za degustaciju uključujući i VIP tasting room. Prošli je tjedan za prijatelje i partnere organizirano druženje u vinogradu kako bi se obilježila berba 2023. za koju se vjeruje da će dati vina iznimne kvalitete. Grožđe za pjenušce i bijela vina već je u procesu prerade, dok crveno grožđe još uvijek krasi vinograde nadomak Meneghetti imanja koje je ponosni član hotelske udruge Relais & Chateaux.

Tasting room

Nakon obilaska najboljih pozicija vinograda iz kojih dolaze kultna vina Meneghetti White i Red, gosti su imali priliku uživati u brunchu usred vinograda uz Meneghetti pjenušce. Druženje se nastavilo u tasting roomu uz kušanje Meneghetti vina i destilata praćenih istarskim zalogajima, a završilo vođenim obilaskom vinarije uz objašnjenja pojedinih faza vinifikacije.

Vinarija Meneghetti i njihov tasting room odvojene su od samog resorta te su otvorene za posjete gostiju svaki dan. Ljubitelji vina ovdje mogu doći uživati u čaši vina i kreativnim zalogajima, a za one koji žele znati više nude se i razni vođeni programi kušanja vina.

Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzni je resort u Istri i savršeno mjesto za vaš jesenski izlet. Potpuna posvećenost gostu usred netaknute prirode ono je što Meneghetti Wine Hotel & Winery čini zaista jedinstvenom oazom za odmor, stoga ne čudi da je proglašen jednim od najboljih svjetskih hotela prema Fodor’s Finest Hotel Award.

FOTOGRAFIJE: Matej Paluh

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5