Ovo čarobno mjesto nezaobilazna je točka onih koji ljetuju na Korčuli

03.08.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Putovanja | Gastronomija
#Korčula

Nedaleko od predivne Korčule smjestio se maleni otok Vrnik na kojem se nalazi i Vrnik Arts Club. Riječ je o jedinstvenom smještaju i restoranu na otočiću poznatom po svojoj povijesti kamenarstva. Vrhunski bijeli kamen korišten je za gradnju brojnih građevina diljem svijeta, a danas su očuvani i ostaci kamenoloma koji svjedoče bogatoj otočkoj povijesti.

Vrnik Arts Club

Na otoku, udaljenom svega desetak minuta vožnje brodom od Korčule, na prostoru nekadašnje škole, u obnovljenoj zgradi nalazi se i Vrnik Arts Club. Riječ je o jedinstvenom spoju galerije, smještaja i restorana koji nam ovog ljeta uljepšava i feedove na Instagramu jer smo primijetili kako je riječ o vrlo popularnoj lokaciji za svakoga tko se ovog ljeta nađe na Korčuli. Tradicionalni zidovi od kamena i pogled na more, zajedno s galerijom i rekreiranim školskim prostorom, Vrnik Arts Club čine savršenim mjestom za jedinstveno morsko iskustvo.

Kada je Vrnik Arts Club otvoren prije nekoliko godina, vlasnik Pero Lozica zamislio ga je kao mjesto gdje gost dobiva bazne informacije o svemu što otok nudi; mjesto gdje se može kupiti suvenir akademskih umjetnika ili pogledati kratki film o povijesti i ljudima koji su potekli s otoka, rekao je za Pun kufer. Istaknuo je i kako sam otok Vrnik ima posebnu energiju – rasadnik je umjetnika, a naglasak je i na već spomenutom kamenu koji se nalazi u nekim od najljepših građevina svijeta.

Mjesto gdje se susreću kultura, baština, priroda i gastronomija. Na našem jelovniku: umjetnost za sve ukuse i moderne interpretacije klasičnih mediteranskih jela

Uz umjetničku galeriju i suvenirnicu, tu je restoran koji nudi tradicionalna jela na moderan način, a moguće je bookirati i smještaj u jednoj od dvije sobe iz kojih se pruža najljepši pogled na morsko plavetnilo. Budući da je riječ o bivšem školskom objektu, vlasnik je odlučio sačuvati jednu od učionica – u njoj se nalaze klupa, ploča, abakus i svaki detalj podsjeća na neka prošla vremena.

Želite li posjetiti Vrnik Arts Club u sklopu jednodnevnog izleta ili rezervirati duži odmor, sve informacije potražite na službenoj stranici ili Bookingu.

FOTOGRAFIJE: Vrnik Arts Club

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5