Istra. I jesenski cooking workshop koji postaje putovanje godine

08.10.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Putovanja
#Istra | #radionica

Ima već nekoliko mjeseci da sam se u kombinaciji s ekipom koju su činili naši gastro blogeri, nekolicina medija, fotografi i arhitekti, zaputila u Istru, na trodnevni cooking workshop, iliti po naški kulinarsku radionicu koja se vrlo brzo pretvorila u provod za pamćenje. Istru već godinama posjećujem, što poslovno, što privatno, i uvijek se iz nje vraćam s osmijehom na licu, a ovo iskustvo bilo je jedno od onih za koje smo po povratku svi jednoglasno zaključili kako želimo da se što prije ponovi!

Weekend Foodie Retreat

Pišem vam ovo jer provesti pravi gurmanski vikend u prekrasnoj kamenoj kući u Istri sada možete i vi. Weekend Foodie Retreat, projekt je kojeg zajedno organiziraju i realiziraju naša poznata food blogerica Sandra Rončević i vlasnici kuće Stanzia Sparagna, a osmislili su pravi pravcati getaway iz grada za gurmane, koji se po našem iskustvu ne odvija samo fizički, na remote lokaciji u Istri, već i mentalno.

Stanzia Sparagna smjestila se daleko od gradske vreve i prava je arhitektonska ljepotica sjedinjena s prirodom. Vila se nalazi u blizini sela Kostanjica, na padini okrenutoj ka dolini rijeke Mirne. U najslikovitijem dijelu Istre, između Grožnjana i Motovuna, selo se smatra jednim od najboljih vinogradarskih položaja u Hrvatskoj.

Stanzia Sparagna

Dovoljno je iskoračiti iz Stanzie Sparagna na terasu u prizemlju i u trenutku postati dio impresivne prirode koja ju okružuje. Recimo samo da ćete ovdje čuti isključivo ptičice i cvrčke, vodu koja žubori u bazenu vile i zvonik lokalne crkve, što je u tri dana boravka na ovom cooking workshopu na nas imalo snažan terapeutski učinak.

Osim što se možete maknuti od gradske vreve, Weekend Foodie Retreat omogućuje da nešto novo naučite, smijete se, kuckate čašama, uživate svim čulima i uživate u trenutku, jer jesen u Istri je najljepša.

Iskustvo zbog kojeg vrijedi zasukati rukave u kuhinji

Kuhajte s food blogericom i autoricom kuharice „Mrvu ovog, zeru onog“ Sandrom Rončević, ako vam se kuha… Ako vam se ne kuha, onda čitajte, odmarajte, spavajte, sjedite na terasi, šetajte po okolici, ako temperatura i vrijeme dopusti plivajte u bazenu, guštajte u društvu, hrani i piću – i nadasve odmorite.

Otisnite se na čarobno vikend druženje, poslušajte priče o iću i piću koje Sandra priča s velikim žarom, uronite ruke u brašno i zajedno sa Sandrom od sezonskih namirnica i lokalnih proizvoda nabavljenih od malih istarskih proizvođača pripremite najfinije zalogaje, ali i upoznajte imanje obitelji Ipša koja proizvodi ekstra djevičanska maslinova ulja i vina od kojih vam se duša smije.

Datumi održavanja, raspored i booking

Svi naši doživljaji, sada mogu postati i vaši, jer Sandra i Stanzia Sparagna otvorili su booking za ovo jedinstveno iskustvo u Istri. U nastavku vas vodim kroz program kulinarske radionice, odnosno istarskog vikenda, kako biste pobliže mogli doživjeti program koji nude svima zainteresiranima ove jeseni.

PETAK, 20.10.2023. ili 10.11.2023.

  • dolazak u popodnevnim satima, smještanje u sobe, odmor u kući, vrtu ili uz bazen, aperitiv, večera uz vina istarskih vinara, druženje i upoznavanje s konceptom gurmanskog vikenda

SUBOTA, 21.10.2023. ili 11.11.2023.

  • dan za cjelodnevno kulinarsko čarobiranje, radionicu i druženje u kuhinji i za stolom „hands on experience“; zajednička priprema doručka od lokalnih namirnica te predpriprema za večeru;
  • odlazak na vođeno kušanje maslinova ulja i vina kod obitelji Ipša, uz degustaciju finih lokalnih proizvoda (snack/ručak)
  • povratak u stanciju i zajednička priprema večere, postavljanje stola, večera koju ste zajednički skuhali i koju prate fina vina istarskih vinara te druženje do kasno u noć

NEDJELJA, 22.10.2023. ili 12.11.2023.

  • lijeni doručak/brunch, uživanje u kući, na terasi ili uz bazen, odmaranje sve do povratka kući, kasni check out

Tri dana čistog hedonizma u Istri, zar ne? Svi detalji i rezervacije dostupni su na sjedećem linku: https://sparagna.eu/weekend-foodie-retreat/

View this post on Instagram

A post shared by Stanzia Sparagna (@stanziasparagna)

FOTOGRAFIJE: Vigor Klaić, Stanzia Sparagna

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5