WhatsApp uvodi novu značajku: Umjesto broja telefona, imat ćemo korisničko ime

02.01.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Život prije 5
#WhatsApp | #tehnologija

Iako još nije poznato kada će značajka biti dostupna, čini se kako nas očekuje promjena na WhatsAppu. Portal Zimo prenosi vijest koju je objavio WABetaInfo, prema kojem korisnici više neće koristiti brojeve telefona i QR kodove kako bi se međusobno pronašli i povezali, već će tome služiti korisničko ime. Što to znači za korisnike? Kada značajka bude dostupna, prilikom razmjene poruka više nećemo međusobno vidjeti brojeve telefona s kojih dolaze poruke, već samo korisničko ime.

Nova WhatsApp značajka trebala bi olakšati povezivanje

WABetaInfo piše kako će ta značajka poboljšati privatnost jer će se korisnici moći međusobno povezati bez otkrivanja brojeva telefona. Feature je trenutno u razvoju i najavljeno je kako će biti dostupan prilikom idućeg ažuriranja, no konkretan datum još nije poznat. Dodaju i da će, zahvaljujući ovoj nadogradnji, korisnici uskoro moći personalizirati svoje profile i jednostavno se povezivati s drugima putem jedinstvenog identifikatora, što će olakšati pronalaženje i povezivanje s prijateljima, obitelji i ostalim kontaktima na platformi.

Nova opcija za stvaranje korisničkog imena trenutno se razvija i za WhatsApp Web. Nakon odabira korisničkog imena, bit će moguće pronaći i kontaktirati druge ljude, bez potrebe za dijeljenjem broja telefona, što širi mogućnost interakcije među korisnicima, pojašnjavaju iz WABetaInfo. Dodaju da će korisnici imati fleksibilnost mijenjanja korisničkog imena u svakom trenutku, a dodatna razina sigurnosti omogućit će međusobno komuniciranje bez dijeljenja i potencijalnog ugrožavanja osobnih kontaktnih podataka.

S portala vjeruju kako je najavljena opcija značajan korak prema poboljšanju privatnosti i jednostavnosti komuniciranja unutar WhatsApp ekosustava. Kada korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, imat će fleksibilnost povezivanja s drugima. Takav aspekt anonimnosti i praktičnosti u skladu je s WhatsAppovom željom za pružanjem sigurnog i privatnog korisničkog iskustva. Portal Zimo piše da je opcija zasad u razvoju za web i Android verziju aplikacije, ali vjeruju kako će biti dostupna i korisnicima iOS-a u nekom trenutku.

FOTOGRAFIJE: Pexels, Unsplash

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5