Hvarska obitelj uložila je milijune u nevjerojatan novi hotel na Paklenjacima

17.05.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Putovanja
#Hvar | #Dolce far niente

“Doživite ultimativno hedonističko iskustvo”, poziva nas Zori Timeless Hotel, već s prvim ulaskom i pogledom na njegovu web stranicu. U pitanju je posve novi, treći luksuzni boutique hotel u hvarskom akvatoriju koji je, kao što će mnogi navesti, mali komadić raja na zemlji, no činjenica je da u arhitektonskom smislu predstavlja nešto sasvim drugačije od prosjeka i u stanju je ponuditi unikatan i personaliziran boravak na Paklenim otocima. Zori se smjestio u Palmižani, uvali Vinogradišće, gdje već treća generacija obitelji vodi uspješan restorantski i pansionski biznis, dobro poznat nautičarima.

Zori Timeless Hotel, Palmižana, Pakleni otoci

Palmižana

Ako ste imali priliku oploviti Hvar i taj dio Dalmacije koji je kao stvoren za nautički turizam, dosad ste već sigurno čuli za Palmižanu ili ju posjetili i ondje se uvjerili u prirodne ljepote uvale Vinogradišće, kao i ljubaznost njenih domaćina. Zori, tamošnji restoran i pansion smješten uz samo more, već je godinama ultimativni hvarski hotspot, zbog kojeg se nerijetko ciljano dolazi brodom na otok Sv. Klement u srcu Paklenih otoka. Netaknuta priroda, kristalno čisto more i gurmanski užitci, ovdje idu ruku pod ruku i dočaravaju onu nepodnošljivu lakoću postojanja koju mnogi nastoje postići.

Zori Timeless Hotel, Palmižana, Pakleni otoci

Obitelj Tomlinović

Iza restorana Zori stoji već treća generacija jedne domaće obitelji. Danas će vas ondje dočekati Iva Tomlinović, chefica koja vodi ovaj restorantski projekt, zajedno sa svojim suprugom Renatom. Njihove putoholičarske i gurmanske duše našle su se na jednom mjestu, spojile i posvetile svoj život izradi izuzetnih jela, s velikom dozom ljubavi i strasti, ali i osjećajem za biznis. Prije njih, Ivini roditelji su vodili Zori preko 40 godina, a prije njih to su bili stric Ivinog oca i njegova supruga, Zorko i Rita, po kojima je restoran i dobio ime. Priča je počela 1947. godine na Paklenim otocima i do danas se zadržala kao priča o uspjehu.

Zori Timeless Hotel, Palmižana, Pakleni otoci

Uz restoran, obitelj je imala i smještajne kapacitete za iznajmljivanje, no već dulje vrijeme želja im je bila renovirati ih i podići na onu razinu koju trenutno uživa restoran Zori, ujedno i omiljena adresa svjetskih jet-settera. Kako zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta, ne samo hranom i pićem i prirodnim ambijentom, već i smještajem u kojem bi mogao prenoćiti, štoviše zadržati se u Palmižani? Na to pitanje Iva, Renato i arhitektonski tim počeli su odgovarati u jeku pandemije, kada je krenula izgradnja trećeg luksuznog boutique hotela u hvarskom akvatoriju – Zori Timeless Hotel.

Zori Timeless Hotel

Zori Timeless Hotel, Palmižana, Pakleni otoci

Kako piše Poslovni dnevnik, investicija je ovo teška 3 milijuna eura, kojoj je prethodio skoro deset godina dug i zahtjevan proces legalizacije. Projekt je povjeren arhitektonskom studiju Visković&Visković iz Splita, a cilj je bio kreirati hotel u kojem se neprimjetno stapaju unutarnji i vanjski prostor, stvoriti atmosferu potpunog dodira s morem i bujnom, pomno odabranom vegetacijom u vrtovima rezidencija, te postići osjećaj zaštićenosti i privatnosti koje gosti očekuju.

“Za nas Zori predstavlja našu baštinu, našu svrhu i našu strast, mjesto gdje možemo oživjeti ideje. Našim gostima ovo je mjesto gdje uživaju svim osjetilima, stvaraju posebne uspomene i iz godine u godinu vraćaju se napraviti nove. Jedna od rečenica koju najčešće čujemo od njih prije odlaska je – voljeli bismo ostati dulje”, ističu Iva i Renato Tomlinović, koji im od travnja 2023. i otvorenja hotela to i omogućuju.

Četiri rezidencije

U ponudi su četiri boutique rezidencije: Horizon, Eternity, Cloud i Infinity, koje su jednom riječju – nevjerojatne. Ako ste se na trenutak zapitali je li moguće da je ovo u Hrvatskoj, niste jedini; odrađen je znalački, ali i lavovski posao na eksterijeru i interijeru, kako bi sve potrebe zahtjevnih i imućnih gostiju bile zadovoljene. Tri rezidencije su manje i namijenjene parovima, a jedna je veća i može smjestiti društvo od 6 ljudi (4 odraslih i 2 djece).

Zori Timeless rezidencije promišljeno su dizajnirane za najveću udobnost i opuštanje, opremljene vrhunskim namještajem i dizajnerskim detaljima i locirane točno tako da se u svakom trenutku može gledati u more i upijati nevjerojatnu prirodu oko sebe. Svaka od njih je vlastito malo utočište gdje možete usporiti i opustiti se, odmoriti od svakodnevice te se povezati sa sobom i prirodom. Gosti rezidencija imaju svoju VIP zonu u sklopu restorana Zori gdje za njih kuha chef Siniša Jevrosimov, a na raspolaganju im je i concierge.

Vlasnici su uložili i u biološki pročistač otpadnih voda i solarnu elektranu, a u gradnji i uređenju korišteni su isključivo prirodni materijali poput kamena i drva.

Zori Timeless Hotel je nakon Hotela Elizabeth Palace i Maslina Resorta novi luksuzni dodatak Hvaru, koji će bez sumnje obogatiti turističku ponudu našeg najsunčanijeg otoka i njegova akvatorija. Otvoren je u travnju, a više detalja doznati možete na službenoj web stranici.

FOTOGRAFIJE: Zori Timeless Hotel

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5